Eurooppa Kotimaa

Haastattelussa Julian Bender Saksasta – Der Dritte Weg (”Kolmas Tie”)

Kuva: Kansallismielisten liittouma

Kansallismielisten liittouman Operaatio Kotkanpesä -seminaarin 12.11.2022 yhtenä puhujana esiintyi Julian Bender, joka on Der Dritte Weg (”Kolmas Tie”) -puolueen läntisen piirin toiminnanjohtaja. Der Dritte Weg vastustaa sekä kapitalismia että kommunismia, ja tarjoaa sosialismia kolmantena tienä näiden tilalle. Puolue ajaa Saksan eroa EU:sta ja Natosta ja haluaa kansallistaa pankit ja suuryritykset. Vaaleissa pienpuolue on saanut menestystä vasta paikallistasolla. Kansalainen julkaisee Benderin haastattelun kaksiosaisessa sarjassa, jonka toisessa osassa julkaistaan italialaisen Casa Pound -järjestön Alberto Palladinon haastattelu.

Tervetuloa Suomeen. Kuinka matkanne on sujunut tähän asti?

Tämä reissu on ollut oikein mukava. Parasta on, että pääsimme perille tänne Suomeen ilman, että (Saksan) viranomaiset olisivat estäneet matkaamme. Eli kaikki meni hyvin. Katselimme vähän nähtävyyksiä. Kiersimme ympäri Helsinkiä teikäläisten kanssa. Se oli oikein mukavaa. Osallistumme mielellämme tähän tapahtumaan. Se on hyvin organisoitu ja puhujat ovat oikein kiinnostavia. Eri maiden nationalistien parempi verkostoituminen on myös hyvä seuraus tällaisesta tapahtumasta.

Mitä olet pitänyt Suomesta? Oletko kokenut minkäänlaisia kulttuurishokkeja?

Sanoisin, että Suomi on yksi Skandinavian maista missä ongelmat ovat vähäisempiä kuin muualla. Olen esimerkiksi käynyt Ruotsissa Tukholmassa ja se oli kuin kauhutarina.

Voitko kertoa muutaman sanan puolueestanne?

Toki. Edustan saksalaista puoluetta nimeltä Der Dritte Weg, eli Kolmas Tie. Puolue on perustettu 2013. Olemme aktiivisia koko Saksan alueella. Tavoitteenamme oli luoda oikea liike, jolla on selkeä maailmankuva, eikä pelkästään puoluetta, joka työskentelee vaaleista vaaleihin. Kansanliike. Emmekä löydä tätä ideaa muista kansallismielisistä puolueista.

Puolueemme seuraa niin kutsuttua kolmen pilarin konseptia. Se sisältää poliittisen kamppailun, kulttuurillisen kamppailun ja kamppailun yhteisöstä. Tämä siksi, koska oikea kansanliike tarvitsee kaikkia kolmea päästäkseen tavoitteisiinsa.

Tämän tapahtuman tarkoituksena on kerätä rahaa talon ostamista varten. Puolueellanne on monta kiinteistöä käytössään. Osa vuokralla, osa omistuksessa. Kerrotko vähän näistä?

Meillä on Saksassa neljä taloa. Kaksi vuokrattua ja kaksi, jotka omistamme. Mielestäni on hyvän organisaation luomisen kannalta todella tärkeää, että järjestöllä on tällaisia ”majakoita” niin kuin me niitä kutsumme. Nämä rakennukset eivät ole tärkeitä pelkästään paikallisesti, vaan ne ovat tärkeitä koko Saksan mittakaavassa. Kun niissä pidetään tapahtumia, vaikutukset heijastuvat maan joka kolkkaan. Se on tärkeää.

Minkälaista aktivismia harjoitatte näissä taloissa?

Meillä on esimerkiksi avoimien ovien päivä kerran viikossa. Tavalliset kansalaiset, puolueestamme kiinnostuneet voivat tulla vierailulle juttelemaan aktivistiemme kanssa. Meillä on aktivistien kokous kerran kuussa. Meillä on esimerkiksi huone vaatteille, joita jaamme kodittomille. Meillä on jonkin verran eläinsuojelutyötä. Hankimme ruokaa jaettavaksi löytöeläintaloille tai köyhille, joilla ei ole varaa ruokkia eläimiään. Teemme myös monenlaista sosiaalityötä saksalaisten eduksi. Järjestämme myös puhujatapahtumia ja kokouksia tiloissamme.

Kuinka vaikeaa luulisit poliittisen aktivisminne olevan ilman näitä rakennuksia?

Totta kai olemme tehneet aktivismia jo ennen kuin meillä oli näitä taloja. Se on vaikeampaa, koska toiminnalta puuttuu tukikohta, puolueen keskus, mutta totta kai se on silti mahdollista. Sen täytyy olla mahdollista. Järjestö täytyy rakentaa ensin. Et voi ostaa taloa ja perustaa järjestöä sen jälkeen. Järjestö täytyy perustaa ennen kuin vuokraat tai ostat talon, ennen kuin teillä on tällainen ”majakka”. Järjestö on kaiken muun perusta.

Haluatko vielä itse sanoa jotain erityistä?

Toivomme, että kaikki menee hyvin tämän taloprojektin kanssa ja, että voimme tulla vierailulle uudelleen, kun talo on valmis, kun teillä on Suomessa oma majakkanne. Tulisimme oikein mielellämme. Se olisi meille kunnia.

 

Voit lahjoittaa rahaa keräykseen seuraavin tiedoin:
Tilinumero: FI13 4500 0010 1552 70
Saaja: Kansallismielisten liittouma ry
MobilePay: 18898
Lupanumero: RA/2021/1043

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Keynesiläinen kapitalismi on sosialismia ja sitä on nyt koettu yli 100 vuotta ja se on tulossa tiensä päähän. J. M. Keynes oli sosialisti ja näki valtion puuttumisen markkinatalouteen olennaisena osana teoriaansa. Tämä EI ole kapitalismia jossa elämme. Keskuspankkijärjestelmä EI ole vapaata markkinataloutta. Tämä keskuspankkivetoinen Keynesiläinen ”kapitalismi” sekä Bretton Woods I ja II olivat alun alkaen tuhon tie ja niiden mädistä hedelmistä tulemme nauttimaan tulevat vuodet. Nyt on jo nähtävissä tämän Keynesiläinen talousjärjestelmän rappio. Sosialismi EI ole ratkaisu. Keskuspankkijärjestelmän romuttaminen, rahan väärentäjien eliminointi, paluu kultakantaan ja vapaaseen markkinatalouteen on tie vaurauteen ja hyvinvointiin.

otto suni

Valtio jolla ei ole ole omaa rahaa mikä on sidottu kultaan ei voi koskaan olla itsenäinen! Suomi menetti Mauno Koiviston konklaavin toimien tuloksena lopullisesti itsenäisyyden ja kipapää Sauli vie maan lopulliseen tuhoon. Vain sodan kautta Suomi voi joskus nousta, mutta ei USA:n avulla jolloin vain riisto jatkuu!

Tuumailija

Niinhän tuo Soini kovasti oli lobbaus päällä suomen kultavarannon myymiseksi, syynä ettei suomella ollut enää tarvetta tukea omaa valuuttaa.
Markka lopetettiin laittomin keinoin, sitä pidettiin vain ilmoitusluonteisena asiana siirryttäessä euroon.

Tämähän on eu:n tavoite, hävittää itsenäisten valtioiden tunnusmerkit ja lopulta vain todeta näiden olevan liittovaltioita ilman itsemääräämisoikeutta (mikä osittain on jo menetetty). Itsenäisyys päättyi suomen osalta -95.

Peter Kreisler

Tätä on odotettu, kahdella vaihtoehdolla manipulointi voisi jo loppua. On normitapaus, että kun joku arvostelee länsimaista järjestelmää, hänelle kerrotaan itäisen olevan vielä huonompi. Jo toisen maailmansodan aikaan Winston Churchill mainitsi demokratian olevan huono järjestelmä, mutta muiden järjestelmien vielä huonompia. Tällä lausumalla estettiin ajattelevia kansalaisia kehittämästä mitään järjestelmää tai luomasta uutta. Suomessa sama manipulointi on viety vielä pidemmälle välineinään ilmastonmuutos, ”Pandemia” ja Venäjän uhka. Tosin Venäjän uhka voi muodostua todelliseksi Suomen valtion julistaessa itsensä Venäjän viholliseksi.
Mutta parempi, että ajattelevat ihmiset aktivoituvat nyt, toinen vaihtoehto olisi alistumisen ja ruikuttamisen loputon jatkuminen, jota vielä keskinäinen eripura ja kateus toisten saavutuksista pitäisivät yllä.

Eetu

Hurmosliikkeet ovat enemmän kollektiivista psykopatologiaa kuin ovatkaan politikkaa ja vielä vähemmän sosiologiaa.
Ja siksi niillä on oma tärkeä osansa yhteiskunnan mielenterveyden hoidossa. Aivan samanlainen kuin Kansan Radiolla tai vaikkapa Huutokauppakeisarilla. Lisäksi niillä on sama kohortti ja kohortilla samanlainen viitekehys.

Koti, uskonto ja isänmaa 🇫🇮

Apinoiden tekemiä ryöstöjä ollut nyt Tampereellakin Joko suomalaiset kadunturvajoukot aktivoituneet siellä päin, kiitos

Hook nose

Helvetin hyvä meininki jutikat tekevät kaikkensa estääkseen tämän että heidän mailmanlaajuinen koronkiskonta ja kusettaminen ja ryöstäminen voivat jatkua!!!

Nationalisti

Hyvä haastattelu.
Der Dritte Weg vaikuttaa todella hyvältä puolueelta, edustavat juuri sitä kansallisradikaalia linjaa, jota varsinkin tänä päivänä tarvitaan.
Heistä tulee aivan päinvastainen vaikutelma kuin jostain Persuista, ja se on pelkästään hieno asia.

Tuumailija

Der Dritte Weg tekee todella aktiivista työtä kansallismielisten yhdistämiseksi saksassa, onhan siellä hieman erilainen pohja toimiakin ja volyymi aivan eri tasolla, toisaalta taas tiukemmat lait/säädökset sekä viranomaisten taholta laillinen vaino.
Kerran päässyt hivsingissä kuuntelemaan tilaisuudessa näiden edustajan puhetta ja voi sanoa että oli kyllä hiottu loppuun asti sisällöltään. Puheen sisältö oli todella ajattelemaan herättävä sekä mieltä kohottava.

Ilkka Forsten

Henkilön hiusmallikin on otettu ihan historian kirjoista. Sattumoisin, siis tietenkin puhtaasti sattuma että samanlainen versio oli jo 1920 luvulla kovin suosittu silloisen aatteen puolustajilla.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa