Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Rikos

SVT: ”Kurdikettu” Rawa Majid otettu kiinni Iranin rajalla

Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Sina 0461.

Foxtrot-rikollisverkoston johtaja Rawa Majid otettiin kiinni Iranin rajalla, kertoo Ruotsin televisio SVT viitaten riippumattomista lähteistä hankkimiinsa tietoihin.

Majid, joka tunnetaan myös nimellä ”Kurdikettu”, otettiin SVT:n tietojen mukaan kiinni perjantaina. Kiinniotosta on kerrottu lähteiden mukaan myös Ruotsin poliisille, mutta se ei ole pystynyt varmistamaan tietoa virallisia kanavia pitkin.

Myöskään Ruotsin ulkoministeriö ei pystynyt vahvistamaan tietoa SVT:lle.

– Ulkoasiainministeriö ja suurlähetystö eivät tällä hetkellä ole tietoisia siitä, että Ruotsin kansalainen olisi ollut pidätettynä Iranissa viime päivinä, SVT:lle kerrottiin.

SVT:n rikostoimittaja Diamant Salihu sanoo, että pidätys voi heikentää suuresti Majidin liittouman asemaa Foxtrotin sisäisessä valtataistelussa.

Majidilla on Turkin kansalaisuus, ja hän asuu Turkissa, minkä vuoksi häntä ei ole voitu luovuttaa Ruotsiin.

Lähde: STT

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Kertoo jotakin näistä Islamistisista maista. Asianomaista rikollista ei voida luovuttaa Ruotsiin mutta Ruotsin pitäisi luovuttaa kauan ruotsissa asuneita ihmisiä, joiden rikos on vain toisenlainen ajattelutapa, Turkkiin. Turkin ainoa painoarvo on geopoliittinen asema, Suomestakaan en nyt oikein varma olisi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa