Muu maailma Terveys ja hyvinvointi

Spitaalia esiintyy yhä enemmän Yhdysvalloissa

Kuva: Wikimedia Commons.

Tautia esiintyy erityisesti ”kaikista heikoimmassa asemassa” olevien keskuudessa, mukaan lukien maahanmuuttajat ja vähävaraiset.

Länsimaista aikoinaan jo kadonnutta muinaista tautia, spitaalia, on alkanut esiintymään yhä enemmän Yhdysvalloissa. Perinteisesti Amerikassa spitaalitartuntoja on tapahtunut vain maan eteläosissa, missä ihmiset ovat olleet tekemisissä vyötiäisten kanssa, mutta yhä useammat tartunnat eivät liity eläimille altistumiseen

Perinteinen riski spitaaliin sairastumiselle on eläimen kautta leviävän tartunnan ohella spitaalikotoperäisessä maassa vierailu, kuten Brasiliassa, Intiassa, Indonesiassa ja muissa trooppisissa maissa, joissa sairastumistilastot ovat olleet vuosia kasvussa.

Kasvaneet Yhdysvalloissa liittyvät todennäköisesti avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikkaan, sillä tartuntoja esiintyy erityisesti ”kaikista heikommassa asemassa” olevilla, kuten maahanmuuttajien ja vähävaraisten keskuudessa.

Maahanmuutto kehitysmaista tuo mukanaan niiden ongelmat, mukaan lukien taudit jotka ovat olleet länsimaissa erittäin harvinaisia jo vuosikymmenien ajan. Suomessakin alkoi esiintymään kymmenittäin maassamme harvinaista tuberkuloosia vuoden 2015 maahantunkeutujavyöryn myötä.

Lähde: Yahoo

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Siinä on tulossa eurooppaankin kivoja leikkihetkiä, leikki nimeltä ”keltä valuu lihat nopeiden lattialle.”