Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Talous Uutiset Ympäristö ja luonto

Kanarialla protesteja turismia vastaan

Kuvituskuva. CC0.

Espanjalle kuuluvilla Kanariansaarilla käy vuosittain noin 14 miljoonaa turistia, lähinnä Euroopasta. Saarten väkiluku on 2,2 miljoonaa.

Kanarialaiset ovat kyllästyneet turismin haittapuoliin. Turistien biletys tuo häiriöitten ja rikosten lisäksi rahaa saarille, mutta rahat eivät päädy tavan kansalaisen hyödyksi. Jopa 30% Kanariansaarten asukkaista uhkaa köyhyys tai syrjäytyminen massaturismin vuoksi. Saarille tulevat turistit aiheuttavat asuntopulaa, maksamalla korkeita hintoja loma-asunnoistaan, ja pumppaamalla vuokrat ja hinnat niin ylös, että kanarialaisilla ole varaa asuntoihin.

Matkailijat myös rasittavat poliisitointa, jäte- ja vesihuoltoa, sairaanhoitoa sekä luonnon monimuotoisuutta. Lisäksi ruuan, julkisen liikenteen, kaasun, sähkön ja polttoaineen hinnat on laskettu pakettimatkalla olevan lomalaisen budjetille sopivaksi.

Tuhannet kanarialaiset ovat osoittaneet mieltään massaturismia vastaan, ja Teneriffalla turismiin nuivasti suhtautuvat ovat nälkälakossa vastustaakseen kahden uuden luksushotellin rakentamista.

Lauantaina ollut suurmielenosoitus käytti iskulausetta ”Sinun paratiisisi, minun helvettini”, ja protestoijat vaativat kattoa vuosittaiselle matkailijamäärälle.

Suomalaiset ovat matkailleet Kanarialla jo vuodesta 1956 lähtien, ja saarilla käy vuosittain 250 000 suomalaista turistia. Vakituisesti Kanariansaarilla asuu noin 1 200 suomalaista.

Lähde SVT

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Espanjassa voi sanoa että siellä on Suomi pienoiskoossa.
Minä en kannatta minkään kansanvaellusta toiseen maahan sitä sontimaan, en edes suomalaisten. Pysykööt maissaan. Ensinnäkin on meissä valkoisissakin maiden valloittajia. Esimerkkinä vaikka Austraalia, missä valkoiset velliper.. tuhosi alkuperäiskansan lähes kokonaan. Minä en siis hyväksy valkoisten enkä minkään muunkaan väristen valloistusmatkoja toisiin maihin.

Marko Kristian

Ottavat varmaan mielummin niitä laittomasti tulevia afrikkalaisia, joita onkin tullut ennätysmäärät koko ajan.
Koronahössötyksen aikanahan hotellit oli täytetty niillä laittomilla siirtolaisilla, jotka ei siis edes maksaneet mistään mitään.