Kulttuuri Muu maailma Terveys ja hyvinvointi

Yhdysvaltalainen tutkimus: Transsukupuolisten sukupuolielinten leikkaukset aiheuttavat kroonista kipua ja inkontinenssia

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / Ted Eytan.

Neljä viidestä transsukupuolisuuteen liittyvässä sukupuolielimiin kohdistuvassa leikkauksessa käyneestä henkilöstä kärsii kroonisesta kivusta viiden vuoden ajan toimenpiteen jälkeen, yli puolet tuntee kipua seksin aikana ja noin kolmannes kärsii inkontinenssista, todettiin eräässä ensimmäisistä haittavaikutuksia koskevista tutkimuksista.

”Suuri osa potilaista raportoi tuki- ja liikuntaelinten kivuista, liikkumisvaikeuksista ja lantionpohjan toimintahäiriöistä”, Floridan yliopiston professori Meryl Alappattu sanoi. ”Mitä tulee tämäntyyppisten hoitojen tehokkuuteen liittyvän tiedon saamiseen niin meillä on vielä paljon työtä tehtävänä.”

Floridan yliopiston ja Brooks Rehabilitationin tutkijat havaitsivat, että valtaosa (81 prosenttia) niistä, joille on tehty sukupuolielinten leikkaus viimeisten viiden vuoden aikana, kertovat Daily Mailin raportin mukaan kärsineensä kivuista alaselässä, nivusissa, lantiossa, rinnassa tai hartioissa viikkojen, kuukausien ja jopa vuosien ajan toimenpiteensä jälkeen.

Lisäksi yli puolet (57 prosenttia) näistä potilaista koki yhdynnän kivuliaaksi leikkauksen jälkeen, ja lähes kolmannes (29 prosenttia) heistä kärsi virtsankarkailusta tai tiheästä ja kiireellisestä tarpeesta käydä vessassa, todetaan raportissa.

Oli London sanoo, että kuuluisuus ja ylistys sosiaalisessa mediassa saa monet omaksumaan trans-elämäntavan.

Toimenpiteet eivät ole realistisia ja aiheuttavat runsaasti kipua ja kärsimystä

Kaiken kaikkiaan vain neljäsosa näistä henkilöistä kävi fysioterapeutilla uusien ongelmiensa ratkaisemiseksi.

Alappattu kertoi julkaisevansa raporttinsa tästä asiasta myöhemmin tänä vuonna, mutta jakoi Daily Mailin kanssa joitakin alustavia tuloksia.

Tutkijat tutkivat 21 ”trans- ja ei-binääristä” 20-70-vuotiasta henkilöä, joille oli tehty trans-leikkauksia viimeisten viiden vuoden aikana – enimmäkseen mastektomioita (rintojen poisto) ja vaginoplastioita (”peniksestä rakennetaan vagina”) sekä falloplastioita (”vaginasta ja muista ihokudoksista rakennetaan penis”).

”Transsukupuolisten” maailmassa vaginoplastia tarkoittaa biologisen miehen leikkausta tarkoituksena saada itselleen ”vagina”.

Floridan yliopiston lantion ongelmien asiantuntija Alexandra Hill selitti, että miespotilaat, jotka halusivat muuttua naiseksi, järkyttyivät huomatessaan, että leikkauksen jälkeinen toipuminen oli pitkittynyt. Se kesti joissakin tapauksissa pidempään kuin 6-8 viikkoa, mitä he odottivat.

”Joskus kestää paljon kauemmin kuin ihmiset olivat alun perin odottaneet, ennen kuin he pääsevät takaisin tekemään asioita, joita he haluavat tehdä”, Hill sanoi.

”Monet biologiset miehet, joille rakennetaan vagina, ovat myös yllättyneitä kuullessaan, että heidän on työnnettävä ”dilataattoria” (vaginan laajentajaa) sisäänsä jopa tunnin ajan joka päivä leikkauksen jälkeen”, Daily Mail kertoi.

Jos potilas ei käytä dilataattoria – joka muistuttaa seksilelua – uusi vagina voi pahimmillaan vähitellen lyhentyä syvyydeltään. Jotkut potilaat joutuvat käyttämään laitetta koko loppuelämänsä ajan, mikä pahentaa tilannetta.

”Sitä monet ihmiset eivät ymmärrä”, Hill sanoi.

Samaan aikaan naispuoliset potilaat, jotka haluavat muuttua miehiksi, voivat halutessaan rakennuttaa itselleen ”peniksen” käsivarsista otetusta kudoksesta. Tämä toimenpide ei kuitenkaan ole realistinen, sillä leikkauksen lopputulos on täysin erilainen kuin oikea penis.

Siitä huolimatta nämä sukupuolielinten leikkaukset ovat hyvin harvinaisia trans-yhteisössä, sillä Washington Postin ja KFF:n mukaan vain 16 prosenttia arviolta 1,6 miljoonasta vähintään 13-vuotiaasta trans- ja ei-binäärisestä amerikkalaisesta tekee tällaisen toimenpiteen.

Mutta niiden joukossa, jotka päätyvät tällaisiin leikkauksiin, näyttää olevan runsaasti kipua ja kärsimystä.

