Eurooppa Maahanmuutto

Valko-Venäjä sulki rajansa Liettuasta käännytetyiltä siirtolaisilta – varoitti palaavia ampumalla

Valkovenäläinen sotilas. Kuva Shutterstock.

Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukašenka on kehottanut turvallisuusjoukkojaan sulkemaan maan rajat. Nykyään kukaan ei saa ylittää rajaa kummaltakaan puolelta, ei etelästä eikä lännestä, hän sanoi. Tämä tarkoittaa, että Liettuan käännyttämät siirtolaiset eivät voi enää palata Valko-Venäjälle.

Naapurimaa Liettua syytti aiemmin Aljaksandr Lukašenkaa kolmansien maiden siirtolaisten tuomisesta Liettuan rajalle kostoksi EU:n ihmisoikeusloukkauksista määräämistä pakotteista. Ohjaamalla laittomien siirtolaisten virtoja diktaattori halusi painostaa Euroopan unionia. Lukašenka oli aiemmin uhannut tällaisilla toimilla.

Siksi Liettua kehotti viime viikon alussa turvallisuusjoukkojaan käyttämään tarvittaessa voimaa käännyttääkseen pois siirtolaiset, jotka haluavat tulla maahan Valko-Venäjältä. Yksinomaan tiistaina Liettuan viranomaiset estivät 180 laitonta siirtolaista ylittämästä rajaa.

Liettuan parlamentin oikeusasiamies Vytautas Valentinavicius kehotti perjantaina Facebook-postauksessaan laittomia siirtolaisia palaamaan Valko-Venäjälle, kun taas Valko-Venäjän rajavartijat ampuivat varoituslaukauksia estääkseen siirtolaisia palaamasta.

Jatkuva hybridihyökkäys

Viron, Latvian ja Liettuan pääministerit antoivat perjantaina yhteisen julkilausuman, jossa he ilmaisivat vakavan huolensa Lukašenkan hallituksen ”jatkuvasta hybridihyökkäyksestä”. He sanoivat, että kolme Baltian maata seisovat yhdessä ”suojaamassa tehokkaasti EU:n ulkorajaa” ja estävät siirtolaisia menemästä muihin EU-maihin.

Samaan aikaan Puola kertoi myös ”hybridisodan elementistä”, alati kasvavista Valko-Venäjältä saapuvista irakilais- ja afganistanilaisvirroista.  Puolan sisäministeriön varaministeri Maciej Wasik syytti Valko-Venäjää siirtolaisten käyttämisestä ”elävänä aseena” ”hybridisodassa”.

Wasik sanoi, että Puolan viranomaiset näkevät tämän toimenpiteen kostona siitä, että maa on auttanut valkovenäläistä olympiajuoksija Krystsina Tsimanouskayaa saapumaan Puolaan, jotta tämä voisi välttää mahdolliset kostotoimet kotimaassaan valmentajiensa kanssa Tokion kisoissa käydyn riidan jälkeen.

Varaministeri sanoi, että Puolaan on saapunut vähemmän siirtolaisia kuin Liettuaan, koska sen raja on paremmin vartioitu, mutta viime päivinä siirtolaisvirroissa on kuitenkin nähty kasvua.

Lähteet Junge Freiheit, Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
60 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mirkku

Nyt en tiedä, miten asiani ilmaisisin diplomaattisin sanakääntein…Ellei Merkel olisi vuonna 2015 avannut Euroopan portteja appoammolleen, tätä kaikkea ei olisi tapahtunut. Elleivät eri EU-maiden johtajat olisi menneet tukemaan Merkeliä, tätä kaikkea ei olisi tapahtunut. Elleivät eri tahot EU-maissa olisi suitsuttaneet tulijoiden olevan korkeasti koulutettua väkeä, joka tulee paikkaamaan työvoimavajetta, tätä kaikkea ei olisi tapahtunut. Elleivät suomalaiset tiedotusvälineet, etunenässä Yle, olisi valehdelleet meille, tätä kaikkea ei olisi tapahtunut.
Tämän tietävät kaikki, jotka ovat vähänkään kartalla tapahtumista. Je Merkel kehuu korskeana, että tekisi saman uudelleen. Sota-aikana tuollainen ihminen olisi likvidoitu maanpetturina.
Mutta se suuri kysymys onkin: miksi kaikkina näinä vuosina ei ole onnistuttu luomaan järjestelmää, jonka avulla tulijat olisi saatu pysäytettyä? Miksi niinsanottujen pelastusalusten annetaan edelleenkin operoida? Mihinkä ne ihmisiä pelastavat? Leireille, telkien taakse? Mitä tekee EU ja mitä tekee YK? Siellä puhutaan suu vaahdossa ihmisoikeuksista, mutta minne unohtuivat eurooppalaisten ihmisoikeudet? Me maksamme liian korkeaa hintaa joidenkin idealistien unelmista. Mikä on yhden 13-vuotiaan itävaltalaisen tytön hinta, joka kuoli sen jälkeen kun hänet joukkoraiskattiin? Kuka on vastuussa siitä, että jotkut vastaavanlaisten tyttöjen vanhemmista saattavat pimahtaa ja ottavat oikeuden omiin käsiinsä ja istuvat loppuelämänsä vankilassa vain siksi, että joku Merkel sai pähkähullun idean tuhon vuonna 2015? Ja että jotkut pähkähullut vieläpä seurasivat hänen ideologiaansa.
Ja toinen kysymys: miltä mahtaa tuntua siitä yksittäisestä ihmisestä, joka lähti matkaan kuultuaan eurooppalaisesta Eldoradosta ja joka nyt yrittää yrittämästä päästyäänkin väkisin rajojen läpi? En puolusta millään muotoa noiden ihmisten pääsyä EUn alueelle, mutta missä luuhaa se syyllinen taho, joka antaa väärän kuvan noille ihmisille, jotka tänne edelleenkin pyrkivät? Miksi invaasiolle ei tule loppua?
Olen kirjoittanut ennenkin, että sain itse pahanmoisen herätyksen jo vuosia sitten pohjoisessa. Siellä liikkui iso tila-auto, jonka kaikki ulkopinnat oli teipattu ”poistakaa rajat”-julistein. Autosta pursusi ulos väkeä, jotka eivät ulkonäöltään muistuttaneet meitä pohjoisen asukkeja. Muistan edelleenkin sen epäuskoisen kauhun tunteen.
Iso osa ihmisistä ei vieläkään tunnu tajuavan sitä, että kyse on meidän omasta elintilastamme ja reviiristämme, ja rajojen poistaminen johtaisi anarkiaan ja lopulta oman käden oikeuteen. Ei tarvitse kuin katsoa video, jossa haastateltiin Ranskan Calais´n ihmisiä vuoden 2015 syksyllä. He olivat kauhuissaan, sillä tulijat tunkeutuivat heidän koteihinsa eikä mistään tullut apua. Tuo Calais oli ennenvanhaan viehättävä ranskalainen pikkukaupunki.
Ihailen ja nostan olematonta hattuani Itävallan Sebastian Kurzille ja Unkarin Orbanille, jotka molemmat pyrkivät suojelemaan omia kansalaisiaan ja omaa maataan.
Eli: ellei muuta keinoa ole, täytyy turvautua voimaan. Tulijat eivät ole millään mittarilla mitattuna oikeutettuja turvapaikkaan, joten nyt on pakko jo herätä. Ihan siellä valtiovallan puolellakin. Ja Saksassa, jota Seppo Räty aikoinaan sanoi pskmaaksi. Oikeassa oli, enemmän kuin oikeassa.

Kata

Hieno kirjoitus Mirkku!On upeaa että ihmiset avaavat ”suunsa” kirjoittamalla näin!Jotenkin antaa toivoa kun lukee tällaista!

Timppa

Mutta Merkel tekee suunnitelmien mukaan. Tuhoaa eurooppalaisen identiteetin ja kansallisvaltiot.

Meri Kreikan

Tätä ei olisi tapahtunut jos ameriikan pellet olis antanut saddamin ja gaddafin olla vallassa. Tää amerikkalainen ”demokratia” ei ole näköjään kovin hotti vientiartikkeli näissä maissa, enkä yhtään ihmettele…

Jussi Hämäläinen

Miten helvatassa tässä nyt näin kävi? Että ”siirtolaiset” nyt sitten ovatkin kiusa, haitta, rangaistus ja jopa sota-ase?

Miten se alun alkaen olikaan, että paikkaavat työvoimapulaa, ovat koulutettuja (jopa koneinsinöörejä sans papir), moniosaajia ja viennin innovaattoreita?

Niin, ja miten helvatassa kävi niin, että Kansalainen – tolkun aviisi oikein – käyttää siirtoloisista nimitystä ”siirtolainen”?
Tuo sakki ei ole siirtolaisia, ei sitten ollenkaan. Kannattaisi korjata kirjoitusasu ihan pysyvästi.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Jussi Hämäläinen
John Quiman

Kansalaisen etu on pysyä aika neutraalina, ei sisällyttää tunteita asiaan. Se on lukijoiden tehtävä. Siirtolainen on kyllä huono sana kuvaamaan näitä laittomia maahantulijoita, joista ei voi käyttää sanaa siirtolainen sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kata

Niiiinmuttako…aluksi ne oli refugees,sitte asylumressukoita ja nyt ne onkin siirtolaisia siis laittomia oikeasti…Ja täydestä menee niin moniin yhä,nuo parit ekat!
Muistakaa Rautatientori….uskomaton farssi sekin!Ne supsukat ne supsukat….oli sentään se suomalainen mies vaimoineen(en muista nyt nimeä)telttailemassa myös ja luulen että olis jatkunut hamaan tulevaisuuteen tämä retkeily ilman heitä.
Miten sekin sallittiin??”Oikeus elää” voihan vitalis mitä siirappia!!!

John Quiman

Kyseessähän on viherfasistisen propagandatoimiston sanapeli kansalaisten hämäämiseksi. Ei siinä sanojen merkityksillä ole väliä. Keskittyvät vain mielikuvien luontiin sanahämäyksillä.

On toki oikeus elää, mutta ei se tarkoita oikeutta elää Suomessa, eikä oikeutta elää toisten piikkiin. Tuo ”oikeus elää” on juuri noita sanoilla kikkailuja, joilla koetetaan hämärtää suomalaisten ajattelua. Moni ihminen ajattelee, että tietysti on oikeus elää ja sitten unohtaa tarkastella asiaa tarkemmin. Ei edes huomaa, että ei sillä iskulauseella ole mitään tekemistä asian kanssa.

Kullakin on lähtökohtaisesti oikeus elää omassa maassaan ja siinä se. Joissain poikkeustapauksissa, joita on vähän, voidaan käyttää sopimusta turvapaikan saamiseksi. Se edellyttää sitä, että henkilö on poliittisesti tai vastaavalla tavalla vainottu kotimaassaan. Silloin tulee hakea turvapaikkaa ensimmäisestä mahdollisesta maasta tai jos haluaa valikoida jostain syystä, voi anoa turvapaikkaa haluamansa maan lähetystöstä. Silloinkaan ei saa keksiä tarinoita ja valehdella henkilöllisyyttään. Näistä tulijoista saattaa tuon turvapaikkaehdon täyttää ehkä promille pari, ehkä. Humanitaarisin syin annetut oleskeluluvat ovat toinen juttu. Niitä voi kai myöntää kukin maa oman makunsa mukaan, mutta niiden myöntämiseen ei ole pakkoa.

Vielä hupaisampi oli se iskulause, että ”kukaan ei ole laiton”. No, eipä olekaan, mutta eipä kukaan ollut väittänytkään koskaan jonkun olevan laiton. Oli kyllä puhuttu laittomasta maassaolosta, joka on varsin eri asia. Tuokin slogan on pelkästään luotu hämyriksi. Ei kukaan voikaan vastata tuohon väittämään, että joku olisi laiton, koska sellainen väittämä olisi yhtä pähkähullu kuin tuo iskulausekin.

Viherfasistiseen tapaan kuuluu johdattaa ihmiset jollekin pähkähullulle polulle, jotta nämä eivät pärjäisi asian tarkastelussa ja keskustelussa. Kun todetaan, että joku on laittomasti maassa, on kyseessä laiton maassaoleskelu. Hyvin yksinkertaista. Viherfasistien propagandatoimisto kehittää siihen iskulauseen, jolla keskustelu pysähtyy, koska heidän iskulauseensa on täysin järjetön. Ihmiset jäävät monttu auki ihmettelemään, koska ihmisillä on lähtökohtaisesti ajatus, että sanoja esittää jotain rehellistä ja järjellistä. Tuollainen iskulause on kuin kapulat rattaissa – ne pysähtyvät. Kuulija yrittää hahmottaa miten iskulause liittyy keskusteluun ja mitä se tarkoittaa. Koska se ei liity keskusteluun, eikä se tarkoita mitään sellaista, joka liittyisi asiaan, pysähtyy keskustelu kuin seinään. Näin viherfasisti jakaa tyrmäystippoja iskulauseillaan ja se on heidän iskulauseidensa tarkoituskin.

Sama tarkoitus on leimakirveillä eli esim. lyhyellä syytöksellä ”rasisti”. Kuulija menee kipsiin yrittäessään löytää itsestään sen rasistin, jota ei ole. Monet puolustautuvat syytöstä vastaan vaikenemalla jatkossa, koska he eivät halua olla rasisteja. He eivät löydä itsestään sitä rasistia edelleenkään, mutta pelkäävät syytöstä, jota vastaan on vaikea puolustautua asiallisella keskustelulla, johon viherfasisti ei koskaan eksy. He eivät myöskään halua toisten ajattelevan, että hän on rasisti. Näin leimakirvestaktiikka vaientaa ihmiset ja onkin ollut monin paikoin todella tehokas valhe.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

Totta taas haastat..ja sillä ”rasisti” väitteellä on jopa menty ihmisten työpaikkojen kimppuun.
Siis täysin uskomatonta touhua ja sitten se työnantaja antaa periksi ja potkut jotta ”rauha säilyy”.
Nössöjä meistä on tullut.Ympäri läntistä maailmaa.

John Quiman

Tuo on kyllä hämmästyttävää nössöyttä, että kun äärisuvakki soittelee työpaikoille ja syyttelee rasistiksi, annetaan kenkää työntekijälle. Suvakki syyttää rasistiksi ja natsiksi, mutta ilmeisesti asiaa ei tutkita kunnolla, vaan halutaan eroon rasitteeksi nimetystä, mutta ei tyrmätä oikeaa rasitetta eli sitä suvakkia. Pelkäävät paskat housuissa, että heitäkin syytetään rasistiseksi yritykseksi. Samoin perustein ovat nyt kilpaa heiluttelemassa sateenkaarilippuja, ettei vaan tulisi huonoa mainetta.

Yksi ainakin on käynyt vastoin suvakkien kiihkoiluja. Äärisuvakit ja muut varikset kiristivät Kärkkäistä, mutta tämä ei niistä piitannut. Kärkkäisen bisnes ei kaatunut, vaan myynti kasvoi. Toiset ovat kai vieläkin peet housuissa vakuuttelemassa hyvyyttään yrityksinä ja ihmisinä.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

Tämä yllä oleva kommentti juuttui odotushuoneeseen. Kohdassa ”Pelkäävät p****t housuissa” oli näköjään tarkistusta vaativa p-sana. kun jo heti perään laitoin uuden muuttamalla tuon p-sanan, meni heti läpi. Siis ylläoleva on se odotushuoneessa viivytellyt tapaus.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

Tuo on kyllä hämmästyttävää nössöyttä, että kun äärisuvakki soittelee työpaikoille ja syyttelee rasistiksi, annetaan kenkää työntekijälle. Suvakki syyttää rasistiksi ja natsiksi, mutta ilmeisesti asiaa ei tutkita kunnolla, vaan halutaan eroon rasitteeksi nimetystä, mutta ei tyrmätä oikeaa rasitetta eli sitä suvakkia. Pelkäävät löysät housuissa, että heitäkin syytetään rasistiseksi yritykseksi. Samoin perustein ovat nyt kilpaa heiluttelemassa sateenkaarilippuja, ettei vaan tulisi huonoa mainetta.
Yksi ainakin on käynyt vastoin suvakkien kiihkoiluja. Äärisuvakit ja muut varikset kiristivät Kärkkäistä, mutta tämä ei niistä piitannut. Kärkkäisen bisnes ei kaatunut, vaan myynti kasvoi. Toiset ovat kai vieläkin peet housuissa vakuuttelemassa hyvyyttään yrityksinä ja ihmisinä.

Kata

Todellakin,Kärkkäinen menestyy hienosti!Oli sekin törkeää näiltä suvakeilta!

Aivan samoin kuin USAssa ”MyPillow” Mike Lindellille tekivät,melko monta suvakkiryhmittymää ei ostanut enää tuotteita mutta yhä toimii!

Ei mitään rajaa

Pahinta on näiden hullujen suvakkien osalta ollut , että ovat tehneet aiheettomia lasu ilmoituksia. Eli käyttäneet lapsia törkeästi ns aseenaan. Muun muassa. Yritetään tuhota perhe titityy ideologian vuoksi.

John Quiman

Ei noilla vassuilla ole koskaan omatunto kolkuttanut, kun ideologiaa on viety verisestikin pakolla läpi.

Yks nainen vaan

Jos rasistin määritelmä on vastustaa haittamaahanmuuttoa, niin joo olen rasisti. Olen myös idiootti yhden sukulaisen mielestä, kun sanoin äänestäväni jo vuosia persuja, siskoni on siten myös idiootti. Ei haittaa meitä yhtään…

John Quiman

Jos annamme sen haitata meitä, mitä mieltä muut ovat meidän käsityksistämme tai teoistamme, annamme heille päätösvallan käsityksiimme ja tekoihimme.

Kannattaa pitää se päätösvalta ihan itsellä 😀

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Olen aina sanonut että sillä ei ole mitään merkitystä mitä muut ajattelevat tai sanovat, sillä he ajattelevat ja sanovat joka tapauksessa jotain, vaikka yrittäisit miellyttää sanojaa pohtimalla mitä saan sanoa tai ajatella.

En pyydä anteeksi luonnettani enkä elämääni. Millä oikeudella se toinen määrittelee sen kuinka pitää elää, mitä pitää suvaita ja mitä kumartaa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Sitten olet sanonut kutakuinkin samaa kuin minäkin jo vuosikymmeniä.

Ei se millään oikeudella määrittele miten pitää elää, mitä pitää suvaita ja kumartaa, se määrittelee sen luonneviallaan.

Ilkka Forsten

Tervetuloa meidän idioottien maailmaan, siitä tulee vielä uusi normaali.

juu

Kaikki tänne vaan niin rikastutaan. Meillä kun on keksitty ikiliikkuja 🙂
https://prnt.sc/1l2bpfr

Ilkka Forsten

Mielestäni kaikilla ei ole oikeutta elää. Valintaa voi suorittaa heti kun poliittinen ilmapiiri antaa siihen mahdollisuuden. Tämä on historiasta nähty.

John Quiman

Mielestäni kaikilla on oikeus elää, mutta ei omin luvin minun tontilla, eikä omin luvin syödä minun laskuuni. Tehköön sen kotimaassaan parhaaksi katsomallaan tavalla, se on heidän ongelmansa.

Valitettavaa on, että voi päätyä siihen, että joitakin etsitään kaupungilta yksi kerrallaan, sen historia on osoittanut. Oikeudenkäyntejä ei ehditä siinä kiireessä pitää, eikä matkalippuja hankkia, mutta siinä vaiheessa on pata jo pahan kerran kiehunut yli. Syytä siihen pitää etsiä niin vieraista itsestään kuin niiden maahantuojista eli ns, suvaitsevaisista.

Ilkka Forsten

Uusiomuoto Siirtoloinen.

John Quiman

Siitoloinen vastaa merkitykseltään hyvin tulijoiden hyvin suuren enemmistön yleiskuvaa. Sen käyttäminen yleisesti ei kuitekaan välttämättä edistäisi asiaa, mutta voisi ainakin joillakin vähän pienentää paineita.

Antti

Sehän oli Sipilän juttuja, jätkä aiheuttanut kymmenien miljardien tappiot Suomelle, ei pelkästään näistä, monia kannattavia valtion omistamia yhtiöitä myös möi, maanpetoksesta kuuluisi vankilaan loppuiäkseen ja kaikki omaisuus valtiolle.

Ilkka Forsten

Kempeleen taloa sillä ei enää ole, miten otamme sen jostain muusta ?

juu

Kaikki miljoonansakin Sipilä on tehnyt verovaroista, että semmonen jäppinen. Olen Shokissa!

Meillä on painajainen

Eikös ne alunperin olleet unelma? Siis ” meillä on unelma ”.

Do u bet who will win?

No problemos, they have Lukasenka and WE HAVE YLVA from Sweden.

Hätätila tai väärinymmärrys

Eikö nämä turvapaikanhakijat tiedä, että kun tarpeeksi monta kertaa hakee turvapaikkaa ja samalla asuu kylpylähotellissa jossa viisi kattausta päivässä, niin lopulta sen saa tai saa muuten jäädä täysihoitoon. Näin naapurissa eli Suomessa.

Kovat piippuun vaan

Siirtoloiset on kuin heinäsirkkaparvi. Aiheuttavat merkittävää haittaa mihin vain lentävät ja kuppaavat yhteiskuntia.

Degeneroituneet suvakit niitä vain halajaa tajuamatta isosta kuvasta yhtään mitään

rajajoki

Hyvin yksinkertaista: Liettuan pitää vastaavasti ryhtyä varoittamaan noita SAAPUVIA ”siirtolaisia” ampumalla.

Metsäkulman Murre

Liettuan, Puolan ja Latvian tulisi sulkea Valkovenäjän vastaiset rajansa kokonaan ja miinoittaa ne. Mikään muu ei tehoa.

tulitikkutyttö

Näköjään lennot Irakista Minskiin on nyt kielletty.

Sensuroimaton Totuus

Oikein toimittu Valko-Venäjältä! 💪

John Quiman

Tuossa yhteydessä totuuden sensuroimattomuus on suuri vitsi.

Kunnon valvonta

Rajat pitäisi aidata ja väliin miinoitteet, selkeät varoittavat kyltit monella kielellä ja jos silti joku yrittää luvatta ylittää niin tulen saisi avata.

Teimer

Sama myös Suomeen eikä kassien kantajia vastaanottamaan loisväkeä.

Ilkka Forsten

Nyt sitten odotellaan koska Ohisalo julistaa Valko-Venäjälle että pitää noudattaa YK:n ihmisoikeusartikloita. Tulijoiden motiiviahan ei saa epäillä eikä vapaata liikkumista rajoittaa. Vai joko saamme taas uusia sierainpareja Suomeen Haaviston tuomana ? Ovat rappanat pahassa välikädessä kun ammutaan vaikka ei ole muuta kuin hakemassa ilmaista hyvää koko suvulle. EU varmaan määrää nyt jokaiselle jäsenmaalle kiintiöt ettei yhtään uhria tulisi, sillä työvoimavajeemme ei kestä pysähtynyttä ” siirtolaisvirtaa”.

Ilkka Mänttäri

Hutisalo ei koskaan voi korvata sitä haittaa mitä hän on tälle maalle aiheuttanut. Erään loikkarin mukaan aivopesu on edennyt asteelle jossa sitä ei enää voi peruuttaa. Eivät onneksi ottaneet huomioon nettiä. Totuus voi levitä ilman valtamediaa.Tällä hetkellä hyödylliset idiootit ovat voitolla. Katsokaa vaikka BLM-liikettä. Katsokaa itse missä mennään. Olen katsonut tuon videon jo vuosia sitten mutta kiitos Jarmo Ekmannin ja Levelin niin tässä se on tekstitettynä, ja vähän selitettynä jos joku ei alkuperäistä ymmärrä. HERÄTKÄÄ https://www.youtube.com/watch?v=nBrT4i–Vug&t=2114s

Kata

Joo tuo kannattaa katsoa!

Ilkka Mänttäri

Olet vielä hereillä. No meillä ajattelijoilla on tuollainen tapa. Kello vain mittaa oma aikaansa. Tuollainen universaali aika on vain joku kuva nykyisessä yhteiskunnassa. Olemme eläkkeellä ja meillä on oikeus siihen, vielä. Ajatus juoksee joskus yöllä parhaiten. Hiljaisuus on paras lääke ja mahdollisuus asioiden ymmärtämiseen.

Kata

Näin on!Ja kuudelta ylös 😀

Ilkka Forsten

Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan..

John Quiman

Irwin siellä kuuluu mielessä vielä 😀

Kata

Putkaan en vielä oo joutunut mutta kylläkin poliisiautolla töihin kun mahtavasti sattuivat paikalle kun PV Volvoni teki tenän.Sanoivat vielä että kerro että oli huippua olla putkassa ja miehän kerroin ja esitin kauheaa kankkusta… 😀

Kaino-Vieno Huttunen

”Nykyään kukaan ei saa ylittää rajaa kummaltakaan puolelta…”

No, jos EU olisi inhimillisempi. Läpsyt voisi rahdata karjavaunuihin, joiden ovet saa ulkoa salvattua. Sitten heidät voisi kuljettaa Kreikkaan, mistä matka jatkuisi Turkkiin tai Suezin kanavan kautta takaisin Irakiin. Kun elintasosurffareita on verrattu evakoihin, niin karjavaunuissa evakotkin kuljetettiin.

Arvi A.

Tämä tarkoittaa sitä siis että haittahenkilöt pysyvät Valko-Venäjän puolella ja he eivät pääse läpsyttelemään kuuluisat asyl sanat mielessään Liettuaan.

Hyvin yksinkertaista

Eikös se niin ole että maan rajoja yleensä puolustetaan asein? Ja että ne jotka koittavat maahan ilman papereita tai asiakirjoja, koittavat laittomasti ja siksi niitä kohdellaan sen mukaisesti.
Dublinin sopimuksen mukaan yksikään pakoloinen ei voi hakea turvapaikkaa Suomesta eikä sen enempää Latviasta, Valkovenäjältä kuin Puolastakaan sillä niiden reitillä on ollut monta aikaisempaa turvallista maata.
Ei kai tässä muuta.

Ilkka Forsten

Varmistin pois päältä..Ei muuta.

Ilkka Mänttäri

Tuo johtuu siitä että suomessa ei enää kunnioiteta lakia. No tuohon tullaan.

John Quiman

Valko-Venäjä on omasta tahdostaan lennättänyt niitä Irakista tai jostain vastaavasta voidakseen työntää niitä mm. Liettuaan.

John Quiman

Liettuan ei tulisi päästää rajan yli lainkaan. Kun pysyvät Valko-Venäjän puolella, ampukoot valkovenäläiset niitä, jos huvittaa. Ei ole liettualaisten ongelma. Jos yrittävät paeta Liettuan puolelle, eikun varoituslaukauksia ja kohtikin vähän ohi, niin syntyy liikettä.

Voi siinä joku kuollakin, mutta laitonta rajanylittämistä tekevällä ei ole mitään seliteltävää, eikä vastuuvapautta. Kyllä siitä kohta uutinen kiirii pakoloisten piireissä, eivätkä enää lähde ammuttaviksi rajalle.

Ilkka Forsten

Hätäisemmät soutaa suoraan Libyasta Helsingin kolera-altaaseen. Täällä ei ammuta, täällä halataan ja ryypitään vihreää teetä kultivoituneesti pikkurilli suorana brata på svenska.

Kata

😀 Niinpä!Kovia soutamaan mutta sitten yllättää laiskuus kerta kaikkiaan siellä kolera-altaassa.
No tyttölöiset rientää avuksi….

Kata

 Valko-Venäjän rajavartijat ampuivat varoituslaukauksia estääkseen siirtolaisia palaamasta….siis näinpäin käy ammuskella mutta toisinpäin ei muuta kuin tervetuloa,missä kassinne..tai siis laukkunne…ainakin Finlandian rajalla.
Lukasenko Aleksanteri sulle vähän lakia?

John Quiman

Valko-Venäjän kuuluu ottaa takaisin laittomasti rajan ylittäneet, kun vastaanottava maa palauttelee rajarikkureita. Mutta kun otteet ovat kuin Erdokaanilla, niin tuollaista rumaa käytöstä sitten syntyy.

Pisteet laskee kovaa Valkovenäjältä

Niin on toi ruma temppu Lokasenkalta.

Mirkku

Parempi nimi olisi Lokasanko.

Kansalaisen verkkokauppa