Eurooppa Politiikka

Macronin lupaus ”ärsyttää rokottamattomia” herättää ihmettelyä ja närkästystä Ranskassa.

Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia on syytetty eripuraisesta ja mauttomasta kielenkäytöstä sen jälkeen, kun hän käytti slangi-ilmaisua sanoessaan haluavansa tehdä rokottamattomien ihmisten elämän vaikeaksi.

”Haluan todella ärsyttää heitä, ja me jatkamme tätä – loppuun asti”, Macron sanoi Le Parisien -sanomalehdelle.

Kolme kuukautta ennen presidentinvaaleja Macronin vastustajat sanoivat, että hänen puheensa eivät ole presidentille sopivia.

Parlamentin edustajat keskeyttivät keskustelun laista, jolla rokottamattomia henkilöitä kiellettäisiin osallistumasta suurelta osin yhteiskunnan julkiseen toimintaan.

Kansalliskokouksen istunto keskeytyi tiistaina, kun opposition edustajat valittivat presidentin kielenkäytöstä, jota eräs johtava edustaja luonnehti ” sopimattomaksi, vastuuttomaksi ja tahalliseksi”.

Lakiehdotus on tarkoitus hyväksyä äänestyksessä tällä viikolla, mutta se on suututtanut rokotevastustajat, ja useat ranskalaiset parlamentin edustajat ovat kertoneet saaneensa tappouhkauksia asian vuoksi.

Pakolliset rokotukset otetaan käyttöön useissa Euroopan maissa, ja Itävalta ensimmäisenä ottaa pakkorokotukset käyttöön ensi kuusta alkaen yli 14-vuotiaille ja Saksa suunnittelee vastaavaa toimenpidettä aikuisille. Italian hallitus ilmoitti keskiviikkona, että se tekee Covid-19-rokotuksen pakolliseksi 15. helmikuuta alkaen kaikille yli 50-vuotiaille.

Macronin vaatimus on rajoittaa mahdollisimman paljon rokottamattomien elämää

Le Parisien -lehden haastattelussa tiistaina Macron käytti alatyylistä ja mautonta ranskalaistermiä ‘emmerder’ (vituttaa) kertoessaan, miten hän halusi lietsoa rokottamattomia. Hän ei aio ”rokottaa väkisin” niitä jäljellä olevaa viittä miljoonaa, jotka eivät ole saaneet rokotetta. Macron toivoo, että hän kannustaisi ihmisiä ottamaan rokotteet ”rajoittamalla mahdollisimman paljon heidän pääsyään sosiaaliseen elämään”.

”En lähetä rokottamattomia ihmisiä vankilaan. Meidän on siis kerrottava heille, että 15. tammikuuta alkaen ette voi enää mennä ravintolaan. Ette voi enää mennä kahville. Ette voi enää mennä teatteriin. Ette voi enää mennä elokuviin,” hän julisti.

Macron ei ole vielä ilmoittanut aikomuksestaan asettua ehdolle presidentinvaalikampanjassa, mutta hänen lausuntonsa herättivät opposition voimakkaan reaktion.

“Presidentin ei pitäisi sanoa noin”

Oikeistolaisten republikaanien ehdokas Valérie Pécresse sanoi olevansa raivoissaan siitä, että presidentti oli syyttänyt rokottamattomia ihmisiä siitä, etteivät he ole edes maan kansalaisia. ”Heidät on hyväksyttävä sellaisina kuin he ovat – heitä on johdettava, heidät on saatava yhteen eikä heitä saa loukata”, hän sanoi CNewsille.

Puoluetoveri Bruno Retailleau sanoi terävästi: ”Emmanuel Macron sanoo oppineensa rakastamaan ranskalaisia, mutta näyttää siltä, että hän haluaa erityisesti halveksia heitä.”

Oikeistopopulistien presidenttiehdokas Marine Le Pen twiittasi: ”Presidentin ei pitäisi sanoa noin,… Emmanuel Macron ei ole virkansa arvoinen.”

Äärivasemmistopoliitikko Jean-Luc Mélenchon puolestaan kuvasi lausuntoa hämmästyttäväksi tunnustukseksi: ”On selvää, että rokotepassi on kollektiivinen rangaistus yksilönvapautta vastaan”.

Koska kyseessä on kuitenkin vaaleja edeltävä aika, voidaan myös olla varmoja siitä, että presidentti tiesi tarkalleen, mitä hän teki lausuessaan nuo provosoivat sanat Le Parisien -lehdessä. Tämä ei ollut mikään harkitsematon purkaus.

Macron haluaa karkottaa pois oikeistovihollisensa. Vasemmisto ei häntä niinkään kiinnosta. Mutta oikeistolaisten republikaanien ehdokas Valérie Pécressesta on tullut hänen tärkein poliittinen huolenaiheensa.

 

Lähde: BBC

37 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sami

Tuo pikkumies ei vaikuta enää mieleltään tasapainoiselta, halveksii ylimielisesti niitä jotka hänet on asemaansa valinneet.

Ilkka Forsten

Mikä tuossa listassa niistä paikoista mihin ei voi mennä, eroaa siitä listasta mihin ei ole voinut mennä enää pitkään aikaan, kun sharialaki kieltää sitä ja tätä ?

Kata

Yhtä pösilö ko Trudde,samannäköisiäkin!Ylimielisiä tolloja joille on valta kihahtanut pissin kaa syvälle tumakkeisiin.Noista ei seuraa mitään hyvää ja kyllä rigittekin nyt moppitukkaansa haroo.
Järkyttävää puhetta siis mikä juntti!
No ranskalaiset on yhä kaduilla…!(Ja toreillakin…ehkä ”kone” jo saapui)…

Lieväasteinen

Truddesta puheen ollen. Vanha uutinen, mutta silti:

https://buffalochronicle.com/2019/10/19/trudeaus-west-grey-accusor-was-much-younger-than-first-thought/

Miksi miesministeri/-johtaja, joka katsoi ”väärin” oikeaa naista tai tekstaili hänelle tahi on viettänyt hänen kanssa aikaa, potkaistaan heti hallituksesta pihalle, mutta näitä pederasteja, siis homopedareida, ns. Länsimaiden hallituksissa suorastaan kuhisee, ovat niin yliedustettuina niiden väestöprosenttiin nähden? Sama koskee myös hetero- ja bipedareita. Valtamediakin näissä tapauksissa vaikenee tosin kuin jutuista aikuisten naisten kanssa. No eräs otsikossa mainittu gerontofiili vielä poikkeuksena tai lisäyksenä.

Samaan sarjaan kuuluu myös Jeffrey Epsteinin (muuten seemiläinen) pyörittämä VIP-pedofiilirinki, jossa on kuulemma Gates ja Clinton käynyt.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Kata

Huhuh olipas se kyllä tuohon persoonaan sopiva juttu.Narsisteja joille kaikki on oikeutettua!Hyi hitto!
Juu ja rinssi andruukin siellä saarella pyörähteli…puistattavaa porukkaa!

Vapaamuurari 33

Vapaamuurari rotta

Ilkka Forsten

Käyttää varmaan valmislaastia, ei se ymmärrä sekotussuhteista mitään.

Kata

😀 Taatusti näin ja mummon kanssakin… 😀

Tomppa

Macron taitaa kuitenkin lopulta päätyä giljotiiniin, kun kansa kyllästyy tämän grannyloverin puheisiin.

Tuumailija

Miten ne maat, joissa on vielä käytössä niin sanottu maalaisjärki, common sense, toimivat.
https://mvlehti.net/2022/01/05/paivan-videot-kaksi-vastakkaista-virallista-koronaohjetta-el-salvador-vs-irlanti/

Salvadorissa saa käyttää (vahva suositus) yläpäätään ajatteluun.

ike

Paljon jo kertoo se että videot oli sensuroitu. Taitavat nuo tunnetummatkin yliopistot puskea tuollaista fasistiporukkaa ulos loppututkinnoista pilvin pimein. Moni on jopa historiaa lukenut mutta ei ole oppinut siitä mitään.

Tuumailija

Kyllä ne videoklipit minulla näkyy ihan normaalisti, mielenkiintoista.

ike

No en tiedä, voihan se olla oman koneen vika. No katsellaan. En nyt kovin paljon laita aikaa tuohon jos se ei tee ongelmia tuolle normaalikäytölle. Katsoin juuri ja sama tulos. Ei tueta. No kai joku voi kertoa. En nyt oikein ymmärrä miksi noita videoita laitetaan ehkä semmoisiin formaatteihin joitka ovat harvinaisia. Kuitenkin mielenkiintoinen tieto. Koneeni ei ole niin kauhean vanha. Ei tuon nyt pitäisi olla niin kova juttu, formaatista huolimatta.

Ilkka Forsten

Olet siis osa valittua kansaa.

ike

🤣

Tuumailija
Raksaäijä

Macron saattoi aloittaa jotain sellaista jota hän ei voi lopettaa…
Eikä välttämättä edes hallita.

Evp Lasse

Julisti oman kuolemantuomionsa

Ilkka Forsten

G. Iljotiinin terähiomo tekee kuulemma ylitöitä jo nyt, sillä kiire puskee päälle kun tuotteiden kysyntä kasvaa. Onneksi edes jollain menee hyvin.

Ilkka Forsten

Joku voi Ranskan historian tuntien päättää että lopetaan jotain, minkä Macron aloitti hallitsematta edes välttämätöntä asiaa.

Kata

Kumiveneellä St.Helenalle….rouvineen.

Ilkka Forsten

Ai ai, vaarallinen paikka. Siellä kuoli jo aikoinaan yksi hallitsija elohopeamyrkytykseen.

Kata

Noilla on varmaankin sitä piikkiproteiinia mukanaan,sillä hoituu kaikki! 😀

Ilkka Forsten

Auttaako se, kun ranskasta löytyi jo uusi IHU, ( Ikuinen hölmöyden uusintakierros ) niminen variantti ? Toistaiseksi, korostan sanaa toistaiseksi, suomessa ei olla vielä päästy yksimielisyyteen THL:n kanssa pitääkö uutuus huomioida koko vain puolihysterian muodossa.

Näin sivusta seuraavana kansalaisena veikkaukseni menee kokohysterian puolelle, sillä olisi tavatonta ellei senkin varjolla voitaisi pakkorokottaa loputkin denialistit. Lehtien yleisönosastoja seuranneena, voin kertoa että hysteria on levinnyt pahemmin kuin omikron, sillä JOKA päivä joku naukuu lisää valtaa poliitikoille pakkorokottaa kaikki. Suomen elinkeinoelämä kuulemme taantuu kun rokottamattomat levittävät kaiken aikaa tautia, mistä viisaat haluaa päästä eroon ottamalla neljännen rokotuskerran. Näin siitäkin huolimatta että joku sanoi jo viikko sitten ” asiantuntijoiden ” epäilevän, että toinen rokotekertta itse asiassa heikentää immuuunivastetta.

Vaikka sanotaan ettei rokote suojaa miltään, eikä se estä tartuntojen leviämistä, on hysterikot kaivautuneet omiin poteroihinsa ja valmistautuvat loputtomaan puolustus-sotaan rokottamattomia vastaan. Siinä samassa idiotismin bunkkerissa sitten tehdään suurella joukolla suunnitelmia miten estää yhden ihmisen liikkuminen, vaikka bunkkerin sisällä muhii suurempi vaara. Räkä lentää päin nassua kun yhdessä huudetaan oikeutta rokottaa joku, joka ei ole huutamassa räkä naamalla hysterian kehtolaulua. Köh köh ja köh, olemme rokotettuja köh köh, rokottamaton se vaaran aiheuttaa köh..

Ja mitä tulee piikitykseen, istuin 12 tuntia tatuoitavana minkä aikana sain ainakin miljoona piikkiä, joten olen ottanut ikään kuin etumatkaa niihin nähden joilla on vasta neljäs tulossa. Suomessa on kuollut nyt liki kahden vuoden aikana jotakuinkin 1600 ihmistä koronaan. Ei tarvitse mennä kovin pitkää aikaa taaksepäin, kun meillä kuoli 9mm buranan yliannostukseen enemmän väkeä / vuosi. SE EI OLLUT aihe puuttua mihinkään, mutta nyt pitää jo nukkua toinen silmä auki josko korona hiipii sisään ikkunoista ja ovista, tai kenties joku rokottamaton soittaa ovikelloa ja tuhoaa kaiken harmonian.

Kata

Juu IHU 46 ihqua se on!Kyllä se tulee ranskaa puhuen tännekin!Ja todellakin,nuo joka toinen viikko piikitetyt on jo ihan sekoja…minusta pelottavaa hysteriaa!Mutta kuten ollaan puhuttu niin massahysteria tarttuu…miksi ei kaikkiin?
”Ylikuolleisuutta” ei ole ollut,se on totta mutta…juuri kuulin rapakon takaa että nuori ihminen,3 jabbia takana,sairastaa kotonaan ooomikrouunia.
Silti väitetään hulluna noiden tehoavan kuten tuo makaroonikin. Mutta.. ei ole mitään tekemistä minkään flunssan kaa.Kontrollia…

Tässä Joen viisaus jälleen kerran kun oli lumimyrsky..Kommentti viime yon lumipyräkästä:
”This is a winter storm of the unvaccinated
~Joe Biden”

Tämä kertoo johtajistamme, täysin kelvottomia.All around!Clowns!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
ike

Voisi luulla että tuo ei voi olla totta, mutta kun sinä olet sen kirjoittanut niin tiedän että on. Luulisi että, jos joku muistaa muinaisen lehden Pahkasika, sen sivuilta poimittu.🤣

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Pahkasika oli mainio!!! 😀 Nyt eletään pahkasikaa joka päivä!

Ilkka Forsten

Muistan aina sen pahkasian kansikuvan jossa oli äijä nenä omassa per****ä ja tekstinä, ” Sakkaväki haukkaa raitista ilmaa.” Nyt jos koskaan se tuntuu juuri siltä, sakkaväki haukkaa raitista ilmaa tajamatta edes sitä mitä raitis ilma on.

Kata

Juuripa niin!

Tuumailija

Israelista on löydetty Flurona variantti ,viidettä jabia laitetaan menemään kiireellä. Se ja IHQ-64 saa varmasti suomen hallituksen puntin tutisemaan, Kiuru/peiponen/rastas tms. tipi varmaan jo jyrsii tohtorilakin reunoja kuin kelju k. kojootti maissia konsaan.

Partsisaanissa mainio kirjoitus: https://www.partisaani.com/news/business/2022/01/07/jos-pfizer-olisi-ihminen-ei-haneen-luotettaisi-missaan/

Ilkka Forsten

Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan koska tapahtuu se väistämätön, eli koko kupletti paljastuu vedätykseksi josta Pfizer ei tietenkään ota mitään vastuuta, kuten se jo ehtikin mainita. Jos, siis JOS jotain haittavaikutuksia ilmenee, yritys EI VASTAA mistään, vastuu kuuluu hallituksille jotka hyväksyivät rokotukset. Tämän selvemmin ei voi sanoa että haittoja tulee, ja kun tulee olemme syyttömiä, mitäs ostitte rokotetta eihän siihen kukaan pakottanut. Muistaako kukaan mitä kirjoitin ennen vuodenvaihdetta ? sanoin että koronabuumi rykäisee oikein kunnon harppauksen kohti huonompaa kun päästään tammikuulle, ja tässä nyt ollaan ainakin puheiden mukaan.

On turha edes mainita että yksikään poliitikko ottaisi missään tilanteessa vastuuta mistään. Ehei, he ovat silloin tietämättömiä mistään vaikka nyt osataan kertoa ettei haittoja synny. Oletko muuten huomannut että alunperin vahvana asiantuntijana esiintynyt Nohynek, ei olekaan enää esillä. Hän kun taisi jossain vaiheessa hiukan epäröidä koko hekuman tarpeellisuutta. sattuma varmaan, eihän sitä muuten ” asiantuntijaa ” hyllytetä tai vaihdeta toiseen.

