Eurooppa Politiikka Uutiset

Saksan Katolinen kirkko ei hyväksy AfD:n jäseniä

Kuva: Wikimedia Commons.

Kohdattuaan lukuisia kriisejä Saksan Katolinen kirkko yrittää nostaa brändiään hyppäämällä AfD vastaiseen kelkkaan.

Saksan Katolinen kirkko on joutunut useiden kriisien kohteeksi viime vuosien aikana. Alla ovat muun muassa seksuaalisten hyväksikäyttöjen skandaali sekä yleinen pula papeista. Saadakseen huojuvalle brändilleen nostetta, Saksan Katolinen kirkko on päättänyt lähteä mukaan AfD vastaiseen liikehdintään.

Saksalaisten piispojen konferenssin puheenjohtaja Georg Bätzing väitti, että AfD jäsenyys ei ole yhteensopiva Katolisen kirkon kanssa. Limburgin piispana toimiva Bätzing ilmoitti myös, että Katolisen kirkon tulisi keskittyä vapauteen, demokratiaan sekä avoimuuteen ulkomaalaisia kohtaan.

”Valitettavasti etnistä nationalismia ja äärioikeistolaista ajattelua esiintyy yhä Katolilaisten keskuudessa”, Bätzing sanoo.

Bätzing on ilmaissut poliittisen kantansa myös tukemalla AfD vastaisia mielenosoituksia. Hän myös kehotti muita saksalaisia piispoja lähettämään yksimielisen viestin ”ääriliikettä” vastaan. Tämä tapahtui Augsburgissa pidetyssä piispojen konferenssissa, jossa yleensä hengellistä maailmaa tulkitsevat piispat puhuivatkin demokratian tulevaisuudesta.

Saksan Katolinen kirkko on politisoitunut suuresti. Useat piispat ovat muun muassa allekirjoittaneet kirjeen jossa varoitetaan AfD:n valtaannoususta. Erittäin omaperäisesti piispat ovat myös verranneet AfD-puoluetta uusnatseihin.

Lähde: Remix 

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mutta piispoja ei huoleta islamin osuus vaikka he ovat takuuvarma tuho kirkolle ja piispoille.

Vappu Simanen

      Voidaanko muslimi ottaa katolisen kirkon jäseneksi?
      Vastustaako kirkko koraanin opetuksia?
      Onko avaruuslentäjä lähempänä taivasta kuin paavi?
      Tienaako satanaa palvelemalla enemmän rahaa kuin Jumalaa palvelemalla?

John Quiman

Kirkko haluaa avoimuutta ulkomaalaisia kohtaan. Eikös tuo ole aika avointa, kun rehellisesti tunnustetaan niille ja itselle, että niistä on liikaa ongelmia? Suvakit sen sijaan eivät ole avoimia, vaan salailevat niiden tuottamia ongelmia.

Kirkko suosittelee siis tosiasiassa valheellisuutta ja itsellekin valehtelemista.