Eurooppa Maahanmuutto

Saksan luterilainen kirkko aikoo lähettää oman pelastusaluksen Välimerelle siirtolaisia hakemaan

Kuva Maik Meid / Flickr

Saksan luterilainen kirkko ei aio katsoa sivusta, kun Libyan rannikkovartiosto pelastaa siirtolaisia Libyan aluevesiltä kuljettaakseen heidät takaisin Pohjois-Afrikkaan ja Matteo Salvini estää kaikin käytettävissä olevin keinoin siirtolaisten rantautumisen Italiaan.

Saksan luterilaisen kirkon (EKD) kirkkoneuvoston puheenjohtaja, Baijerin piispa Heinrich Bedford-Strohm ilmoitti keskiviikkona Berliinissä, että kirkko aikoo lähettää oman pelastusaluksen Välimerelle. Asiasta kertoo RP Online.

– Kukaan ei saa hukkua Välimerellä, piispa painotti. Piispa pitää myös mahdottomana, että 500 miljoonan Eurooppa ei kykenisi ottamaan vastaan saksalaisen Sea-Watch 3 -aluksen siirtolaisia.

Piispa pitää Välimeren viimeaikaisia tapahtumia moraalisena skandaalina. Italian estettyä Sea-Watch 3 -aluksen ja sen kyydissä olevien 40 siirtolaisen pääsyn Italian satamiin, alus ajoi väkivalloin Lampedusan satamaan samalla lähes hajottaen Italian poliisin aluksen.

Vastikään Dortmundissa pidetyillä kirkkopäivillä on annettu julkilausuma, joka vaatii kirkkoja lähettämään omia pelastusaluksia Välimerelle. Toistaiseksi vain Saksan luterilainen kirkko on noudattamassa julkilausumaa.

  • 626
    Shares