Lähde: Breitbart, Daily Mail

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Mutta yhäkin leikkauksia tehdään kun viherkommunistit haluavat leikkiä liberaalia. Ja ihan asiasta viidenteen mennäkseni, nyt kuulemma golfvirta on pysähtymässä ja eurooppaa uhkaa kylmyys.. Vielä viikko sitten meitä uhkasi ilmaston ääretön lämpeneminen jos emme äänestä vihreitä. Eikö olekin outoa että tähän päivään asti ei ole puhuttu sanaakaan virtauksen pysähtymisestä, ja nyt se kuulemma tapahtuu jo ensi vuonna. Aiemmin tämä on tapahtunut 12 000 vuotta sitten. Ihmeellisesti nyt osuu kaikki ääri-ilmiöt kehiin kun ei saatukaan punavihreää hallitusta. Minä takaan ja alleviivaan ettei koko asiasta puhuttaisi mitään jos Ohisalon lahko saisi taas huutaa jakeluvelvoitteen lisäyksen tarvetta, ja väittää että antamalla miljardikaupalla rahaa Afrikkaan tehdään parasta ilmastötyötä.

Jos ensin väitetään silmät kirkkaina että länsimaisten ihmisten elämäntapa uhkaa planeetan tulevaisuutta, ja samaan aikaan kerrotaan kuinka afrikan tolkuton rahottaminen paranta tilanteen, niin eikö silloin tyhmänkin olisi syytä kysyä, eikö afrikka olekin ongelmien tuottaja kun sitä kerran pitää tukea loputtomasti ? Sen lisäksi olisi hyvä kysyä, onko niistä miljardeista ollut jotain konkreettista hyötyä jos ilmaston tila vaan huononee päivä päivältä, ja miten se että ensin annetaan vastikeetonta hyvää säkkikaupalla puikulapäille, ja silti tuodaan ne eurooppaan, olisi jotenkin järjellistä.

John Quiman

Ilmastoihmisten ilmastoennustuksista ei ole yksikään toteutunut ainakaan 70 vuoteen, joten voimme alkaa taas hengittää vapaasti raikasta ja turvallista ilmaa.

https://www.youtube.com/watch?v=E1e5HAZo4iw

ilkka

Kun eilen golf-virran pysähtyminen oli ” satavarma juttu ” vuonna 2025, se onkin tänään ” todennäköinen ” aikavälillä 2025 – 2095. Onneksemme kiina ehtii siihen mennessä muuttua hiilineutraaliksi, he ovat luvanneet olla sitä ” jo ” 2085. HURRAA, mutta tietenkin meidän on oltava kunniahimoisempia kommunisteja ja saatava golf-virtakin toimimaan laittamalla kansalle 150 % ilmastohätätilaveroa, sillä onhan selviö että 5.4 miljoonaa härmäläistä on vastuussa koko maailmasta. Meidän tulee ostaa sähköautoja ja luottaa siihen että litium olisi sittenkin uusiutuva luonnonvara, ja muistaa samaan aikaan että metsät eivät ole, joten luontokatoon on nyt syytä suhtautua vakavasti vaikka tänäkin kesänä kaikki horsmat ovat kasvaneet noin puolitoista metriä pituutta, ja ollaan vasta heinäkuun lopulla. Naapurin pihalla kasvava vaahtera oli vielä toukokuun alussa noin kaksi metriä lyhyempi kuin nyt, mutta tämä on pelkkä optinen harha jos uskoo vihreän lahkon sanomaan. Greta menee taas tukkimaan liikennettä, sillä hänen ilmastoahdistuksensa ei hellitä vaikka sanottaisiin että sitä ei ole olemassakaan. Olisiko siinä jotain tekemistä ruotsalaisen DNA perimän kanssa, ne kun ovat olleet kus***päitä jo kuusikymmenluvulta lähtien.

Ilkka Manttari

Tuli mieleen miten mielipidettä muokataan pikkuasioilla. Oli uutisissa että Hollannin edustalla palaa laiva. Palon otaksutaan saaneen alkunsa sähköautosta. Piti sitten uutistenlukijan vähän pehmentää aihetta ja mainitsi että suurin osa autopaloista kyllä syntyy polttomoottoriautoista. Niin varmaankin, mutta unohti mainita että niitä on kuitenkin melkoisesti enemmän kuin sähköautoja. Ei kun sähköauton ostoon, pitää vaan varoa ettei pala muutama laiva siinä samalla. 😂

John Quiman

Saahan siinä jännitystä elämään, kun ajelee sähköautolla, että koska leimahtaa…

Ilkka Manttari

Aina kun kajotaan ihmiseen lääkkeillä tai kirurgisesti, se on laskelmoitu riski. Joskus pienempi, joskus suurempi. Vaikka lääketiede on kehittynyt niin olisiko kuitenkin viisasta välttää riskejä joita ei välttämättä tarvitse ottaa. Asiaa hämärtää vielä se, että siitä on tullut bisnestä. On selvää että on sairauksia joissa ei ole vaihtoehtoa. Otsikossa olevat leikkaukset eivät ole sellaisia, sen voin sanoa jopa maallikkona.

John Quiman

Koska lääkärit ja ennen kaikkea sukupuolen korjauksia tarjoavat tahot suostuvat kertomaan yksinkertaisen tosiasian: sukupuolta ei voi vaihtaa, sen voi ainoastaan tärvellä?

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa