Kotimaa Politiikka Talous

Suomi päivittää elpymis- ja palautumissuunnitelmaansa

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Suomen osuus EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen avustuksista pienenee noin 1,8 miljardiin euroon nykyhinnoin, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin. Yhteensä Suomi saa EU:n elpymisvälineen ohjelmista noin 2,6 miljardia euroa nykyhinnoin. Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmä on linjannut, miten Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaa päivitetään muutoksen vuoksi, kerrotaan Valtiovarainministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Kun EU hyväksyi asetuksen elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF) viime vuonna, Suomen RRF-avustusten määräksi arvioitiin 2,1 miljardia euroa. Tämän perusteella arvioitiin, että Suomi saisi EU:n elpymisvälineestä avustuksia yhteensä 2,9 miljardia. Elpymisvälineeseen kuuluu seitsemän ohjelmaa, joista RRF on suurin.

Nyt komissio on päivittänyt tietoja siitä, kuinka paljon jäsenmaat saavat avustuksia elpymis- ja palautumistukivälineestä. Muutoksiin ovat vaikuttaneet maiden talouskehitys viime ja toissa vuonna. Suomen saanto pienenee, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin. Vastaavasti enemmän avustuksia saavat ne maat, joiden talous on kärsinyt pahasti koronakriisistä.

Suomi vauhdittaa EU-rahoituksella uudistuksia ja investointeja

Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmä on linjannut, miten Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaa päivitetään muutoksen vuoksi. Suunnitelma on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jolla vauhditetaan uudistuksia ja investointeja.

Uudistukset ja investoinnit jakautuvat neljälle pilarille:

– vihreä siirtymä
– digitalisaatio
– työllisyys ja osaaminen
– sosiaali- ja terveyspalvelut

Elpymissuunnitelmasta jäisi linjauksen mukaan pois muun muassa 70 miljoonan euron tuki öljylämmityksestä luopumiselle. Ministerityöryhmä linjasi, että tästä 40 miljoonaa euroa korvattaisiin kansallisella tuella. Suunnitelmasta karsiutuisi myös sähköautojen yksityisen latausinfran tuki, johon oli varattu 20 miljoonaa euroa. Ministerityöryhmän linjauksen mukaan latausinfra saisi kansallista tukea vähintään 10 miljoonaa euroa.

Suomessa elpymis- ja palautumissuunnitelman päivityksen hyväksyy valtioneuvosto. Sen jälkeen Euroopan komissio arvioi suunnitelman päivityksen, ja lopullisesti päivityksen hyväksyy EU:n neuvosto.

Lisätietoja:

Finanssineuvos Laura Vartia, puh. 029 5530 228, laura.vartia(at)gov.fi
EU-sihteeristön päällikkö Marketta Henriksson, puh. 02955 30441, marketta.henriksson(at)gov.fi

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelma

EU:n elpymisväline

Kestävän kasvun ministerityöryhmä 22.6.2022: elpymis- ja palautumissuunnitelman päivitys

Valtiovarainministeriö

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lare

Ihan sama mitä tuokin metsäläskä höpöttää, tyhjiä sanoja niinkuin kaikilla akoilla. Tämä akkojen sanapeli se juuri pitäisi lopettaa ja alkaa hoitamaan valtion tärkeitä asioita järjellä eikä tunteella. Muuten olen sitä mieltä, että IIrs Suomela presidentiksi, nykyisestä ei presidentti voi millään konstilla enää huonontua.

Kata

Valtiovarainministeriön tiedotteet…siis mikä ”metsäläskä”…ihan näyt olevan vihoissas kaikille naisille,eikö ole larella lurittelu onnanut vai mistä moinen kiihko? 🙂

Ihmeellistä ettei nykyään tunnisteta linkkejä mistä aihe saatu.Pitää päästä nimittelemään.
Aika monta oletettua miestä näkyy elävän tunteella näinä päivinä.Kun lukee kommentteja eri alustoilla niin juurikin miespuoliset ovat usein ne pahimmat rääkyjät.

KuuNasse

Katkeraa ulinaa tiedotteen julkaisemisesta. Incell-boomeri on päättänyt mennä henkilökohtaisuuksiin toimittajaa kohtaan. Miksi vihaat? Saako Kansalaisen toimitus
kommentoijien ip-osoitteet selville? Anonyymiteetti ei suojele, jos henkilöön meneminen on tarkoituksellista ja jatkuvasti loukkaavaa. Toimittajilla on kai aika paksu nahka tuon typerän nolla-ulinan suhteen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by KuuNasse
John Quiman

Kunhan vielä tarkistelevat, saa Suomi 1,4 miljardia ja sen jälkeen uusi tarkistus, niin korjataan se 1 miljardiin ja kun lopulta on Suomen aika saada itselleen EU-rahoja tuosta paketista, on summa 0,8 miljardia. Lasku on vakaasti 6,4, tällä kertaa.

Kannattaisi olla saamapuolella, kuten Italia. Valtio ei verota kansaa köyhäksi, vaan hakee rahat toisilta mailta, kuten Suomelta. Siksipä Italiassa kansa on vauraampaa kuin Suomessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Pian entinen lukija

Metsälähän satuilee kuin globalisti-toimittajat konsanaan, ihan kuin olisi eksynyt hesarin sivuille.

Todellinen vaihtoehtomedia muistuttaisi edes realiteeteista, eli että itse jo maksettuja euroja sieltä on tulossa takaisin, eikä sieltä olla mitään saamassa. Suomi on ollut EU:n nettomaksaja siihen liittymisestään saakka.

Se, että kuinka Kansalainen tälläisella propagandalla enää erottuisi JSN:n alaisista roskamedioista, alkaa olla hieman epäselvää. Yök.

Ilkka Forsten

Miten se on Metsälän vika jos suomi niminen valtio tonttuilee, ja tekee kaikki mitä EU määrää ?

Kata

Mitä sie höpiset?Tuossahan on liitteet..mitä tämä nykyinen solvailu on,lehti julkaisee asioita ja kaikkien lehtien pitäisi julkaista kaikkia asioita…olla siis puolueettomia ja jakaa tietoa monesta suunnasta!

Päätät itse mitä uskot!Ja päätät luetko vai et..en usko että lukijoista kukaan on kiinnostunut vaikket lukisikaan.
Niin tärkeä et ole.

KuuNasse

Hei, lukivammainen. Tuo uutinen on valtiovarainministeriön tiedote, jonka Metsälä on julkaissut lukijoiden luettavaksi. Ei se ole edelleenkään mielipidekirjoitus.

Jegros

Villi veikkaus, että olet kansallismielinen 🙂

Ilkka Forsten

Neljä pilaria jolle uudistukset ja investoinnit jakautuvat.

1) Vihreä siirtymä = siirtää kaikki muut pois haittaamaasta lahkon toimintaa.
2) Digitalisaatio = asia mitä ei tietyt perimä ketjut koskaan ymmärrä.
3) Työllisyys ja osaaminen = Kebablettuja lisää, ja lisää ja lisää ja lisää. Mutta ei maksettuja veroja.
4) Sosiaali ja terveyspalvelut = kebablettujen kääntäjille toimiva vastikkeeton rahoitus ja takuu että voi ohittaa jonossa kantaväestön.

Onneksi meillä oli koronapandemia VAIN kaksi vuotta, ja kansa piikitettiin kehitysmaa tasolle, josta on hyvä jatkaa taas syksyn tullen, sillä apinajabbia tarvitaan kuusitoista tälliä, ja silti THL varoittaa pahenevasta tautitilanteesta, joka saattaa heik… Anteeksi, parantaa taloutta koska pääministerimme on taas valveilla ja pelastaa kansan viime tingassa. Vuoden päästä EU määrittelee suomen upporikkaaksi valtioksi, josta pitää löytyä kapitaalia jokaiseen maailman kolkkaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

 Suomen saanto pienenee, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin.

Ja missähän vattupensaassa tuokin näkyy..?Varmaankin tuttujutit asialla…Suorastaan kornia.

Tuumailija

Ja etenkin nuo terveyspalvelut, puopolon ohjelmassa Sammallahti esittää asian hyvin: https://www.youtube.com/watch?v=jGRsbbDsR8M&ab_channel=IvanPuopolo

Eka Kettunen

Ehdotin tässä tutulle kioskinpitäjälle josko hän antaisi minulle satasen, niin ostaisin häneltä jotain kolmellakympillä ja sillä tavalla elvyttelisin hänen bisneksiään. No hullunahan se moista ehdotusta piti ja tokaisi lisäksi ettei noin pöljää ajatusta ole kuunaan kuullut. Sanoin hänelle, että sinusta Suomi olisi saanut hyvän ja viisaan pääministerin.

Vasemmistolaiset ovat tyhmiä

Oisit ehdottanu, että antaa kolmekybää ja ostat samalla rahalla. Vasemmistolaiskiskanpitäjä vois jopa suostua.

Ilkka Forsten

Vein tänään tyhjiä tölkkejä pois 50 kappaletta ja sain automaatista 7.50 €. Näin ollen tein päätelmän että ryyppäämällä voi rikastua.

Juha

EU-meppi ainesta 👍

ike

😂😂😂

murre riepunen

Vihreän siirtymään ajautuminen tietää pirunmoisia ikävyyksiä maallemme…voi..per…per.

Ilkka Forsten

Voiko käyttää ilmausta ” vihreään siirtymään ajautuminen ” koska se tuo mieleen ajamisen, joka on vihreälle siirtymälle kauhistus. Olen jotenkin muistavinani kuinka meille kerrottiin mielenterveysongelmien lisääntymisestä, koska kansa ei kahteen vuoteen päässyt mihinkään koronan estäessä kanssakäymistä. Nyt polttoaineiden hinta estää sen, ja kukaan ei ole huolissaan.

On nimittäin huomattu että tankkausten määrä on laskenut, ja sitten on todettu että suomalaisten kipukynnys taitaa olla saavutettu, enää ei matkailla eikä mennä kesänviettoon kuten ennen. Tämä päätelmä oli varmaan ihan mahdottoman hankala yhdistää täysin mielenvikaiseen maailman pelastukseen.

Katsotaan miten Maria Ohisalo jaksaa hymyillä kun mielenterveyskuntoutujat tulevat kadulla vastaan, ja moikkaavat kuten sipilää taannoin. Siihen tämä johtaa, mutta koskapa lahkoista on mitään hyötyä ollut, ikuisia kehityksen jarruja.

ike

Suomesta ja maailmasta tulee vielä paljon rasistisenpi kuin ihmiset voivat edes ajatella.Syy on vihervasemmisto ja muut yhteisöt jotka aina syyllistävät enemmisröä (kai täytyy sanoa että valkoista enemmistöä) kaikesta. Kuka haluaa että aina nenille hypitään ilman että sille on mitään älyllisiä edellytyksiä ja aina olet maksajan roolissa. Ei se ole sosiaalisesti kestävää politiikkaa. Kestävää politiikkaa on se että ei noita sosiaali- tai turvapaikkarahoja ei syydetä mihinkään mihin ei viisimiljoonainen kansa niitä kykene syytää. Sosiaalisesti kestävää politiikkaa on se että en näkisi Sanna-Marinia missään julkisessa tehtävässä. Se kai on uni mutta joskus unistakin voi tulla totta. Jos sanoisin että luottaisin suomen äänestysjärjestelmään , se olisi aika suuri valhe. En suostu noihin parodioihin enää. Joku sanoi aikanaan että kun joskus jää kiinni vilpistä, turha esittää että sitä ei tapahtunut. Korruptio on suomessa aika syvälle juurtunut. Kukaan ei meitä auta jos emme tee sitä itse.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Juha

Suo-maalaista kustaan silmään yhtenään ja suokansa haluaa lisää kusta naamalleen jatkuvasti.

Kaikki on kallistunut.. ruoka kallistuu, pakkauskoot pienenevät, polttoaineen hinta nousee, asumiskustannukset kasvaa, lisää veroja ja sähkön hinta on ryöstöä. Putinvenäjäkorona sössöttää nukkehallitus ja valemedia ja kusee taas suojunttia silmille.

Mutta palkat eivät nouse, eläkeläisten taitettu indeksi on huijausta.. kuluttajahintaindeksin laskukaavaa on muutettu ja todellinen inflaatio on montakertaa suurempi.. nyt yli 20 %a ja kiihtyy. Ja suokansa haluaa lisää tätä.. kusta silmilleen. Perverssio.

99.9 %a suomaalaisista haluaa lisää EU kusetusta. Surullista mutta totta. Edellisissä eduskuntavaaleissa 99,9%a suomaalaisista halusivat suomaallemme EU/WEF-nukkehallituksen.

Ilkka Forsten

Onneksi äänestit jotain muuta, mitä olisikaan tapahtunut jos sinäkin olisit ollut samaa mieltä ? Tiedoksesi täten saatan, minun äänelläni tämä maa ei ole sitä mitä se nyt on. Joten oli meitä sentään kaksi erimielistä.

Juha

Äänestin ipua kaksissa edellisissä vaaleissa.. syy: EU exit.
Seuraavissa eduskuntavaaleissa EU-exit puolueita on useampia, hyvä niin.

Luulisi suokansan jo saaneen riittävästi kusta naamalleen.

Muistakaa tankatessa että suomaassa on EUn kallein polttoaine.. muut ostavat halpaa öljyä ryssistä. Taas kustaan suojuntteja silmään. Vihreäsiirtymä heh.

https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2022-06-29_14-37-49.jpg?itok=xhIO3hrx

Känkkä

Voisin uskoa, jos sanottaisiin Suomen rahoitusosuuden pienenevän heikyntyneen maksukyvyn vuoksi, koska Suomi on jäänyt talouskasvussa muiden EU-valtioiden jalkoihin ja näkymät ennustavat tilanteen pahenevan.

Ilkka Forsten

Mihin mahtaa perustua EU:n väite että meillä meni hyvin koronavuosina ja kaikilla muilla heikosti ? Siihen että SANNA MARIN PELASTI SUOMEN… HYVÄ SANNA. Syksyllä teet taas ihmeteon niin Vatikaani kanonisoi sinut samaan kastiin Äiti Teresan kanssa.

Kata

No tämähän on samaa kuin se taydestä menee joillekin USAssa että Joe ”loi” 3 miljoonaa uutta työpaikkaa kun siis ihmiset palasivat töihin koronan jälkeen eli ne joilla oli töitä eli olivat ottaneet genomia 4 piikkiä…
Ja hallelujaa huusi demukat.Pösilöt mutta mikä onkaan yksinkertaistanut ihmisiä?Pikaruoka on yksi sen näkee jo ohjelmasta johon heitä yritetään saada laihtumaan.Kassillinen pikaruokaa ja ”teen kaiken mitä vaaditaan laihtumiseen mutta nyt on ollu ongelmia…”Ja millä rahalla sitä massutetaan..niin sossun.
Ja seuraavana päivänä sama homma…ei tällaiset mieti mitä äänestetään koska sossu hoitaa hommat…
Aaria oopperasta Valheiden Verkko,säveltänyt Hilleri ja sanoittanut Marriini ja laulusolistina duo Kamalajoe….tahtipuikossa Whooppie ja rummuissa M-akarooni.Mummo kuorossa.

Ilkka Forsten

Amerikkalainen tapa laihtua. Ostetaan tuplajuusto / pihvi hampurilainen kaikilla majoneeseilla, isot extra ranskalaiset kaikilla dippimausteilla, jälkiruokana jättikokoiset jäätelötuutit suklaakastikkeella, ja juomana ” pieni dieetticola. ” No sugar, original taste..

Sitten ihmetellään kun kotipuntarista loppuu asteikko vaikka seistään yhdellä jalalla puntarin päällä, ja ei ole nautittu mitään mikä lihottaa.

Kata

Tää on niin totta.

Ilkka Forsten

Tiedätkö muuten mikä maailmassa oli ensin ? Taivas ja Loimaa. Kirjassahan mainitaan että ” Jumala teki taivaan ja loimaan. ” Jeesus sovitti syntimme, mutta kuka ne sävelsi ?

Kata

😀 Hitsi tosiaankin!

John Quiman

😀

Nationalisti

Tämä on kyllä suurimpia puhalluksia.
Suomen talous kehittynyt odotettua paremmin?
Jaa, viimeksi kun katsoin niin valtionvelka sen kuin kasvaa.

Ilkka Forsten

Suurimpia mutta ei suurin. Suurin ”puhallus ” ( 9.14 promillea ) mitattiin Bulgariassa autoilleelta henkilöltä. Suomessa suurin taitaa olla jotain hiukan yli 6.

Tuumailija

Suomessa senkin taisi puhaltaa skootterilla liikkeellä ollut henkilö, selkeästi prospecti ainesta johonkin mc-tyhjänpolkijoihin.

Jegros

No onhan se kehittynyt on otettu paljon lainaa ja nostetaan julkisen sektorin palkkoja(koko aluehallinto), myydään valtion omistuksia, ostellaan tuulimyllyjä ja lunastetaan kuntapääliköitä maita niille ym.. kaikki nostaa bruttokansantuotetta. Ja kuten huomaatte koko raha menee neljälle mitään tuottamattomalle pilarille joissa takana on puhdas korruptio vai uskooko joku, että kokoomus oikeasti on niin huolissaan jostain väärin tuotetusta sähköstä, no ei tietenkään mutta kun ne menee niiden vedätys firmoille, konsulteille kaikelle muulle tuo koko elpymis raha siksi niitä ei haitannut yhtään tuota jätti summaa kansalla maksattaa tuplana.

Kansalaisen verkkokauppa