Eurooppa Muu maailma Politiikka

Zelenskyi: Ukraina häviää sodan ilman Yhdysvaltain massiivista tukea

Kuva: Wikimedia Commons / CC0 1.0 DEED / President Of Ukraine.

”Ukraina häviää sodan Venäjää vastaan, ellei se saa välittömästi paljon enemmän tukea Yhdysvalloilta”, sanoo maan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

PBS Newshourin haastattelussa Ukrainan presidentti piirtää synkän kuvan tilanteesta rintamalla.

”Heillä on rajattomasti ihmisiä ja paljon tykistön kranaatteja. He käyttävät tuhansia lennokkeja meitä vastaan. Miten voitte taistella näitä tuhansia vastaan, jos teillä ei ole aseita, joilla ampua ne alas?” hän sanoo.

Zelenskyi jatkaa huomauttamalla, että Venäjällä on 30 kertaa enemmän hävittäjiä kuin Ukrainalla ja kymmenen kertaa enemmän tykistöä.

”Miten voitte käydä sotaa Venäjän kanssa näissä olosuhteissa?” hän kysyy retorisesti.

”Noilla edellytyksillä he työntävät meidät takaisin joka päivä.”

Venäjän hyökkäys

Kuukausi sitten Zelenskyi oli optimistinen rintaman tilanteen suhteen.
”Komentajamme, sotilaamme, ovat pysäyttäneet Venäjän hyökkäyksen Itä-Ukrainassa”, hän ilmoitti.

Sittemmin Zelenskyi näyttää omaksuneen ylipäällikkönsä Oleksandr Syrskyin näkemyksen. Syrskyi, joka palkittiin Ukrainan sankarina sodan aikana tekemästään työstä, on varoittanut rintamalinjojen kestämättömästä tilanteesta virkaanastumisensa jälkeen.

Facebookissa antamassaan lausunnossa Syrskyi sanoi, että venäläisillä näyttää nyt olevan tähtäimessä Chasiv Yarin kaupungin valtaaminen. Chasiv Yaria, joka sijaitsee noin kilometrin päässä länteen Bakhmutista, jonka Venäjä valtasi viime keväänä, pidetään keskeisenä kaupunkina Ukrainan etenemisen jatkamiseksi.

Yhdysvaltojen ja Naton osallistuminen sotaan

Volodymyr Zelenskyi haluaa Yhdysvalloilta lisää aseita ja toivoo erityisesti yhdysvaltalaisia hävittäjiä.

Hän toivoo myös Natolta ja sen liittolaisilta suorempaa osallistumista sotaan. Ukrainan presidentti huomauttaa, että Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska ja Jordania auttoivat ampumaan alas lennokkeja ja ohjuksia, kun Iran hyökkäsi Israeliin viime viikonloppuna.

”Kuuluuko Israel Natoon vai ei? Tässä vastaus: Israel ei kuulu Natoon!” hän sanoi ja huomautti, että maat, jotka auttavat Israelia Iranin ohjuksia vastaan, voisivat samalla tavoin auttaa Ukrainaa ampumaan alas venäläisiä ohjuksia.

Lähde: Samnytt

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

”Kuuluuko Israel Natoon vai ei? Tässä vastaus: Israel ei kuulu Natoon!” hän sanoi ja huomautti, että maat, jotka auttavat Israelia Iranin ohjuksia vastaan, voisivat samalla tavoin auttaa Ukrainaa ampumaan alas venäläisiä ohjuksia.”
Suomen ei ainakaan pitäisi auttaa kumpaakaan.
USA on kaiken pahan alku ja juuri. Ilman USA:ta ei olisi venäjä hyökännyt ukrainaan, ilman USA:ta meillä ei olisi kaikki lähiöt täynnä irakilaisia ja somaleita. Ilman USA:ta maailma voisi ehkä jopa elää aika rauhassa..

John Quiman

Melkoista uskomusta tuo USA:n näkeminen ”kaiken pahan alkuna ja juurena”. Harvinaisen kapeakatseinen näkemys.

Ilman USA:aa Venäjä mielellään olisi ajat sitten liittänyt Suomen Venäjään. Kiina olisi nyt mahtimaa ja maailman maissa diktaturiat olisivat suosituin hallintomuoto. Mistään maailmanrauhasta ei olisi jälkeäkään.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Marko Kristian

USA ei ole koskaan Suomea puolustanut mitenkään, eikä tule puolustamaankaan, vaan käyttää ainoastaan sotatantereena venäjää vastaan.
Kaikki viime vuosikymmenten pakolaisaallot on aiheuttanut USA, aina sieltä asti kun vietnamin venepakolaisia alkoi Suomeen tulemaan.
USA loi myös al-qaidan ja sen ymmärtäen ei olekaan vaikea kuvitella että USA taistelee Syyriassa isiksen puolella. Faktaa USA:n pahuudesta löytyy vaikka kuinka paljon, mutta turha sitä selittää kun jotkut uskoo sen mitä hollywood elokuvat sanoo.

Marko Kristian

Toi Ukrainan transsu presidentti alkaa ottaa päähän ympäri maailmaa jo kaikkia.
Vähentäs sitä huumeiden käyttöä ja vaihtaisi paitansakin edes kerran vuodessa.
Esimerkiksi Suomessa ei ole varaa suomalaisten rahoilla hoitaa suomalaisten vanhusten asioita, hoitaa sairaita jne. Mutta sama raha mitä tarvitaan noin 3 miljardia vuodessa on lahjoitettu Ukrainaan.
Tekis mieli sanoa että haistakaa… Paljonko on mennyt lahjotuksista Zelenskyin veroparatiisitileille? Ainakin vaimonsa ostelee New Yorkissa kerralla usean miljoonan timantteja.