Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Saksalainen sanomalehti selittää maahanmuuttajien seksuaaliset väkivaltaisuudet uimaloissa ranskalaisten perunoiden hintojen nousulla

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

”Ranskalaisten perunoiden hintojen nousu selittää kasvavat levottomuudet Saksan uimaloissa”, kertoo yksi Saksan suurimmista sanomalehdistä.

Kesän uimakauden alettua Saksan julkisissa uimaloissa tapahtuneet väkivaltaisuudet ja seksuaaliset ahdistelut maahanmuuttajayhteisön toimesta ovat nousseet valtakunnallisiin otsikoihin ja kuumaksi puheenaiheeksi. Nyt yksi Saksan johtavista sanomalehdistä on yrittänyt selittää väkivaltaisuuksia ranskalaisten perunoiden hintojen nousulla.

”Ranskalaisten perunoiden hinta nousee uimahalleissa. Se on tragedia – ne ovat yksi kesän peruspilareista. Ei ihme, että monet uimarit sekoavat”, Zeitin artikkelissa lukee. Artikkelissa ylistetään ranskalaisia perunoita jokaisen saksalaisen uintikokemuksen peruselementtinä ja esitetään muita väitteitä siitä, millainen vaikutus hintojen nousulla on uima-altaiden levottomuuksiin.

Monet Saksassa tarttuivat artikkeliin nopeasti. Saksan uimaloissa sattunut vakavia välikohtauksia, muun muassa seitsemän tyttöä joutui seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi kahden päivän aikana pelkästään yhdessä uimalassa. Uimahalliväkivallan taustalla olevan ranskanperunateorian arvostelijoille tällaisen väitteen käyttäminen vakavien seksuaalisten väkivaltaisuuksien tai mellakoiden selittämiseen vei keskustelun aivan uudelle absurdille tasolle.

Vaihtoehto Saksalle (AfD), joka on tällä hetkellä toiseksi suosituin puolue Saksassa noustuaan gallupeissa – osittain voimakkaan maahanmuuttovastaisen asenteensa ansiosta – on moukaroinut poliitikkoja ja toimittajia joissakin maan uimaloissa tapahtuneesta kaaoksesta.

”Zeit syyttää ”ranskalaisten perunoiden hintoja” väkivallasta ja seksuaalisista hyökkäyksistä maauimaloissa, ZDF väittää kuumuuden ja monien ihmisten kohtaamisen vaikuttavan toisiinsa. Deutschlandfunk kirjoittaa liian korkeista ”odotuksista”, joita ei voida täyttää. Se, missä määrin tiedotusvälineet vähättelevät maahanmuutto-ongelmia, ei tunne enää mitään rajoja”, kirjoitti AfD-puolueen parlamentaarinen johtaja Alice Weidel.

AfD:n johtaja viittasi todennäköisesti viime vuonna julkaistuun artikkeliin, jossa väitettiin, että ilmastonmuutos ja siihen liittyvä lämpötilan nousu voisivat selittää väkivaltaisuudet Saksan uimahalleissa. Samalla Deutchlandfunk väitti, että uimareilla oli odotuksia, joita oli mahdoton täyttää, mikä aiheutti joukkoväkivaltaa.

Uimahallien varsinaiset työntekijät ovat kuitenkin tarjonneet aivan toisenlaisen syyn lisääntyvälle väkivallalle. Juuri viime viikolla Berliinissä sijaitsevan Columbiabadin uimahallin työntekijät kirjoittivat kirjeen Der Tagesspiegel -sanomalehdelle ja valittivat ”pääasiassa arabimaahanmuuttajiksi ja tšetšeeneiksi” kuvaamistaan rikollisista, jotka ahdistelevat naisia seksuaalisesti ja rettelöivät joukkotappeluissa ja sotkevat uimalat ulosteilla. Tämän seurauksena koko maauimala suljettiin määräämättömäksi ajaksi, koska työntekijät olivat sairauslomalla stressin vuoksi.

Kirjeessä ei ole kohtaa, jossa uimaloiden työntekijät mainitsisivat uima-altaiden väkivaltaisuuksien syiksi ranskalaisten perunoiden hinnannousun tai ilmastonmuutoksen aiheuttamat kasvavat jännitteet.

Remix News on uutisoinut aiemmin tästä suuntauksesta, johon kuuluu joukkotappeluita ja seksuaalisia väkivaltaisuuksia sekä hyökkäyksiä poliiseja, turvallisuusviranomaisia ja jopa uima-altailla työskenteleviä hengenpelastajia vastaan.

Vuonna 2022 Remix News uutisoi, kuinka Saksan uintimestareiden liittovaltion (BDS) puheenjohtaja Peter Harzheim sanoi, ettei hän voi enää suositella lapsiperheille käyntejä tällaisissa uimahalleissa viikonloppuisin. Harzheim väitti, että hän toimisi vastuuttomasti, jos hän kävisi omien kolmen lapsenlapsensa kanssa maauimalassa väkivaltaisuuksien ja pahoinpitelyjen vuoksi, joista Remix Newsin artikkelissa kerrotaan tarkemmin.

Jotkut uimaloiden asiakkaista ovat loukkaantuneet vakavasti. Esimerkiksi viime vuonna erään naisen nenä murtui, kun hän joutui keskelle ulkomaalaisten joukkotappelua.

Tämän vuoden kesän uimakauden alkaessa on ollut jälleen uusi joukkotappelujen aalto. Tällä kertaa useat uutispalvelut ovat onnistuneet uutisoinnissaan katsojaluvuissa, kuten Weltin video, joka keräsi yli puoli miljoonaa katselukertaa.

Weltin raportissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka Berliinin Neuköllnin monikulttuurisessa kaupunginosassa sijaitseva Columbiadamm-uimala suljettiin kokonaan yli 40 tappelevan nuoren takia. Welt syyttää siitä maahanmuuttajanuorten ”machokulttuuria”. Pankowissa uimahalli jouduttiin sulkemaan kahdesti viikon aikana nuorten välisten joukkotappeluiden vuoksi.

Saksalaisessa Cellen kaupungissa 20 ”riehuvaa nuorta” hyökkäsi muiden uimareiden kimppuun ja ahdistelivat heitä seksuaalisesti. He muun muassa pahoinpitelivät erään naisen, joka torjui heidän lähentelynsä. Kun hengenpelastajat yrittivät pysäyttää heidät, he uhkailivat myös heitä. Tämän seurauksena koko uimahalli suljettiin.

Nyt Saksan vasemmistohallitus ehdottaa ympärivuorokautisia poliisivoimia ongelmakohteisiin ja tehostettuja turvatarkastuksia. AfD on kuitenkin vaatinut Saksalle vahvempia rajoja, jotta Saksan rakastetuissa julkisissa uimaloissa ei tarvitsisi olla ”rajoja”.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta: Saksan siirtolaiskriisi: Berliinin maauimala suljettiin siirtolaisten seksuaalisen väkivallan vuoksi – uimaloiden käyttöä ei suositella enää lapsiperheille

Saksan siirtolaiskriisi: Berliiniläinen maauimala täynnä ulosteita ja maahanmuuttajat harjoittavat jatkuvasti seksuaalista väkivaltaa

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jouko Moilanen

Afrikasta ja lähi-idästä tulleen roskasakin sikailuthan on aina vihervasemmiston mielestä täysin muiden syy.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jouko Moilanen
John Quiman

Totta kai. Mitä vaan, mutta suvakkien lemmikit ovat pelkästään hyviä.

Marko Kristian

Kyllä se nyt vaan on niin että jos ei ranskanperunoita saa, niin voi tapahtua kauheita.
Miettikää ite jos ette sais mämmiä kuinka pahalta tuntuisi 🙁
Ehdotan että koko lähi-idän aavikko peitetään ranskanperunoilla, siellä ois sen jälkeen rauha maassa ensimmäistä kertaa 1400-vuoteen.
Toivottavasti eivät saa tietää että mäkkärin rasvassa on myös sikaa..

John Quiman

Pikku-Matin perhe vietti pääsiäistä ja söivät perinneruokia. Illalla äiti laittoi pikku-Matin nukkumaan ja jonkin ajan kuluttua kuului pikku-Matin ääni sängyn perukoilta: ”Äiti, mitä se oli, kun syötiin jälkiruoaksi? – Nyt se on täällä sängyssä”.

Kauko Aalto

On käsittämätöntä että tällä vuosituhannella elää 1,6 miljardia muslimia, jotka elävät – tai ainakin hyväksyvät koraanin dogmit – tämän käsittämättömän opuksen ohjeiden mukaan. Meneekö vuosisata ennen kuin julkisesti tuodaan esiin, että on kysymyksessä paikalleen jäänyt ja mihinkään kehittymätön barbaria, vai alistummeko islamin ikeen alle.

John Quiman

Riippuu siitä, mitä suurinta valtaa käyttävät tahot päättävät. Nyt sitä käytetään länsimaiden tuhoamiseen hivutellen. Jos suurinta valtaa käyttävät vaihtuvat, saattaa islamille, ainakin nykymuodossaan, tulla pikainen lähtö länsimaista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ilkka

Kalliit ranskanperunat, kuumuus, työttömyys ( heh heh ) ankeat keittiön verhot, näköalattomuus, rasismi, toiseuttaminen, äärioikeiston nousu, heikko sosiaalinen asema, syrjintä, mikroagressiot, vihapuhe, suvaitsemattomuus, haluttomuus ymmärtää erilaisuutta, ilkeä huutelu, nimittely, liian vähän harrasterahaa, kolonialismi ja heikko sosiaaliturva. Näitä on tarjottu joka paikassa selitykseksi, mutta ei koskaan sitä että Islam on ongelman ytimessä, koska tulijoilla on oltava uskonvapaus. Mikään ei tule muuttumaan parempaan suuntaan jos ei uskalleta sanoa oikeaa syytä, eikä poistaa ongelman aiheuttajia. Jos siihen tarvitaan jälleen joku pieniviiksinen henkilö, niin toivokaamme hänen tuloaan ja sen myötä muuttunutta komentoa. Ja sanokaa minun sanoneen, se sieltä vielä tulee ei maailma ole siltä osin mihinkään muuttunut. Yksi hyvä puhuja, yksi hyvä aate ja yksi hyvä päätös lopettaa ongelman euroopasta.

Peter Kreisler

Nyt Suomessa opiksi tuosta, kaikille ”riskikansalaisille” Raision ranskanperunoita maksutta.

John Quiman

Ruotsissa kokeilivat pizzaa, mutta ei se toiminut. Ehkä ne kokeilevat seuraavaksi ranskanperunoita.

Ranskanperunat ovat itse asiassa belgialaisia perunoita, sieltä ne ovat kotoisin. Kun Toisen maailmansodan aikoina amerikkalaiset sotilaat olivat Euroopassa, he saivat uppopaistettuja perunasuikaleita ja pitivät niistä. Niinpä he palattuaan kotimaahansa halusivat sellaisia perunoita. He olivat ymmärtäneet, että ne olivat ranskalaisten keksintö ja nimittivät niitä siksi French Fries’ksi, josta sitten tuli suomeen ranskanperunat -nimitys. Ruotsissa ne ovat ”pommes frites”, tai ”pom frit”, joka tulee ranskan ilmaisusta ”pommes de terre frites”, joka olisi suomeksi ”uppopaistettuja maaomenoita”.

ilkka

Tietääkseni pizzan päältä puuttui oregano, muuten olisi sujunut ihan mallikkaasti.

Ilkka Manttari

Olisikohan parempi jättää nuo muslimimaat kehittymään omaan tahtiinsa. Ei eurooppa muslimeita kaipaa, pyrkivät kontrolloimaan kaikkea ja kaikkia. Olkoon omissa oloissaan. Katsotaan sitten viidensadan vuoden jälkeen miten siellä menee. Ei kuulu Suomelle tai euroopalle onko siellä pyörä keksitty, muista asioista puhumattakaan.

John Quiman

Pyörä katsotaan keksityn Mesopotamiassa reilut 5000 vuotta sitten. Niihin aikoihin ei ollut islamia, eikä yhtään arabia niillä alueilla.

Muslimimaat eivät todellakaan ole tarpeeksi kehittyneitä, koska elävät vielä keskiaikaa. Muutenkin kehittymättömistä maista ei pidä laskea Eurooppaan yhteiskuntien pohjasakkaa, kuten nyt on tehty. Tulokset olisivat olleet ennakoitavissa ja aikoinaan juuri siksi oli kaikilla mailla tiukat kriteerit sille, että keitä maahan lasketaan. Vasemmatta puhaltaneet ideologiset ”arvot” pilasivat hyvän Euroopan, eikä heitä edes hävetä, eivätkä he ole ymmärtävinään miten tuhoisaa jälkeä ovat tehneet. Ei heitä kiinnosta esim. suomalaisten hyvinvointi. Heille on ihan sama miten maa makaa, kunhan he saavat diktaturiansa.

Ilkka Manttari

No pyörän suhteen vedin vähän linjoja ”suoraksi” ja puhuin kuvainnollisesti. Olet aina tarkka historiassa, Kiitos siitä.

Peter Kreisler

Sarjakuvassa kerrotaan, että Pulteri keksi pyörän.
Mutta kyllä se on aina fakta, että uskonnot ovat pysäyttäneet kehityksen.

ilkka

Uskonnon pahin vihollinen on aina ollut oma järjenkäyttö. Sitä ei ole yksikään uskonsuunta kehottanut tekemään vaikka ovatkin vedonneet ihmisten sisimpään tai lähimmäisen rakkauteen.

ilkka

Ja klenkka keksi sanakirjan. Sana ” ainoastaan ” on seuraus siitä että Aino on astunut kannattomaan nastaan. Jos näin ei olisi, pitäisi puhua ” ainonastaan.” Raaka roki yritti sanoa sanan diftonki, mutta ei onnistunut, jolloin pulteri esitti että työnnä kieltäsi ulospäin sanan sanoessasi. Seuraavassa kuvassa pulteri seisoi raaka rokin edessä ja kieli kulki hänen ylitseen.

ilkka

Minustakin on ihan sama miten ja missä he ” makaavat ”, mutta kenties sorakuoppa olisi luonnollisin paikka. Niin ja miksi ei pellon reunatkin, onhan siellä tilaa.

ilkka

Ovat keksineet vasta soikean, siitä on pitkä harppaus rakettitieteen pariin.