Eurooppa Muu maailma Uutiset

Ukrainan lapset kaipaavat apua

Kuva: HELP

Ukrainan sota on koskettanut monia, jonka vuoksi ihmisiä kiinnostaa kuinka toimittaa apua perille. Kansalainen esittelee organisaation Help European Local People (HELP), jolla on monivuotinen kokemus hyväntekeväisyydestä ja avun viemisestä lapsille juuri paikan päälle.

HELP on järjestö, jossa on vapaaehtoisia toimijoita verkostoituneena useassa Euroopan maassa, myös Suomessa. Organisaation tarkoitus on tuoda apua paikkoihin, joissa eurooppalainen etnisyys ja kulttuuri luo vaikeuksia elinoloille sekä paikoissa, joissa yhtäkkisen muutoksen vuoksi vaikea elää. Organisaation toimintamuodot ovat vaihtelevia: se järjestää urheilutapahtumia, antaa taloudellista apua avustus- ja kehitysohjelmien kautta, järjestää kulttuuri- ja koulutusprojekteja paikallisten perinteiden ylläpitämiseksi ja niiden katoamisen estämiseksi. Toiminnan keskiössä on useimmiten nimenomaan lapset.

-Olemme aloittaneet varainkeruun ja perustaneet tavaroiden keräyspisteitä eri maissa, joissa vapaaehtoisemme toimivat. Kerätyt varat käytetään niiden tarpeiden hankintaan, joita ukrainalaisilla on pula, auttaaksemme varsinkin lapsia. Lapset, kuten vanhuksetkin, ovat aina kaikkein puolustuskyvyttömiä sodassa. Apua tarvitaan etenkin perustarpeiden kuten äidinmaidonkorvikkeen, ruokasäilykkeiden, säilyvien ruokatavaroiden, sidostarpeiden, kumihanskojen, sairaanhoitotarvikkeiden, ensiaputarvikkeiden, desinfiointiaineiden, antibioottien, särkylääkkeiden ja puudutusaineiden hankintaan. Sen lisäksi tarvitaan lämpimiä vaatteita ja jalkineita, aluskerrastoja, lämpövilttejä, villasukkia ja muita tämän kaltaisia varusteita, kertoo HELP:n vapaaehtoisaktiivi, suomalaisitalialainen Matteo Caponetti.

HELP on verkostoitunut Euroopassa laajasti, apu on lähellä nopeasti

Koska vapaaehtoisaktiiveja on useissa maissa, tuo se mahdollisuuden hankkia tarvikkeita juuri kriisipaikan läheisyydessä ja usein myös edullisemmin kuin mitä tavaroiden osto ja kuljetus Suomesta saattaisi maksaa. Myös apu Ukrainaan toteutetaan yhteistyössä muiden vapaaehtoisten eurooppalaisten kanssa, sekä ukrainalaisten verkostojen kautta. Eräs yhteistyökumppani on esimerkiksi Lvivin Ukrainian Education Platform-verkosto. Aiemmin ukrainalaisten koulutukseen keskittynyt verkosto on sodan vuoksi suunnannut resurssinsa äitien ja lasten auttamiselle. Verkostoon kuuluu useita yhteisöjä, jotka sijaitsevat eri puolilla Ukrainaa. Useat näistä toimivat juuri nyt etulinjoilla ja hyökkäyksen alla olevissa kaupungeissa.

-Olemme olleet yhteydessä ukrainalaisen yhteistyökumppanimme kanssa ja pyytäneet heitä listaamaan tarvikkeita, joista on pula. Teemme parhaamme auttaaksemme heitä. Aikeissamme on esimerkiksi ajaa Ukrainaan Puolasta. Meidän tulee toimia – vain istua ja puhua ei ole meidän tapamme elää, Caponetti kertoo ja jatkaa: -HELP on humanitaarinen verkosto, joka on syntynyt hyvien ihmisten yhdistyessä Euroopan laajuisesti.

Ukrainian Education Platform sivuilta voi lukea heidän sanomanaan ”Uskomme, että Ukraina kestää. Olemme vahvoja ja pysymme vahvoina venäläistä tunkeutujaa vastaan. Teemme parhaamme Ukrainan ja eurooppalaisen tulevaisuuden eteen. Voimme tehdä tämän teidän avullanne. Pysäytetään Putin.” -Tilanne on katastrofi, ja meidän tulee toimia nyt auttaaksemme heitä, ja meidän tulee auttaa heitä tiiminä – eurooppalaisena tiiminä. Teillä kaikilla on mahdollisuus auttaa yhdessä organisaatiomme kautta, sillä tällä kertaa se on Ukraina, mutta ensi kerralla se voi olla jokin muu kotimaistamme, Caponetti sanoo.

Lahjoitusvarat menevät lyhentämättöminä suoraan kohteisiin

HELP toimii täysin vapaaehtoisvoimin, eikä lahjoitusvaroja käytetä hyväntekeväisyysjohdon korvauksiin ja palkkoihin kuten useissa muissa hyväntekeväisyysjärjestöissä. Menneinä vuosina apua on viety erityisesti Kosovon serbienklaaveihin, joissa kristityt serbialaiset elävät pienenä vähemmistönä muslimienemmistöisen albaaniväestön varjossa. Humanitaarisen tragedian pahentuessa Euroopan maaperällä, on sen viattomimmat uhrit juuri lapset, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa. Ukrainassa on noin 44 miljoonaa ihmistä, joista monet asuvat kaupungeissa, joista he ovat joutuneet pakenemaan pommitusten ja piiritysten alta.

-Äitini on suomalainen, synnyin Suomessa ja kasvoin kuunnellen ukkini sotakertomuksia ja siten kasvoin osaksi sitä ylpeyttä, mitä kansalla, joka taisteli ylivoimaista vihollista vastaan ja opetti maailmalle, että jopa pieni maa voi selvitä ja päättää itse kohtalostaan, jopa silloin, kun vastassa on niinkin suuri maa kuin Venäjä. Ukrainalaiset ja Ukrainan sotilaat näyttävät maailmalle uskomatonta rohkeutta. Meidän tulee auttaa heitä, se on velvollisuutemme. Meidän tulee tehdä se eurooppalaisena symbolismina osoittaaksemme, että emme hyväksy sotia kotimaissamme, ja kansoina osoittaaksemme, että kukaan ei voi koskea kotimaitamme, Caponetti kertoo näkemyksistään.

HELP on Ukrainan kansaa lähellä näinä kamalina päivinä ja työskentelee viedäkseen apua siviileille, ja tästä kiitos kuuluu kaikille lahjoittajille. Voit olla yhteydessä organisaatioon sosiaalisen median kanavien kautta (Facebook ja Instagram: Help European Local People) tai sähköpostitse helpeuropeanpeople@gmail.com.

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Arnie Schwarz

Kremlin ”termobaarinen terminaattori” jumiutuu kenties jo lähipäivinä ja katoaa maan alle korjailemaan itseään.

Puolueeton

Miksi vasta nyt herättiin?
Donbassin alueella on sodittu jo 8 vuotta ja YK:n mukaan sota on tuottanut 13000 uhria. Alue on sekin Eurooppaa. Sisällissodan kiihtyessä tänä vuonna Ukrainan toimesta, Venäjälle pakeni kai miljoona, joka on eräs Venäjän invaasion syy. Tästä ei hälyä syntynyt, koska politiikka ja sen tukeminen liittyy myös avustusjärjestöihin. Avustusjärjestöjen tulisi olla tietoisia maailman hätätilanteista ilman median levittämää sanaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Stalinin-Putinin -linja

Venäjä on itse aiheuttanut kyseisen ”invaasion” sillä se on ruokkinut tuota sisällissotaa parhaansa mukaan.

Ei siltä näytä

Missä todisteet?

Stalinin-Putinin -linja

Ne todisteet löytyy kyllä jälkeenpäin sodan raunioista luunsirpaleiden ja mätien lihanpalojen seasta.

Puolueeton

Niinpä, mihin tietoon voisi täysin luottaa? Ainakin siihen, että sota tuottaa kansalaisille vahinkoa.
Ukrainassa tapahtui vallankumous, jossa etniset lännen valistamat ukrainalaiset syrjäyttivät hallinnon. Etnisten venäläisten alueet eivät siihen suostuneet. Venäjälle Krimin silloiselle omalle alueelleen perustumat tukikohdat olivat tärkeitä ja Krim liitettiin melko yksimielisellä krimiläisten äänestyksellä Venäjään.
Donbassin alueen etnisesti venäläinen väestö ei hyväksynyt vallankuomousta ja taistelivat itsensä vapaaksi. Mukana luultavasti oli venäläisiä ja myös lännestä vapaehtoisia samaan tapaan, kun Ukrainan sotaa liittyy lännestä tulleita vapaaehtoisia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
pekka parikka

Sisällissota on Ukrainan oligarkkien aikaan saama ja siviiliuhrien määrä olisi ollut huomattavasti pienempi mikäli Venäjä olisi jo aikaisemmin puuttunut tilanteeseen. Ukraina oli Neuvostoliiton aikana eräs suurimmista asevarikoista joista kansainväliset asekauppiaat myivät miljoonia aseita Afrikan sotalordeille. Ukrainan avustaminen olisi lähinnä sodan aiheuttaneiden Nato-maiden asia, ei suomalaisten, joten avustuskohteita on myös Suomessa.
Erityisesti suomalaisena reserviläisenä ihmettelen päätöstä lähettää aseita Ukrainaan kun Suomessa poliisi on parhaan kykynsä mukaan rajoittanut ja estänyt reservin omaehtoista varustautumista! Poliisin lupahallinto ei halua antaa lupia pitkän matkan sniper-kivääreille, kuten 338 Lapua Magnum ampuville tai .50 BMG kaliiperisille kivääreille.
En luota dementikko Bidenin apuun tai Sanna Marinin lupauksiin Naton avusta, oma apu on paras apu ja raja on edelleen n. 1300 km ja naapurimme on suurvalta Venäjä. USA:n kanssa ei vielä tietääkseni ole yhteistä rajaa, joten järkeä mukaan keskusteluun. Pietarin valtaaminen ei onnistunut kenraali Judenitsilta 1919, eikä Saksalta 1941-45. Ehkä ”Suomi-poika” onnistuu Sannan kanssa!
Pekka Parikka

Tarzan

Lopputulema kuitenkin on, että pakotteet ovat ajamassa Venäjän havumetsävyöhykkeellä sijaitsevaksi kehitysmaaksi (vrt. viidakon luonnonkansat) vaikka se kuvittelisi olevansa oikeassa tuossa nukkevaltioasiassa.

Arvo

Suomi poika ei kaipaa ryssiltä mitään. Ei Viipuria eikä Pietaria. Kylpekää vaan itse niissä ludepesissänne.

juha II

Anteeksi vain, mutta kyllähän Yhdysvallat, EU ja NATO ovat alunalkaenkin Ukrainan kriisin ”kätilöt”!

Kannattaisi jättää ryssä viha vähemmälle ja hankkia todellista tietoa ”synnyistä” ja ”juurista” kuin niellä pelkkää sotapropagandaa ja jo nyt ”voittajan historiaa” ”karvoineen päivineen!”

Ukrainalaiset natsit ovat Ukrainan hallituksen puuhttumatta siihen pommittaneet erilaisilla aseilla etnistä venäläistä alueita päivittäin koko Minskin sopimuksen ajan aiheuttamalla tappioita siviileille ja rakennuksille.

Hauskana kuriositeettinä lännen mediassa on tarjottu kuvaa murjotusta ukrainalaisesta paikasta hajoinne taloineen ja ihmisineen. Oikeat ja rehelliset todelliset faktantarkistajat selvittivät kuvan olevankin venäläisestä kylästä, jota ukrainan armeija oli ”käsitellyt” Ukrainan kriisin alettu 8-vuotta sitten.

Niin. Kaiken kantsii aina uskoa, mitä silmäin eteen tuodaan!

fasistikommunisti

Yhdysvallat on varmasti ollut kätilö monissa kriiseissä, mutta Ukrainan siviilit eivät ole kuitenkaan ansainneet näitä ”synnytystuskia” mitä Putler parhaillaan tuottaa.

Ilkka Forsten

Kun nyt kaivellaan syitä ja syyllisiä koskaan sanomatta että Venäjä ja Putin on tämänhetken avaintekijä, niin laitetaan tähän vastapainoksi muisto Katynin metsästä. 1940 siellä poistettiin elävien kirjoista 21857 Puolalaista, ja siihen ei ollut mitään järjellistä syytä. Koska putin on KGB:n entisiä kasvatteja ja Juri Andropov:n suuri ihailija, on perusteltua tunnustaa että se mies valehtelee aamusta iltaan. On älytöntä kiskoa USA mukaan jokaiseen ulostuloon, sillä Ukrainassa ei NATO pommita mitään, eikä hyökkää siviilien kimppuun, mutta eräs puutarhatontun kokoinen alemmuuskompleksista kärsivä, liki 70 vuotias kommunismin paluusta haikaileva kylläkin.

Ja niille jotka julistavat ettei talouspakotteet tunnu missään itärajan takana, suosittelen seuraamaan Putinin reaktioita asiaan. Jos mikään ei haittaisi sunnitelmia, miksi sieltä tulee yhtenään uhkauksia niille maille jotka talouspaketteita asettaa. Mikäli niistä ei tarvitsisi välittää tuon taivaallista, ei luulisi olevan tarvetta kiukutteluunkaan.

Nassesetä on hyvin hyvin vihainen ja tuhoaa ukrainaa silmittömästi, vaikka siellä on myöskin Venäläistä väestöä. Ei ne kaupungit ole pelkkien ukrainalaisten asuttamia. Tokihan muistamme ettei kommunisteilla ole koskaan ollut ongelmaa hävittää myöskin omiaan, kunhan sillä ollaan luovinaan veljeyttä ja tasa-arvoa.

Li Andersson voisi nyt ilmaista tukensa putinille lähettämällä hänelle antifan tarran, ( vanhan ja kuluneen ) läppärinkanteen liimattavaksi, sillä anderssonin ja putinin yhteinen sota fasismia vastaan tuntuu stemmaavan yhteen. Kumpikin käyttää samoja fraaseja, ja väittää ettei väkivalta kuulu valikoimaan kun ajetaan omaa asiaa. Andersson sanoi sen YLE:n lähetyksessä ja Putin jossain RT:n vastaavassa. Jos suurvaltaa kykenee uhkaamaan osapuilleen 1500 Azov pataljoonan vapaaehtoista, niin heikoissa kantimissa on maan turvallisuus. Totta kai koko venäjän armeija pitää mobilisoida ukrainaan ettei ihmiset vaan ala ” heilaamaan” kaduilla. Internationaalia saa laulaa ja kumartaa putinin kuvaa.

sinimusta fani

Ano Turtiaisen mukaan ei ole mitään sotaa, Venäjä ei ole hyökännyt.
Nato sen tilanateen on aiheuttanut ja kukaan Nato maa ei nyt auta Ukrainaa. Suomi lähetti rahaa Ukrainaan mikä on käsittämätöntä eli olemme sodassa Venäjää vastaan. Surkea johto Suomessa ja venäläiset viinat takaisin Alkoon ja heti.

Loltsit

Kansalaisesta on hämmennyksissään tullut Woke-aktivismin aisankannattaja.
Se meemi ”I support the current thing”, mitä TV kertoo, sen mukaan mennään.