Eurooppa

Ruotsin poliisi haluaa estää rikollisjengien rekrytoinnin – Rinkebyssä 6-vuotiaat tähtäimessä

Kuva Holger Ellgaard / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ruotsin poliisi joutuu muuttamaan toimintatapojaan jengirikollisten yhä nuoremman iän vuoksi. Tukholman pahamaineisessa maahanmuuttajalähiössä Rinkebyssä poliisi pyrkii estämään rekrytoinnin jengeihin. Kohderyhmät ovat jopa 6-vuotiaita.

Paikallispoliisin päällikkö Theresa Rosengren kertoo poliisin, sosiaalitoimen ja koulun työskentelevän yhteistyössä. Tavoitteena on estää lasten ja nuorten rekrytointi rikollisjengeihin.

Pahamaineisessa Rinkebyn maahanmuuttajalähiössä lapset sosiaalistetaan rikollisuuteen.

– Kun näet isoveljet tai toiset nuoret myymässä huumeita leikkikentällä tai sinua pyydetään toimittamaan aseita vanhemmille rikollisille, on kovin helppoa valita sama tie kun olet vähän vanhempi, Rosengren toteaa.

Vanhemmilla rikollisilla Rosengren tarkoittaa 15-vuotiaita.

– Vakavia rikoksia suorittavat rikolliset ovat yhä nuorempia, joten asetamme tähtäimen vielä nuorempiin.

Poliisi haluaa aloittaa jengirikollisuuden torjunnan jo kuusivuotiaista alkaen.

– Meidän tulee toimia yhteistyössä jo silloin kun he ovat 6-vuotiaita jotta rikollisjengien rekrytointi saadaan loppumaan, Rosengren kertoo ja korostaa edessä olevan tien olevan pitkä.

Rinkeby on poliisille erityisen vaikea alue. Poliisiasema suljettiin vuonna 2014, koska Rinkebyssä oli liian vaarallista työskennellä. Uusi poliisiasema avattiin syyskuun alussa, mutta alueen vaarallisuuden vuoksi erikoispartiot turvaavat poliisien työmatkat maanalaiselta asemalle ja takaisin.

Vuonna 2017 Ruotsin poliisin järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen yksikön johtaja Lise Tamm sanoi, että Rinkeby vastaa viranomaisten näkökulmasta sotatoimialuetta.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa