Eurooppa Rikos

Uppsalan poliisi pyytää naisia olemaan menemättä yksin ulos välttyäkseen seksuaaliselta väkivallalta

Kuva Wikimedia Commons.

Uppsalassa tapahtuneiden neljän seksuaalisen väkivallanteon jälkeen poliisi kehottaa naisia olemaan menemättä yksin ulos.

Expressenin mukaan ruotsalaisten naisten tulee ajatella käyttäytymistään Uppsalassa astuessaan kodistaan ulos. Muutoin heidät saatetaan raiskata.

Keskiviikkoyönä Uppsalassa tapahtui taas raiskausyritys. Kyseessä oli neljäs seksuaalinen hyökkäys neljän päivän aikana.

Poliisi ei usko sarjaraiskaajateoriaan ja tutkii seksuaalisia hyökkäyksiä yksittäistapauksina. Viranomaiset eivät ole kertoneet julkisuuteen hyökkääjien tuntomerkkejä.

Naiset joutuvat miettimään, kuinka välttyä seksuaaliselta väkivallalta

Uppsalan poliisi varoittaa naisia ja kehottaa näitä miettimään, kuinka omaa käytöstä voisi muuttaa välttyäkseen raiskaukselta.

Naisten ei tule olla huolissaan, mutta heidän tulee tarkkoja käyttäytymisensä suhteen. Hyökkääjät etsivät yksin liikkuvia ihmisiä, joten poliisin mukaan on huomioitava, kuinka ulkona ollessaan toimii.

Poliisi neuvoo naisia menemään ulos vain seurassa ja pysyttelemään hyvin valaistuilla alueilla. Parhaassa tapauksessa naisten ei tulisi liikkua kaupungissa lainkaan ilta- ja yöaikaan. Jos ulos on pakko mennä, liikkuminen on parasta suorittaa autolla.

Lenkkikengillä ahdistelijoita karkuun

Uppsalan keskustassa tytöt joutuvat jengien – usein uusruotsalaisten – seksuaalisen ahdistelun uhreiksi. Maaliskuussa 2019 eräs tyttö sanoi käyttävänsä lenkkikenkiä päästäkseen ahdistelijoita karkuun.

Yläkouluikäisistä tytöistä vain 19 prosenttia kokee olevansa turvassa kaupungin keskustassa. Vuonna 2013 vastaava luku oli 45 prosenttia.

– Nuoret yksinäiset ryhmissä kuljeskelevat miehet ovat muuttaneet Uppsalan katukuvaa merkittävästi. Nuoret miehet ilman työtä. He hyökkäilevät tyttöjen kimppuun. Puristelevat takapuolesta ja kommentoivat, Daniel Larsson, Uppsalan poliisipäällikkö kommentoi tilannetta maaliskuussa.

Seksuaalista häirintää on kaikkialla yhteiskunnassa, mutta tämän ryhmän kanssa joudumme toimimaan ehkä hieman toisella tavalla, sosiaalidemokraattien kunnanvaltuutettu Erik Pelling sanoi.

– Mahdollisesti täytyy järjestää Ruotsiin tuleville kursseja normeistamme, hän selvitti.

Tammikuussa 2017 Ruotsissa herätti valtavaa kohua Uppsalassa tapahtunut raiskaus, joka lähetettiin suorana live-lähetyksenä Facebookissa.

Kolme maahanmuuttajanuorukaista oli juhlimassa ruotsalaisen naisen kanssa, joka sammui. Kun nainen makasi tiedottomana sängyllä, Facebook-livelähetyksen perusteella ainakin yksi miehistä raiskasi naisen kahden muun kuvatessa tapahtumaa.

  • 1.9K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset