Eurooppa

Muslimioppilas ei halunnut kätellä – kanteli syrjintäasiamiehelle

Kuva Freestockphotos.

Musliminainen on tehnyt Jämshögin kansanopistosta kantelun syrjintäasiamiehelle. Musliminainen ei halunnut kätellä opettajia, ja opisto ei tätä hyväksynyt.

Ruotsalaisen Jämshögin kansanopiston entinen naisoppilas väittää, että häntä kehotettiin lopettamaan opiskelunsa, koska hän ei suostunut kättelemään opettajia. Musliminainen on tehnyt opiston toimista kantelunsyrjintäasiamiehelle.

Kansanopiston rehtori Per Anderssonilla on Nyheter Idag -julkaisun mukaan toisenlainen käsitys tapahtumista: nainen ei halunnut osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja hänelle oli selitetty, että hänen opettamisensa olisi vaikeaa. Anderssonin mukaan koulu ei syrji ketään.

Musliminainen vaati opistolta todistuksen, että hän ei ole tervetullut kouluun.

– Nainen sanoi, että hän haluaa oppia Ruotsia, jolloin selitin hänelle, että siihen voisi löytyä parempiakin paikkoja kuin kansanopisto, rehtori muistelee.

Lopulta rehtori kirjoitti naiselle todistuksen tapahtumista, jotta naisen olisi helpompi löytää jokin toinen opiskelupaikka. Rehtori painottaa, että opisto ei ole syrjinyt ketään ja hän tulee antamaan vastineen syrjintäasiamiehelle.

Myös Suomessa monikulttuuriset kohtaamiset ovat johtaneet konflikteihin. Vuonna 2018 julkisen oikeusavustajan asiakas kieltäytyi kättelemästä omaan uskontoonsa ja oikeusavustajan sukupuoleen vedoten. Oikeusavustaja koki tilanteen loukkaavaksi ja ohjasi asiakkaan toisen oikeusavustajan pakeille. Tästä suivaantuneena asiakas kanteli yhdenvertaisuusvaltuutetulle kokemastaan syrjinnästä.

Monikulttuurisesta konfliktista hyötyi erityisesti kantelun tehnyt asiakas. Etelä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiirin johtaja sitoutui sovintosopimuksessa maksamaan kantelijalle 2500 euroa hyvityksen syrjinnästä.

  • 370
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset