Kulttuuri Maahanmuutto Muu maailma Talous Uutiset

Palvelukseen haetaan ”vain ei-valkoisia” – 94 % Yhdysvaltojen uusista työntekijöistä on värillisiä

Kuvituskuva. Kuva: Piqsels/ (CC0) / jzltf.

Vuonna 2020 järjestettyjen Black Lives Matter (BLM) -mielenosoitusten jälkeen on havaittavissa suuntaus valkoisten henkilöiden järjestelmälliseen syrjintään. Bloombergin tutkimuksen mukaan S&P 100 -yritykset lisäsivät kollektiivisesti yli 300 000 työpaikkaa, ja 94 prosenttia näistä työpaikoista täytettiin erilaisista rotutaustoista peräisin olevilla henkilöillä.

Yhdysvaltain tasa-arvokomissio (Equal Employment Opportunity Commission) määrää, että yritykset, jotka työllistävät vähintään 100 työntekijää, raportoivat vuosittain demografiset tiedot työvoimastaan.

Bloomberg hankki vuosien 2020 ja 2021 tiedot 88:lta S&P 100 -yritykseltä ja analysoi työpaikkojen kokonaiskasvua näissä yrityksissä. Yhteensä nämä yritykset lisäsivät yhdysvaltalaista työvoimaansa 323 094 henkilöllä vuonna 2021, joka on ensimmäinen vuosi BLM:n protestien jälkeen. Nämä tiedot ovat viimeisimmät saatavilla olevat tiedot.

Näistä työpaikkojen lisäyksistä 20 524 oli valkoihoisia työntekijöitä, kun taas loput 302 570 työpaikkaa, jotka muodostavat 94 prosenttia kokonaiskasvusta, täytettiin värillisillä ihmisillä. Tiedot osoittavat, että monimuotoisuuteen suhtaudutaan ennakoivasti, mikä voi herättää kysymyksiä syrjintäkäytännöistä. (Aiheeseen liittyvä: GONE WOKE: Chick-fil-A omaksuu woke-agendan ja nimittää varapuheenjohtajan monimuotoisuuden, oikeudenmukaisuuden ja osallisuuden edistämiseksi).

Kuten Information Liberationin Chris Menahan totesi, on raportoitu, että televiestintäjätti British Telecomin toimitusjohtaja irtisanoo valkoisia työntekijöitä joukoittain korvatakseen heidät ei-valkoisilla henkilöillä, saavuttaakseen ”monimuotoisuustavoitteet” ja ansaitakseen mahdollisesti 220 000 punnan (266 000 dollarin) bonuksen.

Kun Elon Musk osti Twitterin vuonna 2022, sosiaalisen median jättiläisen johtajat suosittelivat tiettävästi valkoisten työntekijöiden irtisanomista oikeudellisten ongelmien välttämiseksi ja ”monimuotoisuuden” edistämiseksi.

Oikeusministeriö haastaa Muskin oikeuteen amerikkalaisten palkkaamisesta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sijaan

Musk kuitenkin jätti heidän neuvonsa huomiotta. Tämän seurauksena oikeusministeriö (DOJ) nosti hiljattain syytteen Muskia vastaan, koska hän oli asettanut amerikkalaisten palkkaamisen pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden edelle.

BLM:n mielenosoitusten jälkeen Walmart aloitti koulutusohjelmia, joissa todettiin, että ”valkoinen ei ole oikein”, Coca-Cola koulutti työntekijöitään ”pyrkimään vähentämään valkoisuutta” ja AT&T järjesti istuntoja, joissa valkoisille työntekijöille kerrottiin: ”Olet osa ongelmaa”.

Bloombergin raportti osoittaa, että yritykset epäröivät keskustella ”edistyksestä”, jota ne ovat saavuttaneet rotuun perustuvilla rekrytointikäytännöillä, mahdollisesti syrjintäoikeudenkäynneistä aiheutuvan huolen vuoksi.

Monet toimitusjohtajat pohtivat nyt, voisiko korkeimman oikeuden kesäkuussa antama päätös rotuun perustuvasta työhönotosta koskea heidän palkkaustavoitteitaan.

”Olemme huomanneet, että DEI (Diversity, Equity and Inclusion) menettää vähitellen merkitystään kolme vuotta myöhemmin. Nyt liiketoiminnan haasteiden keskellä herää kysymys: ’Mistä meidän pitäisi leikata resursseja ja investointeja?’ DEI- ja HR-tiimit kärsivät”, sanoo LaJoie-Lubin, konsultti, joka työskenteli aiemmin eräässä yrityksessä, mutta työskentelee nyt itsenäisesti.

Esther Silver-Parker, riippumaton konsultti, joka auttoi aiemmin Walmartia sen DEI-ohjelman perustamisessa, totesi, että yritykset eivät ole yhtä innokkaita keskustelemaan monimuotoisuuteen, tasa-arvoon ja osallisuuteen liittyvistä aiheista tulosneuvotteluissa ja konferensseissa.

Bloombergin keräämät tiedot osoittavat, että Russell 3 000 -indeksin yritysten maininnat näistä aiheista vähenivät 54 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä. Yksikään niistä yrityksistä, jotka tekivät merkittäviä parannuksia monimuotoisuuteen, ei ollut halukas antamaan asiasta laajoja yksityiskohtia.

”Lähestymistapa on nyt tehdä se, mikä on tarpeen, ilman että siihen kiinnitetään huomiota. Pidetään matalaa profiilia. Vältetään huomion herättämistä. Tunnustamme kuitenkin moraaliset ja markkinavelvoitteemme”, Silver-Parker selitti.

Henkilöillä, joilta on evätty työmahdollisuuksia tai jotka on irtisanottu näistä yrityksistä rotunsa perusteella, voi olla moraalinen ja markkinaperusteinen velvollisuus ryhtyä oikeustoimiin näitä yrityksiä vastaan.

Viime vuosina lukuisat valkoihoiset henkilöt ovat saaneet huomattavia korvauksia haastamalla työnantajansa oikeuteen valkoihoisten vastaisesta syrjinnästä.

Vain muutama kuukausi sitten valamiehistö määräsi Starbucksin maksamaan yli 25 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset entiselle aluepäällikölle, joka irtisanottiin valkoihoisen taustansa vuoksi – tätä pidettiin eleenä, jolla haluttiin lepyttää BLM-liikettä.

Bloombergin kattava tutkimus voisi toimia arvokkaana todisteena tällaisissa oikeudenkäynneissä.

WokeMob.news-sivustolla voi käydä lukemassa lisää tarinoita, jotka liittyvät amerikkalaisten yritysten harjoittamaan woke-politiikkaan.

Alla video, jossa mies haastaa Seattlen kaupungin oikeuteen valkoisten vastaisesta syrjinnästä.

Lähde: Bloomberg, InformationLiberation, Brighteon

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Amerikoissa on sentään paremmin, kun 6 % valkoisista onnistuivat saamaan töitä. Etelä-Afrikassa vain 0 % valkoisista saa työpaikan.

Puhuvat rasismista, mutta harrastavat sitä rajummin kuin missään on mikinä harrastettu ja oikeuttavat sen ideologisilla valkoisia demonisoivilla uskomuksillaan. Hullua on meno ollut ja yhä hullummaksi näkyy menevän. Kaipa tuokin joskus loppuu.

Ilkka Manttari

Loppuuhan se kun valkoiset loppuu. Etelä-Afrikka on kuitenkin melko riippuvainen heidän työpanoksestaan, vaikka eivät n.. sitä ymmärrä. Työvoiman paikkajia ei helposti löydy. Ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta on kaksi tytärtä jotka joskus kouluaikoinaan halusivat mennä Afrikkaan harjoitteluun. Toinen terveydenhoitoon sairaalaan ja aika paljon silmät aukenivat. Toinen liikealan harjoitteluun. Onni oli että harjoittelupaikka oli saksalaispariskunnan omistuksessa oleva hotelli. Kaveri kävi vielä lomallaan myös Suomea katsomassa. Nämä olivat siis Namibiassa joka tämän tiedon mukaan on kai melko ystävällisesti Suomalaisiin suhtautuva maa. Ainakin suuri osa lapsista kantaa nimeä Martti 😊.

Ilkka

Suomessa suuri osa lapsista kantaa nimeä ” nörtti.”

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa