Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ranskan sisäministeri karkottaa 44 laitonta siirtolaista ”Ocean Viking” -pelastusalukselta

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Ggia.

Humanitaarisella aluksella olevista 234 siirtolaisesta vain 60 saa hakea turvapaikkaa Ranskasta. Loput turvapaikkaan oikeutetuista siirtolaisista siirretään eri puolille Eurooppaa.

Neljäkymmentäneljä turvapaikanhakijaa, jotka olivat perjantaina Ranskan Toulonin satamaan saapuneessa ”Ocean Viking” -pelastusaluksessa, karkotetaan pian maasta, sisäministeri Gérald Darmanin kertoi Ranskan parlamentin jäsenille tiistaina.

Puhuessaan Ranskan parlamentille Darmanin paljasti, että humanitaarisen aluksen Välimerellä pelastamista 234 matkustajasta 44:n turvapaikkahakemus oli hylätty ja heidät palautetaan lähtömaahansa ”heti kun heidän terveydentilansa sen sallii”.

Libération-sanomalehden toimittaja Victor Boiteau twiittasi: ”Sisäministeri Gérald Darmanin ilmoitti edustajainkokouksessa, että Toulonissa vastaanotetuista 234 siirtolaisesta 44 todettiin alaikäisiksi. 60 voi hakea turvapaikkaa, 44 ei voi. Ne, jotka voivat hakea turvapaikkaa, siirretään 11 Euroopan maahan.”

Remix News uutisoi aiemmin, että laivalla olleista 234 ihmisestä vain 21 oli naisia. Alun perin kerrottiin myös, että laivalla oli 81 alaikäistä, mutta tarkistuksen mukaan osa alaikäisiksi ilmoittautuneista oli todellisuudessa yli 18-vuotiaita.

Matkustajat nousivat maihin Toulonissa ja heidät vietiin linja-autolla Hyèresissä sijaitsevaan leirikeskukseen perjantaina.

Vain 60 saapuneista saa hakea turvapaikkaa Ranskasta, ”mukaan lukien syyrialaiset, sudanilaiset ja eritrealaiset. Loput jaetaan eri puolille Eurooppaa”, Darmanin selitti.

Ranskan hallituksen ministeri kävi vilkkaan keskustelun Kansallisen liittouman kansanedustajan Laure Lavaletten kanssa. Hän vastusti hallituksen päätöstä myöntää laivalle lupa tulla satamaan. Darmanin kysyi Lavalettelta, olisiko hän halunnut, että laivalla olleet alaikäiset olisivat kuolleet merellä.

”Ocean Viking” -aluksesta käytiin viime viikolla diplomaattinen välienselvittely Ranskan ja Italian välillä sen jälkeen, kun Italian uusi oikeistohallinto kieltäytyi myöntämästä alukselle lupaa tulla Catanian satamaan. Italia vaati, että sen mentävä siihen maahan, jossa alus on rekisteröity.

Vaikka Ranskan hallitus hyväksyi ranskalaisen SOS Méditerranée -järjestön rahoittaman aluksen, se ilmoitti vastatoimista Italiaa vastaan peruuttamalla uudelleensijoitussopimuksen, jonka mukaan sen oli määrä ottaa vastaan noin 3 000 turvapaikanhakijaa Italiasta kesään 2023 mennessä. Lisäksi Ranskan hallitus aikoo nyt tehostaa valvontaa Italian rajalla.

Lähde: Remix

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jaro

Näitä kurkunleikkaajia ei tule ottaa yhtäkään Eurooppaan.

TJL

Yllätys:
”Suomi ottaa vastaan kymmenen turvapaikanhakijaa, jotka on pelastettu Ranskaan rantautuneelle Ocean Viking -alukselle. Hallitus päätti asiasta torstaina.”
https://www.ts.fi/uutiset/5824685

John Quiman

Ei niitä pelastettu, vaan ne saivat järjestetyn kyydityksen Eurooppaan.

Ilkka Forsten

Minullakin on .44 joka karkottaa ei toivotut. Suosittelen ettei tulla edes kokeilemaan, se sattuu koska me kolme, minä, Smith & Wesson emme pidä kutsumattomista vieraista.

Ilkka Forsten

Millä saat*****an oikeudella EU siirtelee sitä sakkia muihin maihin. Tästä on tullut ihan mielipuolinen käytäntö.

Kata

Emmanuellen mummi käski…pakko totella…or else…. 😀

Jukka

EU siirtelee sakkia niihin maihin, joihin suostutaan ottamaan vastaan. Tottakai nöyristelemme ja otamme sen rupusimman sakin.

Pihaviljelijä

Ajatellanpas tilanne jossa naapurikorttelin talon väki alkaa dumppaamaan jätteensä vieruskorttelin pihoille.
Yllättäen, tämän vieruskorttelin väki ei alakaan viemään jätteitä takaisin, vaan sen sijaan kuskaa ne seuraavan talon väen hoidettavaksi.
Sitten nämä vieruskorttelin naapuritalot alkavatkin riitelemään keskenään kenen vastuulla on pitää jätteet ja meinaavat että täytyy yrittää jätteillä tehdä hedelmällistä ”pihaviljelyä” ja että sillä dumppaavan korttelin väellä on dumppaamisoikeus, eli ei asenneta mitään portteja, aitoja, sähköaitoja ynnä muuta selvästi tarpeellista.
Naapuririidat yleistyvät taloyhtiöiden sisällä ja naapuritalojen kesken eikä ongelmaa siis edes pyritä ratkaisemaan.

Kuullostaisiko järkevältä touhulta?

Nyt joku saattaisi alkaa kirkumaan siitä kun vertaus käyttää sanaa ”jätteet”. Huomautan että jäte edustaa itse ONGELMAA, ei ihmistä itsessään.

Kun Suomi halusi ratkaista rehevöittävän jätevesiongelman joka tuli Pietarista, ei alettu kuskaamaan vedet Suomeen eikä rakentamaan Suomenlahteen täysin hyödytöntä ja biljoonia nielevää ”puhdistamoa” merelle tai rannikolle, vaan pistettiin muurit ja filtterit jätevesille sinne heidän omalle puolelleen. Se ei tietenkään vielä ratkaissut esim. Puolasta tulevaa p–kaongelmaa, mutta oli osa ratkaisua.

Näin pitää toimia koska se on ainoa tapa toimia. Kaikki muu on sulaa hulluutta.

”Sähköaidat” pystyyn ja Wattitehot kaakkoon.
Toisaalta täytyisi myös irtaantua pankkiirien ja oligarkkien kansainvälisestä syöpäkasvaimesta.

juu

Niin nyt sitä taakkaa taas jaellaan.
Valehtelemalla ja laittomasti tulevat, ja veronmaksajat maksaa kuljettamisen ympäri eurooppaa, täällä sitten valitetaan että ruoka on pahaa, rahat ei riitä ja asuntokin on huono.
Tästä syystä sitten ”syrjäydytään” ja aletaan tekemään rikoksia.
Ja kaikki ihan vain koska näiden ”hyväntekeväisyys järjestöjen” eli salakuljettajien pitää roudata näitä huijareita eurooppaan.

Pesunkestävä

Eikös nämä partapojat pitänyt ottaa avosylin ja -reisin vastaan? Minä vaan kysyn.

Totuus esilleNeuvost

Niin tekevät ainakin viherkommunistiakat, joiden suurin inhokki on valkoinen heteromies.
Eurooppaa värillistetään kehitteillä olevaa liittovaltioitettua EU-Super-Neuvostoliittoa ja edelleen Uuden maailmanjärjestyksen tyranniaa varten.

Sari Saarela

Ne, jotka voivat hakea turvapaikkaa, siirretään 11 Euroopan maahan.”
Ranska voi jukolauta pitää nämä onnenonkijat hyvänään, kun on kerran ne vastaanottanutkin.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Arvaappas vaan mikä maa on varmaankin noiden ”11 Euroopan maan” joukossa? Eiköhän sieltä löydy vihervihavasemmistohallituksellinen pieni pohjoismaa Suomi.
Laskutoimitus: EUssa on 26 jäsentä, joista ns. uudet jäsenet (Viro, Bulgaria, Kroatia, Slovakia etc.) eivät ota turhapaikanhakijoita. Jäljelle jää siis 14 vanhaa jäsentä. Italia ja Ranska ovat poissa tästä siirtokuviosta (Italia kieltäytyi, ja Ranska valkkasi 60 vähiten hullua päältä pois). Tanska ei ota enää turhiksia. Jäljelle jää siis 11 ns. vanhaa jäsentä jotka ottavat turhiksia, joukossa Suomi. M. O. T.

jake

Tuohan on vastoin Schengen-sopimusta, mutta milloin EU:n tekemisiin voisikaan luottaa, direktiivejä muutellaan aina sen mukaan mikä on Ranskan tai Saksan etu.

petra

jauhojengi siis odottaa uusia jasenia piakkon saapuvan

Joulupukki

Jipii! Työperäistä maahanmuuttoa, joka alan experttejä. Suomen talous lähtee nousuun kuin kantoraketti Marsiin!

Kata

Lisäksi Ranskan hallitus aikoo nyt tehostaa valvontaa Italian rajalla.” Jaahas emmanuelle aloittaa tällaisen toiminnan kun meloni on ”väärää ideologiaa”?Ja emmanuellekö voi vain siirrellä muualle noita ”alle 18v vanhoja” vaikka vaati Italiaa ottamaan ne kaikki koska meripelastuslait ja läpälässynlää merciii.

Samaan aikaan idempänä…https://apnews.com/article/russia-ukraine-war-zelenskyy-kherson-9202c032cf3a5c22761ee71b52ff9d52

”Mainilan laukaukset”….??? Niin sekoa touhua kaikkialla.

otto suni

Ranskan toimet ovat yhtä tyhjän kautta niin kauan kun nämä ”veneilijät” saavat itse määritellä ikänsä ilman papereita! Älykännykät ja pankkikortti ovat mukana, mutta kaikki paperit putosivat mereen Libyan rannikolla, voi surkeutta!

murre riepunen

Hiukan helpotusta maatamme vaivaamaan työvoimapulaan, uutisoidaan, etenkin Ylellä kuinka maamme tarvitsee kymmenituhansia maahanmuuttajia paikkaamaan sitä huutavaa pulaa jonka kourissa olemme.

Tuumailija

n. 600.000 työttömän työvoimapula ravistelee suomea, kyllä tuohon määrään muutama kymmenen tuhatta elintasoturistia mahtuu ”opiskelemaan” ja ”työperäisenä maahanmuuttona” jatkeeksi.
Tietty jos uskoo ”virallisia” lukemia, niin työttömiä ei ole kuin karvan alle 300.000, koska tilastot on siivottu löydä itsesi kursseilla ja työkokeiluilla (lue orjatyö 9€/vrk kulukorvausta vastaan).

jep

”Siirretään eri puolille Eurooppaa.” No siinä meni se vähäinenkin ilo, minkä otsikon luettua sai.

Amigo

Tänne vaan, hallituksen viisikko voi mennä Helsinki-Vantaan lentoasemalle vastaan kukkakimppuineen. Taksilla sitten suoraan KELA:aan ja jonon ohi terveyskeskukseen.

gummivene

Tuon kemujen tuputtamisen keskeinen tarkoitus lienee yritys totuttaa Euroopan maita siihen 2030-luvun ISOON pakolaisaaltoon.

Kansalaisen verkkokauppa