Eurooppa Politiikka

Turvallisuusasiantuntija: Ruotsi kulkee vääjäämättä kohti sisällissotaa

Kuvituskuva. Kuva Tom Spree / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ruotsissa jo käynnissä oleva matalan intensiteetin sisällissota uhkaa muuttua kuumaksi sisällissodaksi, jos maan kehityssuuntaa ei muuteta pian. Näin uskoo ruotsalainen turvallisuusasiantuntija Olle Fjordgren.

Turvallisuusasiantuntija Olle Fjordgren sanoo ruotsalaisen journalistin Maria Celanderin haastattelussa, että Ruotsi kulkee kohti sisällissotaa.

– Olemme periaatteessa luovuttaneet ja rikolliset ovat ottaneet vallan. Tällä hetkellä emme pysty asettamaan mitään vastaan, enkä näe, että kehityssuunta voitaisiin kääntää, hän sanoo.

Fjordgrenin mukaan Ruotsi oli jo vuonna 2013 matalan intensiteetin sisällissodassa, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin rikolliset ovat jo monilla alueilla voittaneet. Näitä alueita kutsutaan no go -alueiksi.

Ruotsi on jo lähes epäonnistunut valtio

Poliittisen tahdon puute tunnustaa tilanteen vakavuutta yhdistettynä kyvyttömyyteen ja välinpitämättömyyteen ovat tehneet Ruotsista jo lähes epäonnistuneen valtion.

Yhteiskunta toimii vanhoilla säännöillä, poliisi partioi kuten aina ennenkin, mutta vastustajat – jengirikolliset – pelaavat aivan uusilla ja omilla säännöillään. Turvallisuusasiantuntijan mukaan ainoa toimiva ratkaisu on nollatoleranssi, New Yorkin malli, missä vaaralliset yhteisöt tehdään toimintakyvyttömiksi poistamalla vaarallinen aines kaduilta.

Jos nykyinen suuntaus jatkuu, Fjordgren näkee vain yhden lopputuloksen – sisällissodan. Se saattaa alkaa syrjäytyneiltä alueilta, tai sitten ruotsalaiset yksinkertaisesti saavat nykymenosta tarpeekseen ja nousevat vastarintaan.

Kello on jo viittä vaille keskiyö

Fjordgren painottaa, että vielä ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa, vaikka ”kello onkin jo viittä vaille keskiyö”, mutta poliitikkojen tulee rohkaistua, siirtää poliittinen korrektius ja oman edun tavoittelu syrjään ja ryhtyä toimiin.

Kuilun partaalle on jouduttu, koska poliitikot keskittyvät kalastelemaan ääniä maahanmuuttajilta ja tilanteen kyseenalaistavat saavat rasismisyytösten ryöpyn niskaansa.

– Poliitikkojen tulee olla valmiita päättäväisiin toimiin, jos haluamme edes mahdollisuuden muuttaa kehityksen suuntaa, hän päättää.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit