Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

Raportti kumoaa myytit talouskasvusta: Joukkomaahanmuutto on epäonnistunut täydellisesti Britanniassa

Britannian Pääministeri Rishi Sunak tapaa entisen maahanmuuttoministeri Robert Jenrickin (2022). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 DEED / UK Government.

Britannian kumulatiivinen nettomuutto 25 vuoden aikana vuoteen 1997 asti oli vain 68 000. Seuraavien 25 vuoden aikana kumulatiivinen nettomuutto oli vähintään 5,8 miljoonaa”, todetaan uudessa raportissa, jonka kirjoittajana on toiminut Britannian entinen maahanmuuttoministeri Robert Jenrick ja joka paljastaa länsimaisen liberaalin valtavirran ylläpitämät myytit.

”Joukkomaahanmuutto ei ole tuonut sellaista talouskasvua, jota peräkkäiset Britannian hallitukset ovat luvanneet, ja se on lisännyt paineita julkisiin palveluihin”, väittää Britannian entinen maahanmuuttoministeri Robert Jenrick raportissa, joka on laadittu yhteistyössä johtavan ajatushautomon kanssa.

Center for Policy Studiesin tällä viikolla julkaisemassa raportissa esitetään useita havaintoja, jotka kyseenalaistavat länsimaisen liberaalin narratiivin, jonka mukaan joukkomaahanmuutto edistää talouskasvua, tuo verohyötyjä ja on hyväksi Euroopan kansakunnille.

”Viimeaikaisen maahanmuuton laajuus ja koostumus eivät ole tuottaneet merkittäviä taloudellisia ja verotuksellisia hyötyjä, joita sen puolestapuhujat ovat luvanneet. Samaan aikaan se on aiheuttanut valtavia paineita asumiseen, julkisiin palveluihin ja infrastruktuuriin”, raportissa todetaan.

Raportissa todettiin, että nettomuutto aiheutti 89 prosenttia Englannin asuntovajeen 1,34 miljoonan asunnon kasvusta viime vuosikymmenellä, mikä johti asuntopulaan ja asuntojen hintojen ennätysmäiseen nousuun suhteessa kiinteistöjen hintoihin ja palkkoihin.

Raportissa varoitettiin, että Britannian olisi rakennettava asunto joka viides minuutti yötä päivää vain selviytyäkseen nykyisestä maahanmuuttomäärästä. Vuosittain tarvittava 515 000 asuntoa vastaisi sitä, että Britanniaan rakennettaisiin Cardiffin kokoinen kaupunki joka vuosi.

Oheisella videolla kirjoittajat selittivät, että kumulatiivinen nettomuutto 25 vuoden aikana ennen entisen työväenpuolueen pääministerin Tony Blairin vaalivoittoa vuonna 1997 oli ollut vain 68 000 henkeä. Seuraavien 25 vuoden aikana kumulatiivinen nettomuutto oli vähintään 5,8 miljoonaa.

”Viime vuonna Britanniaan saapui yhteensä 1,2 miljoonaa ihmistä. Se tarkoittaa, että yksi 60:stä nykyään maassa asuvasta ihmisestä on saapunut maahan vasta viimeisten 12 kuukauden aikana”, videolla todetaan.

EU:n ulkopuolisten maiden maahanmuutto Britanniaan on noussut räjähdysmäisesti Brexitin jälkeen, mutta valtaosa uusista tulijoista ei ole tulossa Britanniaan työskentelemään ja siten maksamaan veroja ja vauhdittamaan taloutta. Vain 15 prosenttia Euroopan unionin ulkopuolelta viimeisten viiden vuoden aikana saapuneista tuli työviisumilla.

Kovaa puhetta sisältävässä videossa paljastui myös, että Britannian väkiluku kasvoi 8 miljoonalla ihmisellä vuosina 2001-2021, joista 7 miljoonaa johtui joukkomaahanmuutosta.

”Se vastaa Birminghamin, Manchesterin, Belfastin, Cardiffin, Edinburghin, Glasgow’n, Leedsin, Leicesterin, Liverpoolin, Newcastlen, Peterborough’n, Ipswichin, Norwichin, Lutonin ja Bradfordin yhteenlaskettua väkilukua”, siinä todetaan.

Raportissa todetaan, että joukkomaahanmuutto ”ei ole johtanut merkittävään BKT:n kasvuun henkeä kohti” ja että se on lisännyt paineita kriittiselle infrastruktuurille ”tieverkostosta yleislääkäriasemiin”.

Raportissa esitettiin myös yksityiskohtaisia tietoja maahanmuuton laatueroista eri puolilla maailmaa ja korostettiin, että Lähi-idästä, Pohjois-Afrikasta ja Turkista tulevat maahanmuuttajat ovat ”lähes kaksi kertaa todennäköisemmin taloudellisesti passiivisia kuin Britanniassa syntyneet”.

Samoin Somaliasta ja Pakistanista kotoisin olevat maahanmuuttajat maksavat yleensä neljästä yhdeksään kertaa vähemmän tuloveroa kuin Kanadasta, Singaporesta ja Australiasta kotoisin olevat.

Raportissa esitettiin 30 toimenpidesuositusta, jotka hallituksen olisi toteutettava joukkomaahanmuuton hallinnan takaisin ottamiseksi, mukaan lukien tiukemmat säännöt ulkomailla opiskelevien oikeuksista jäädä Britanniaan opintojensa päätyttyä.

Raportissa kehotettiin myös jakamaan Britannian sisäministeriö (Home Office) ja perustamaan erillinen rajaturvallisuus- ja maahanmuuttovalvontaosasto, joka käsittelisi asiaa.

Muita suosituksia olivat muun muassa vuosittaisen ylärajan asettaminen viisumeille tietyillä aloilla, kuten terveydenhuollossa ja sosiaalihuollossa, jotka tarjoavat tyypillisesti alhaisempia palkkoja ja houkuttelevat maahanmuuttajia ottamaan nämä työpaikat vastaan tullakseen Britanniaan, kansallisen sitoumuksen vahvistaminen nettomaahanmuuton palauttamiseksi kymmenien tuhansien henkilöiden historialliseen normaaliin tasoon sekä pula-ammattiluettelon poistaminen, joka vapauttaa tietyt ulkomaiset hakijat tiukemmista viisumikriteereistä.

Raporttia kommentoidessaan Jenrick selitti, kuinka hän oli eronnut viime vuoden joulukuussa maahanmuuttoministerin tehtävästä, koska hän ”kieltäytyi olemasta jälleen yksi poliitikko, joka rikkoi lupauksensa maahanmuuton vähentämisestä”.

Erottuaan Jenrick mainitsi hallituksen Ruanda-politiikan pääasiallisena syynä lähtöönsä ja väitti, että lainsäädäntö ei mennyt tarpeeksi pitkälle eikä sillä pystyttäisi tehokkaasti vähentämään laitonta maahanmuuttoa Britanniaan.

”Kolme vuosikymmentä jatkunut joukkomuutto on tuottanut Britannian kansalaisille täydellisen pettymyksen. Kustannukset on yritetty salata. Tässä on totuus, joka on kerrottava”, Jenrick lisäsi.

Lähde: Remix News

Tilaa
Ilmoita
5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Ensimmäinen epäonnistuminen on se että ”maahanmuuttajat” lasketaan joksikin yhtenäiseksi ryhmäksi.
Todellisuus on kuitenkin se, että ns kehitysmaista tulevat maahanmuuttajat kuormittavat vastaanottavaa maata, ihan riippumatta millä perusteilla tänne tulevat.

John Quiman

Ns. halpatyövoima, jota jotkut yrittäjät kaipaavat, tarkoittaa käytännössä sitä, että työläinen saa pientä palkkaa ja elämiseen annetaan tukia, jotta se halpatyöläinen voisi elää. Siis osa tarvittavasta palkasta maksetaan valtion varoista, jotta yritys saisi halvan työläisen. Mahtaa kyseisen työläisen tuotto valtiolle olla nollissa, vaikka tekeekin työtä. Nämä lasketaan työperäisiksi maahanmuuttajiksi, joka on tosiasiassa harhaanjohtavaa.

Tämä halpatyöläinen huomaa, saatuaan pysyvän oleskeluluvan tai kansalaisuuden, että elämällä sossun piikkiin saa saman rahan, ehkä enemmänkin, eikä tarvitse tehdä mitään. Siitä eteenpäin hän on pelkkä kulu suomalaisille.

Joku yritys saa siitä etua, mutta kokonaisuutena siitä tulee tappiota.

Viimeksi muokattu 8 päivää sitten by John Quiman
Kauko Aalto

Mitä tutkimuksia täytyy tehdä haittamaahanmuuton aiheuttamasta haittasyntyvyydestä? Minä ja kollegani tajusivat sen ilman mitään tutkimuksia kun työskentelimme Helsingin pää-rautatieasemalla järjestyksenvalvonta tehtävissä 90-luvun alussa, kun somalit rantautuivat Moskovasta eduskunnan naisien hakemana. Oli täysin selvää, että nämä eivät olleet pakolaisia siinä mielessä kun olimme käsitteen ymmärtäneet, nämä olivat miehittäjiä. Tämä käsitys on vuosien myötä osoittautunut täysin oikeaksi. Olisi yhteiskuntamme säilymisellä kannalta ihmisille tarkoitettuna tärkeää, että kulttuurirelativistit (ruttoon rinnastettava sairaus, jota ei muslimein keskuudessa esiinny) ymmärtäisivät järkeään nitistävän sairautensa.

Koulutuksen leviäminen on luonut suuren ihmispopulaation, jolla on usein hyvin kehittynyt kirjallinen ja oppinut maku, mutta joka on koulutettu paljon pidemmälle kuin sen kyky ajatella analyyttisesti.

Ruoste Iskee

Sehän se on kun on apinan tasolla olevia maiden johtajia ja siihen päälle noita hivenen viisaampia eu paviaaneja niin kaikki on sen jälkeen siloitettu pelkällä kärsimyksellä.

Kalle Pelttari

Sama asia Suomessa. Pauli Vahtera laski muistaakseni v. 2017 maahanmuuton vuosittaiset kustannukset, jotka taisivat olla 3.2 miljardia euroa. Silloisen Sipilän hallituksen valtionvarainministeri Petteri Orpo teilasi laskelmat lähes huuhaana ja lupasi laskettaa ”todelliset” kustannukset. Niitä edelleen odotellessa, toistaiseksi kukaan ei ole esittänyt laskelmia, jotka kumoaisivat Pauli Vahteran laskelmat. Eiköhän ne kustannukset ole näinä vuosina ainakin 5 miljardin luokkaa.