Muu maailma Politiikka

YK:n raportti: ”Israelin armeija kiduttanut palestiinalaisten ohella YK:n henkilökuntaa”

Kuva: Wikimedia Commons.

Israelilaissotilaat ovat väitetysti kiduttaneet YK:n alaisuudessa toimivaa palestiinalaisten auttamisjärjestö UNRWA:n henkilökuntaa.

Yhdistyneet kansakunnat syyttää Israelin puolustusvoimia (IDF) vangitsemiensa palestiinalaisten pahoinpitelemisestä, kiduttamisesta sekä seksuaalisen väkivallan tekemisestä näitä kohtaan. Julkaistun raportin mukaan IDF:n raakuuksien kohteeksi on joutunut palestiinalaisten ohella myös YK:n omaa henkilökuntaa.

Vapautuneiden palestiinalaisvankien kertoman mukaan heitä on pidetty häkkeihin suljettuina, nälkiinnytetty, pakotettu juomaan vessanpöntöistä, sekä kidutettu kuulustelujen aikana. Myös vapautuneiden vammoja on kuvattu raporttia varten, ja monien muiden palestiinalaisten ohella myös eräässä lapsessa oli ollut jälkiä koirien puremista.

YK:n alaisuudessa toimivan palestiinalaisten auttamisjärjetön, UNRWA:n henkilökunta on kertonut IDF:n vanginneen heitä ja kidutuksella pakottanut heistä ulos tunnustuksia, että UNRWA:lla olisi yhteys Hamasiin. Israel onkin syyttänyt ainakin 12 UNRWA:n henkilökuntaan kuuluvien olleen osallisia lokakuun 7 päivä tapahtuneeseen Hamasin hyökkäykseen ja väittänyt noin 12% järjestön 13 000 jäsenestä olevan mukana Hamasissa tai jossain muussa militantissa palestiinalaisryhmässä.

IDF:n edustaja on kieltänyt väitteet kidutuksista ja raiskauksista sanoen: ”IDF taistelee murhanhimoista terroristijärjestöä vastaan, joka harjoittaa informaatiosotaa ja psykologista sotaa, valehdellen ja keksien kertomuksia ilman minkäänlaisia tosiasiallisia perusteita.” Hän väitti myös Hamasin painostavan Gazaan palaavia palestiinalaisvankeja puhumaan pahaa Israelista.

Lähteet: Daily Mail, CNN

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

”Yk:n raportti” Tuo sattuu olemaan täysi terroristi järjestö. Paikkaa johtaa vaihtelevasti venäjä, valko-venäjä, ”palestiina”, jne.. kertoo varmaan aika hyvin jatkon. Jos joka yk:n johtama laitos raidattaisiin noista paljastuisi tuhansittain terroristien aseita ja tarvikkeita. Kuten jo näytteitä on ollut tuosta. Tosin, minulle on sama vaikka israel ja niinkutsuttu ”palestiina” tuhovat toisensa, itse asiassa, oikein toivon sitä.