Kotimaa Kulttuuri Politiikka

Tampereen Lenin-museosta päästään viimein eroon

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DEED / M62.

Tampereella sijaitseva Lenin-museo lakkautetaan. Kyseessä on Suomi-Neuvostoliitto-seuran aikanaan perustama museo, jonka tarkoitus on ollut puhdistaa juutalaisen kommunisti-massamurhaajan mainetta.

Neuvostoliiton vielä ollessa pystyssä kävivät kaikki keskeisimmät neuvostojohtajat museossa. Kyse on ollut sodanjälkeisen Suomen tavasta kumartaa itään päin.

Museo eli maineenpuhdistustila avattiin vuonna 1946 ja se suljetaan marraskuussa. Tilalle tulee uusi museo. Leninin patsaat on niinikään poistettu Suomen katukuvasta.

Lähde: HS

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Hieno homma! Tämä museo on kuin pienen mittakaavan pesäke Lenin Mausoleumissa olevan Zigguratin tavoin (!); sehän kuvastaa vääristeltyä ja korruptoitunutta muurariutta, joka pohjaa juurensa muinaisen maailman autoritäärisiin hallintajärjestelmiin, jossa yksittäinen ihminen oli uhrattava muurahainen ja hallitsijoiden kanssa eriävä ajattelijalta/intellektuellilta tuli k-tkaista pää tasaväkisyyden nimissä.
(With Socrates since 490 BC.: Corrupting the youth with anti-democratic / anti-communistic ideals and disturbing the peace of mankind with the presence of Gods.)
Voin kuitenkin jo kuvitella, että tilalle tulee jokin nykytaiteen museo, jossa juhlitaan monimuotoisuutta, -kultuurisuutta, muistutetaan ilmastohätätilasta kantaa ottavilla teoksilla, jossa mustasta piipusta tulee ulos savua tjsp. Kunhan nyt ei näin!

Ruoste Iskee

Tampere on punaisuuden syntypaikka ja sitä mennään jo monennetta sukupolvea. Voin veikata että punikit ei tuota nielemättä hyväksy, eli voi odottaa mitä tahansa tapahtuvaksi.

Viimeksi muokattu 26 päivää sitten by Ruoste Iskee
Ismo Meinander

Ehkä he valtaavat sen ts. muuttavat huonoilla graffiteilla täytetyksi paikaksi, jossa sipsi-kaljavegaanit töhrivät toisiaan ja itseään kaikenlaisella sekakäytöllä ja ali-inhimillisellä käytöksellä (kommunistisella työläis-muurahaisen logiikalla, joka kuvittelee kaiken johtuvan ekonomisista tekijöistä ja kapitalistisista sortavista ylärakenteista, jotka horjahtavat aina lopulta fasismiin.
Lisäksi tietenkin heidän varpaissaan kasvaa karvaa ja kynnet ovat sienettyneet, kun raukkaparat eivät harrasta ulkoilua ja liikuntaa kuin baarikierroksen verran ja kaikki elimistön rasva- ja vitamiinitasot heittävät häränp-yllyä. Huono iho kertoo kaiken yleensä tästä faktasta, sekä karsastava oikea silmä (j-laisten yksi erikoispiirteistä huomautan) ja tummat hampaat.
Jatkaen yhtä vakavalla linjalla sanon, että jokaisen tamperelaisen kansallismielisen tulisi välittömästi lähteä metsään messuamaan pyhien esi-isien ja voimapaikkojen energiaa, jotta maan suojelushenget voisivat edelleen elää täällä yhdessä terveen suomalaisen kansan kanssa.
Näin on marjat. 144/888!