Miksi kaikkien muiden lääkäreiden, siis niiden jotka kyseenalaistavat koko asian, mielipidettä ei julkaista missään. Eikö demokratiaan enää kuulukaan avoin tiedotus, ja onko YK:n ihmisoikeuksien mukaista vältellä myöskin toisenlaisen informaation esiintuomista ? ” pakolaisten ” massavyöryä Tornioon ei saanut kritisoida, etenkään motiivien osalta, sillä se oli kuulemma rasismia. Nyt ei varmaan saa kritisoida poliitikkoja ja ostettuja asiantuntijoita koska sekin menee ” rasismin ” piikkiin. Olen varmaan käsittänyt väärin koko sanan mekityksen, mutta siitä huolimatta en usko että poliitikot ovat rotu, eikä rahalla ostetut lääkärit ja asiantuntijatkaan täytä sitä määrettä.

Elämme kommunistisessa pas***avaltiossa, joka leikkii maailman onnellisinta kansakuntaa. Ja kun joku ulkolainen taho kuten CNN meni listaamaan suomen maailman onnellisimmaksi maaksi, lirahti ituhipeiltä injektioruiskullinen mahlaa punttiin. Greencity, tuulimyllyt ja hiilineutraali lässytys tuottaa pahvipäitä jotka istuu liikennettä tukkimassa, vaikka heidän pers****ä alla on kuulemma maailman onnellisin maa jossa ei pitäisi olla mitään valitettavaa.

ike

Tässä on nyt syntynyt jonkinlainen massahysterian kierre josta asianosaiset eivät kykene irtaantumaan. Joillakin on tietenkin omat taloudelliset intressinsä. On kuitenkin outoa että edes eduskunnassa ja hallituksessa on niin vähän ihmisiä joiden intressi olisi suomen kansa. Ei sitten kenelläkään ole käynyt mielessä että toimiiko rokote jota ensin otettiin yksi, sitten kaksi ja tiedä kuinka monta kierrosta halutaan ihmisille antaa. Sokeita koko porukka. Jotkut maat jopa kaavailevat rokotepakkoa, no enimmäkseen maat joilla on kokemusta fasistihallinnoista. Sopii yrittää suomeen, meinaan silloin alkaa valta vaihtumaan vähän muilla konsteilla.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M
Laitanpa taas tämän..massapsykoosin synty…hieno juttu,hyvin tehty.

ike

No laitampa tuohon jonkun ajatuksen. Jos meidän maailmaamme on jotenkin autettu muiden, pidemmälle kehittyneiden elämänmuotojen taholta, onko heillä oikeus tuhota pieleen mennyt koe. Maailmassa on enemmän linnunratoja, puhumattakaan tähdistä joiden kiertolaisilla on elämää, kuin kenenkään rajoittunut matematiikan (olen huono siinä) ymmärrys riittää.

Ilkka Forsten

Joka päivä saan luettavaksi paikallislehden mielipideosastolta ne samat narinat. ” Eikö hallitus aio tehdä mitään pakkorokotusten aloittamiseksi, sillä rokottamattomat toimivat koko kansan hyvinvointia vastaan, ja kuormittavat terveydenhuoltoa viemällä sairaalapaikat muilta..” Niin varmaan, paitsi että siellä sairaalasa makaa niitä kahdesti, ja pikapuoliin kolmasti rokotettuja jotka ei ilmeisesti kuormita mitään.

En ole viimeaikoina havainnut uutisointia josta kävisi ilmi että kaikki sairaalapaikat ovat täynnä, ja nimen omaan rokottamattomia. Sen sijaan rokotettuja siellä on, joten kuka tässä nyt vedättää ja ketä ?

ike

👍 Tuo peukku nyt ei ehkä paljoa kerro mutta kertoo sen että jotakin pitäisi ottaa tosissaan. Iski tuo paikallislehti. Olen kirjoilla Kotkassa muuta on jo käytännössä eletty Pohjois-pohjanmaalla jo vuosia kun on vielä tuo vapaus valita missä asuu. Ehkä sekin poistetaan kun täysin totalitäärinen hallitus saa vallan. Taitaa tulla vielä laki jossa vapaa-aika asunnoista täytyy maksaa kovempaa veroa jos nitä ei anneta maahantunkeutujille.Koittakaa nyt suomen miehet ryhdistäytä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
rellinen

Hallinnon omat koirat siellä mielipideosastoilla ränkyttää koronahysteriaa. Poliittisten koneistojen työkalut. Kenties, jopa supoloisten rakit.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa