Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Saksan siirtolaiskriisi: Berliinin maauimala suljettiin siirtolaisten seksuaalisen väkivallan vuoksi – uimaloiden käyttöä ei suositella enää lapsiperheille

Berliinin Columbiabad-maauimalan häiriköivät asiakkaat ovat pääosin arabimaahanmuuttajia ja tšetšeenejä Kuvakaappaus: Twitter.

Monet ovat huolissaan siitä, että nämä uimahallit saattavat tarvita poliisin suojelua toimiakseen.

Saksan pääkaupungissa Berliinissä sijaitsevan Columbiabad-maauimalan sulkemisen jälkeen maahanmuuttajien väkivaltaisuudet ja seksuaaliset hyökkäykset ovat herättäneet valtakunnallista keskustelua tiedotusvälineissä, mutta johtaneet myös varoituksiin siitä, että tämä yksi maauimala tuskin on poikkeus.

Saksalaisen Welt-sanomalehden mukaan väkivaltaisuudet Berliinin uimaloissa ovat tällä hetkellä erityisen yleisiä, mutta myös muissa kaupungeissa uimavalvojat ja kävijät raportoivat väkivallasta ja aggressiivisista asiakkaista. Mannheimissa sattui kesäkuussa joukkotappelu, johon osallistui yli 40 ihmistä. Karlsruhen alueella ryhmä kävi uimahallin hoitajan kimppuun ja pahoinpiteli hänet niin pahasti, että hän joutui sairaalaan.

”Uimahenkilökuntaan kohdistuvaa väkivaltaa on kaikkialla”, kertoo Saksan uima-allasvahtimestareiden liittovaltion (BDS) puheenjohtaja Peter Harzheim. Valtaosa uimahalleista on edelleen rauhallisia paikkoja. Hänen mukaansa valitukset joidenkin kävijöiden väärinkäytöksistä ovat kuitenkin lisääntyneet valtakunnallisesti.

Aiemmin uutisoimme Berliinin Neuköllnin kaupunginosassa sijaitsevasta Columbiabadin yleisestä maauimalasta, joka suljettiin sen jälkeen, kun paikan henkilökuntaa oli ”joutunut stressaantuneena sairauslomalle” niin paljon, että maauimalaa ei voitu enää pitää toiminnassa.

”Välikohtausten määrä ja joidenkin uimareiden käyttäytyminen ovat äärimmäinen rasite erittäin sitoutuneille allasosastojen työntekijöillemme”, sanoi kunnallinen virasto, joka ylläpitää aluetta ja monia muita Saksan pääkaupungissa sijaitsevia uimaloita, lausunnossaan. ”Tämä ei ole pitkällä aikavälillä kestävää.”

Sittemmin allashenkilökunta kuvaili saksalaiselle Tagesspiegel-sanomalehdelle lähettämässään kirjeessä vandalismia, fyysisiä hyökkäyksiä ja häirintää ”arabimaahanmuuttajien ja tšetšeenien” taholta. Henkilökunta kirjoitti kirjeen, jossa se kuvaili, että ”ulosteita oli levitelty seinille, tytöiltä oli revitty bikinit pois ja uimareita sekä henkilökuntaa vastaan oli hyökätty fyysisesti”.

Harzheim varoittaa vaarallisesta kehityksestä saksalaisessa yhteiskunnassa.

”Kun monet kulttuurimiljööt törmäävät toisiinsa, se voi räjähtää”, Harzheim sanoo. Welt-sanomalehden kysyessä myös kaupunkien ja kuntien liitto raportoi yksittäisistä ongelmista suurissa kaupungeissa. Saksan hengenpelastusyhdistys (DLRG) puolestaan kertoo, että uimarantojen vapaaehtoiset joutuvat yhä useammin myös sanallisten hyökkäysten kohteeksi.

”Heitä loukataan esimerkiksi silloin, kun he varoittavat menemästä veteen vaarallisissa olosuhteissa”, sanoo tiedottaja Martin Holzhause. ”Silloin varmasti moni kysyy itseltään, miksi hän itse asiassa tekee tätä työtä vapaaehtoisesti.”

”Uimahallien valvojat koulutetaan myös hyökkäysten käsittelyyn koulutuksensa aikana”, sanoo BDS:n puheenjohtaja. Hän kuvaili työtä, johon kuuluu huono palkka, viikonlopputyö ja työpaikan epävarmuus uimaloiden sulkemisuhan vuoksi.

Harzheim on jo jonkin aikaa puhunut avoimesti ongelmista, joita Saksan suositut uimalat kohtaavat, erityisesti väkivallan ja seksuaalisten hyökkäysten lisääntyessä.

Berliinin uimahalleissa vuonna 2022 tapahtuneiden järkyttävien joukkotappeluiden jälkeen Harzheim sanoi, ettei hän voi enää suositella perheille uimahallien käyttöä viikonloppuisin.

Bild TV:lle puhuessaan Harzheim sanoi, että hän toimisi vastuuttomasti, jos hän veisi kolme lapsenlastaan ulkoilemaan ja uimaan maauimalaan.

Saksan sisäministeri Nancy Faeser on kannattanut poliisin pysyvää läsnäoloa ongelmallisissa uimahalleissa. Kriitikot ovat kuitenkin kyseenalaistaneet, miksi uimahalleista on tehtävä ”poliisin valvomia tiloja”, jotta ne voisivat toimia.

Lähde: Remix

Lue lisää aiheesta: Saksan siirtolaiskriisi: Berliiniläinen maauimala täynnä ulosteita ja maahanmuuttajat harjoittavat jatkuvasti seksuaalista väkivaltaa

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mitä muuta odotettiin kuin ongelmia ? Halpaa työvoimareserviä, ( kukaan ei tee töitä. ) Monikulttuurista yhteisöllisyyttä, ( tulijat ei integroidu tulomaan tapoihin. ) yhteisiä ja mukavia ruokahetkiä, ( tulijat ei syö kuin lammasta. ) Molemminpuolista kunnioitusta, ( tulijat ei kunnioita milloinkaan kantaväestöä. ) Uskontojen harmoniaa, ( islam ei hyväksy mitään muuta uskontoa. ) Tasa-arvon lisääntymistä, ( tulijat ei käsitä koko sanan merkitystä. ) Luovaa osaamista, ( tulijoilla ei ole mitään annettavaa tulomaalle. ) Rasismin vähentymistä, ( tulijat ovat enemmän rasisteja kuin kantaväestö. ) Monikielistä yhteisöä, ( tulijat ei opettele mitään kieltä, he puhuvat omaa älämölöään. ) Ihmisoikeuksien toteutumista, ( tulijat ei ole allekirjoittaneet YK:n ihmisoikeusjulistusta. ) Suvaitsevaisuutta, ( tulijat ei suvaitse mitään kritiikkiä. ) Lisää verotuloja, ( tulijat ei maksa veroja mistään. ) Ja sokerina pohjalla, lentäviä mattoja, ( mutta ne ei läpäisseet päästörajoituksia, eikä törmäystestejä. ) Kannattiko tämä vaihtokauppa vai oliko se pelkkä suvakkien unelma jostain mitä ei koskaan tulla saavuttamaan ? ( Kyllä, ainoa asia mikä toteutui ja on jo nyt tullut maksamaan maltaita vaikka sen olisi voinut välttää. )

John Quiman

Ne, jotka ovat tämän ihmisten siirtelyn takana, eivät odottaneetkaan muuta. Tämä oli heidän tarkoituksensakin. Vain ns. suvaitsevaiset, jotka ovat tässä touhussa vain hyödyllisiä idiootteja, varmaan uskoivat unelmaansa, mutta vaikka tosiasiat osoittavat, että unelma meni mönkään pahan kerran, eivät he halua edelleenkään myöntää sitä, vaan hokevat epätoivoisesti samoja liturgioita kuin ennenkin.

Mitä tulee rasismiin, ovat rasistisista rikoksista tuomitut lähinnä näitä tulokkaita. Suomalaisilla on varsin vähän sellaisia tuomioita.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Koko ongelma johtuu siitä että kulttuurit nyt vaan eivät ole samanarvoisia. Katsokaa seurauksia. On sivistyneitä yhteiskuntia esim. euroopassa, muuallakin yllättävän paljon. Kaikki on tietysti siinä mihin verrataan.
Ongelma on siinä että ei tarvita paljoa kun epäjärjedtys korvaa järjestyksen. Järjestys on aina yhteiskunnan itse aikaansaamaa.Barbaarit on syytä lähettää takaisin kotimaihinsa, muuta vaihtoehtoa ei ole. No on tietysti. Täysi anarkia ja sekasorto. Sitten vielä, kaikki eivät ole samanarvoisia. Katsokaa seurauksia näistä väestönsiirroista. Sekasorron tuominen järjestäytyneisiin yhteiskuntiin ei ole ihmisoikeus. Jos joku Islamin kannattaja nyt jotenkin pääsee eurooppaan häneltä tulisi vaatia Sharia-laista luopumista karkotuksen uhalla. En nyt tiedä auttaako se mitään, valehtelu kun on toinen luonto. Pahin virhe mitä voidaan tehdä on antaa Islamille yhtälaiset oikeudet kuin monille ei-väkivaltaisille uskonnoille. Tässä menee moni poliitikko ja jopa kirkon pappi metsään että kajahtaa.

John Quiman

Eurooppa on alistunut islamin uskoisten hyväksikäytettäviksi ja vieläpä kumartelevat sekä suojelevat islaminuskoisten oikeuksia toimia miten huvittaa. Kaiken kukkuraksi eurooppalaiset myös maksavat tämä hulluuden tarjotessaan ilmaisen elämän niille. Harva niistä tekee työtä ja harva niistä osaa jotain millä avuilla saisi työtä, jos sattuisi kiinnostamaan, mutta harvaa kiinnostaa koko ajatus työstä. Kerääntyvät samoille alueille ja elävät pääasiassa sossun piikkiin oman kulttuurinsa mukaista elämää.

Toisten hyväksikäyttö ei myöskään ole ihmisoikeus. Eikä ihmisoikeus myöskään kata sitä, että jonkin joukon mainetta pidetään yllä salailemalla tosiasioita niiden tekemisistä ja kaunistellaan niitä kaikin keinoin. Ei ihmisoikeus syrjäytä totuutta ja oikeuta valehtelua, kuten ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat haluavat ajatella.

Ainoa aito maahanmuutto on sellaista, että tulija elättää itsensä ja perheensä, eikä tule rasitteeksi uuteen maahan. Jos tähän ei pysty, sitten pitää asua kotimaassaan.

Ilkka Manttari

Pakko vielä lisätä, että niistäkin jotka tekevät työtä, tekevät sitä ammateissa joita ei edes olisi ellei tämä muutto eurooppaan olisi niin suurta, eli joidenkin afrikan kielten tulkkeina tai joissakin sosiaalipuolen, kotouttamisen, tehtävissä. Todellista kallista 0-toimintaa, tietysti yhteiskunnan laskuun.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Unohtamatta sitä, että tulijat eivät edes edusta maidensa parhaimistoa, vaan ovat enimmäkseen yhteiskuntiensa pohjalta. Siksipä ongelmien määrä on suuri.

Totta, ei näistä tule kuin iso lasku ja paljon tarpeettomia ongemia.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

Islamin kumartaminen samanarvoisena uskontona kuin muutkin uskonnot on heikolla pohjalla, koska kun katsomme tuloksia, joita uskonto antaa, emme voi välttää sitä tosiasiaa, että islam on lukuisissa maissa ainoa riidankylväjä ja ainoa väkivaltainen uskonto. Muut uskonnot tulevat toimeen keskenään lukuisissa maissa. Missä on islam, on aina riitaa ja ongelmia, kun islaminuskoisia on riittävä määrä.

Islam on erityisen alistava uskonto, joten se ei voi olla mitään hyvää. Ihan sama millä selityksillä oikeutetaan alistamista, se on ihmisoikeuksien ja vapauden riistämistä jäseniltä.

Islam muistuttaa vasemmistolaisia sillä tavalla, että vasemmistokin haluaa aina riistää ihmisoikeudet ja vapauden kansalaisilta. Ei ole sananvapautta kummassakaan uskossa, eikä ole oikeutta itsenäiseen elämään ideologisen kuplan ulkopuolella.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

Yhdellä Yasan videolla islaminuskoinen selitti, että yksilön etu väistyy yhteisön edun tieltä, joten yksilön oikeudet ovat sivuseikka. Kuka sitten päättää siitä, mikä on yhteisön etu? Ei ainakaan mikään jumala, sillä kaikki kirjoitukset ja päätökset ovat ihmisten. Islamin ajatus onkin alistaa ihminen täysin uskonnon alle, vailla mitään henkilökohtaisia oikeuksia uskonnon sääntöjen ulkopuolella. Hyvin on uskonto myyty, kun ihmiset alistuvat sille täysin, pelätessään jumalansa kostoa ja h*lvettiin joutumista. Sellainen uskonto on kaukana mistään jumalallisesta rakkaudesta, se on vallanhimoisten väline alistaa toisia.

Kristinuskon nimissä on samantapaista alistamista pyritty tekemään aikoinaan. Erona islamiin on kuitenkin se, että kristinuskossa itsessään, ilman kirkkojen sekoiluja, ei mikään tue sellaista alistamista. Islamissa se alistaminen on keskeistä.

(P.S. Piti jakaa kahteen osaan, kun meni kokonainen hyväksyntään. Ehkä löysin ongelmasanan – siinä on nyt yhden kirjaimen kohdalla *)

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Peter Kreisler

Kummallista on se, että kun kysymyksessä on eri väristen tekemät lainrikkomukset, eivät ne olekaan tuomittavia eikä lain noudattamista valvota. Näin siis jopa Saksassa, tästä voisi tehdä sen johtopäätöksen, että saksalaiset eivät enää päätä asioista omassa maassaan.

John Quiman

Tämä on kai sitä rakenteellisen rasismin aiheuttamaa villeyttä. Minkä sille voi oikeauskoinen, kun sorto pakottaa pieniin villityksiin. Hehän ovat itse syyttömiä tuohon.

Kuinkahan oli turvallisuuden kanssa vaikkapa 60-luvulla, jolloin ei ollut edes vierastyöläisiä Saksassa, oli vain saksalaisia?

Toni Lajos

Ylen änkyttäville toimittelijoille ilmainen tutustuminen paikallisten uimahallien ihanuuteen.

John Quiman

Kohta siellä on joku toimittaja kertomassa kameralle tyhjässä maauimalassa, että eihän täällä ole mitään mellakoita, kaikki on niin perusteellisen rauhallista.

Uusimmat uutiset