Kolumnit Kotimaa Politiikka

Miksi media ei ole huolissaan suomalaisen demokratian tilasta?

Kuva: Kansalainen.

”Venäjän vaaliviikonloppu alkaa – tällaisia ovat Putinin ”haastajat””

”Putinin haastajan Jekaterina Duntsovan presidentti­ehdokkuus hylättiin”

”Sodan arvostelu sulki Nadeždinin tien Venäjän presidentinvaaleihin – asiantuntija: Puhui asioita, joita harvemmin kuullaan”

”Putinille sallittiin kolme haastajaa”

”Ukrainan sotaa vastustavaa Putinin haastajaa estettiin osallistumasta vaaleihin”

”Putinille yli 87 prosenttia äänistä – IL seurasi Venäjän näytösvaaleja”

”Nuk­ke-eh­dok­kaat ”haas­ta­vat” Putinin”

”Putinin haastajaa kiellettiin osallistumasta presidentin­vaaleihin”

Tässä muutamia otsikoita, jotka käsittelevät naapurin korruptoitunutta roskavaltiota ja sille ominaista reilua peliä. Suurin osa otsikoista on tältä kuluvalta vuodelta.

En nyt ala valistamaan ihmisiä sen suuremmin Venäjästä; me suomalaiset olemme varsin tietoisia sanonnasta, jonka mukaan ”Venäjällä kaikki muu on paskaa, paitsi kusi”. Kyse onkin nyt Suomen mediakentän tekopyhyydestä.

Tiistaina Korkein hallinto-oikeus antoi ennenkuulumattoman päätöksen purkaa Sinimustan Liikkeen puoluestatus. Tämä tapahtui juuri ennen vaaleja. Syynä tälle näytökselle on ensisijassa sananvapaus.

”Jostain syystä” – osaako kukaan kertoa, miksi? – samat mediat eivät olekaan niin huolissaan demokratian tilasta kuin mitä ne ovat Venäjän tapauksessa. Puolueen vaalikelpoisuuden estäminen virkamieskoneiston toimesta juuri ennen vaaleja luulisi olevan jokaisen ”demokratia-aktivistin” silmissä valtava punainen lippu. Ja luulisi, että media kirjoittaisi paheksuvia pääkirjoituksia aiheesta. Sellaisia ei kuitenkaan ole näkynyt.

Suomen valtamedia ei edes itse usko saarnaamaansa demokratiaan. Se ei tuo kansalaisille esille sitä purkupäätöksen tosiasiallista puolta, että kyseessä on poliittinen ajojahti, sillä se saattaisi syödä ”riippumattoman oikeuslaitoksen” uskottavuutta.

Tällaisten syiden vuoksi pyöritämme vapaaehtoisvoimin Verkkolehti Kansalaista. Kansalaiset ansaitsevat saada tietää enemmän, kuin mitä järjestelmän omat mediat – joiden ALV-prosenttia ei muuten nostettu! – kertovat.

Nina Metsälä, Sinimusta Liike

Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Olemme kulkemassa kohti aikaa, jolloin valtio päättää, mitä asioita saa politiikassa ajaa. Onko se demokratiaa?

Ihan sama, mitä mieltä ollaan Sinimustista, pitää ymmärtää, että tällä tiellä kuljemme kohti diktaturiaa, joka määrää, mitä asioita saa politiikassa ajaa. En juuri kannata Sinimustia, mutta kannatan vapautta ajaa politiikassa niitä asioita, mitä kukin haluaa. Ei ole valtion asia päättää, mitä asioita voi ajaa, se päätäntävalta on kansalla, joka päättää siitä äänestyskopeissa.

Peter Kreisler

Miksi media ei ole huolissaan suomalaisen demokratian tilasta?
Vastaus: Siksi, että media on osa demokratianvastaista koneistoa.