Kolumnit

Ruotsin no-go -alueiden määrä noussut voimakkaasti

Ruotsin no-go -alueiden määrässä on tapahtunut voimakas nousu vuoden 2015 jälkeen.

Ruotsin poliisin aiemmin kesällä julkistaman raportin mukaan maassa olevien no-go -alueiden – alueiden, joissa rikollisuus ja extremismi kukoistavat – määrä on noussut voimakkaasti vajaan kahden vuoden aikana vuoden 2015 jälkeen.

Raportti nimesi 61 aluetta koko maassa ”herkäksi alueeksi”, joista 23 luokiteltiin ”erittäin herkiksi”. Näille alueille antavat leimansa matala sosioekonominen asema ja paikalliseen yhteisöön voimakkaasti vaikuttava rikollisuus.

Näillä alueilla toimii noin 5 000 rikollista yhteensä noin 200 rikollisverkostossa. Todistajat pelkäävät antaa poliisille lausuntoja, ja rikollisjengien läsnäolo ja alueilla yleinen köyhyys sekä  syrjäytyminen vaikeuttavat viranomaisten työskentelyä oleellisesti.

Salam Kurda, paikallinen kurditaustainen kauppias sanoi:”Jos pidät kauppaa tällä alueella, vakuutusyhtiöt eivät myönnä vakuutuksia. Yksi toiminnan perusedellytyksistä on turvallisuus, mutta riski tänä päivänä on todella suuri”.

”Jos elämäsi on vaarassa, rahalla ei ole merkitystä. On ollut paljon ammuskeluita, yrittäjien brutaaleja pahoinpitelyjä, paljon ryöstöjä, joten monet yrittäjät ovat päättäneet vaihtaa alaa tai muuttaa muualle,” hän lisäsi.

Nämä alueet ovat tyypillisesti maahanmuuttajaenemmistöisiä, ja työttömyysaste on korkeampi verrattuna ruotsalaiseen keskivertoon. Alueet toimivat myös radikalisoitumisen ja islamilaisen extremismin kasvupohjana. Ruotsin puolustusvoimien tutkimuslaitoksen mukaan 70 prosenttia Ruotsista ISIS:n joukkoihin taistelemaan lähteneistä jihadisteista tulee näiltä ”herkiltä alueilta”.

Toistuvat Ruotsiin saapuvat pakolaisten ja siirtolaisten aallot Jugoslaviasta, Irakista, Syyriasta, Afganistanista, Somaliasta ja muista konservatiivisista muslimimaista ovat osoittaneet integraation liberaaliin eurooppalaiseen yhteiskuntaan olevan todellinen haaste. Vuonna 2015 Ruotsi viimein muutti maahantulopolitiikkaansa, karsi sosiaalietuuksia ja vaati uusilta siirtolaisilta voimassaolevan henkilötodistuksen.

Viranomaisten ongelmat Ruotsin ”herkillä alueilla” ovat usein erittäin vakavia. Ruotsin poliisi joutui lopettamaan poliisiaseman Tukholman maahanmuuttajavoittoiselta esikaupunkialueelta, Rinkebystä, kun poliisilaitosta oli palopommitettu.

Ruotsin Ambulanssiliiton puheenjohtaja vaati keväällä henkilöstölleen sotilasvarusteita, koska lääkintähenkilöstö joutuu vaaraan hälytystehtävissä no-go -alueille. Osa ambulanssihenkilöstöstä kärsii posttraumaattisen stressin oireista pelon vuoksi.

Alla on Ruotsin no-go -alueista kertova RT-kanavan katsaus.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

1nurture

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa