Kulttuuri Muu maailma Talous

Amazon Kanada myy pölynimuria, joka ”puhdistaa juutalaiset”

Kuvituskuva. Kuva: Piqsels / CC0.

Juutalaisten etujärjestöt ovat havainneet Amazon Kanadan myyvän sivustollaan antisemitististä pölynimuria.

Amazon Kanada on herättänyt raivoa ja närkästystä sen jälkeen, kun sivustolla julkaistiin ilmoitus ”imurista, joka pystyy puhdistamaan juutalaisia.”

Amazonin kevyen varsi-imurin mainoksessa on kuvia erilaisista roskista, joita imuri pystyy puhdistamaan, kuten ”hiuksia, pölyä ja juutalaisia”.

Valvontaryhmä StopAntisemitism kiinnitti ensimmäisenä huomiota mainokseen Twitterissä ja toivoi, että kyseessä olisi ”kirjoitusvirhe”.

”Toivomme vilpittömästi, että kyseessä on viaton virhe eikä tahallinen antisemitismi”, ryhmä sanoi sunnuntaina.

Amazonia on aiemminkin syytetty juutalaisvastaisuudesta

Marraskuussa juutalaisyhteisöt ja ihmisoikeusjärjestöt esittivät Amazonille pyyntöjä poistaa koripalloilija Kyrie Irvingistä jaettu antisemitistinen elokuva ja kirjat, joihin kyseinen dokumenttielokuva perustui.

”Haluamme ilmaista vakavan huolemme siitä, että kuvottava antisemitistinen dokumenttielokuva ja kirja ”Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” ei ainoastaan ole edelleen ostettavissa tai vuokrattavissa alustallanne, vaan hälyttävää kyllä, se on tällä hetkellä myös yksi myydyimmistä tuotteistanne”, International Legal Forum kirjoitti tuolloin Amazonin Jeff Bezosille osoitetussa kirjeessä. ”ILF vaatii tämän elokuvan ja kirjan välitöntä poistamista jakelusta.”

”Amazonin on oltava vastuullinen ja poistettava elokuva ja kirja välittömästi”, kirjoitti Creative Community for Peace (CCFP) Instagramissa julkaistussa vetoomuksessa, jossa se kehotti kannattajiaan jakamaan viestiä painostaakseen jättiyhtiötä.

Viikkojen painostuksen jälkeenkin yhtiön juutalainen toimitusjohtaja Andy Jassy sanoi joulukuussa, ettei Amazonilla ole suunnitelmia poistaa tai lisätä vastuuvapauslauseketta ”Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” -kirjalle.

”Meidän on sisällön vähittäismyyjänä ja sisältöä tarjoavana yrityksenä sadoille miljoonille eri näkemyksiä omaaville asiakkaillemme sallittava pääsy näihin näkemyksiin, vaikka ne olisivat ”vastenmielisiä” – ja ne poikkeavat meidän omista näkemyksistämme”, Jassy sanoi New York Timesin DealBook Summit -tapahtuman yleisölle.

Lähde: Jerusalem Post

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pulteri

Olisikohan pottuuntunut työntekijä tehnyt jäynää Jeff Bezosille viimeisenä työpäivänä?

juha II

Eiköhän laiteta KERÄYS pystyyn SEPPELEEN hankkimiseksi ”Vappu lehtien” haudalle!!!

Edes KAIKKEIN tyhmin ihkaoikea NATSI ei olisi keksinyt jotain noin TYPERÄÄ!!!

Kasvissyöjäkö..?

Miksi jutussa saa kirjoittaa ”j uutalainen” (ilman välilyöntiä siis), mutta MINUN oikeinkirjoittamana menee sensuuriin? Jootalainen tai juuutalainen sen sijaan käy…

Ihan naurettavaa, ei uittu mitään logiikkaa. Varmaan jonkun suvakkinaisen tekemää moderointia.. 🤡

Ilkka Forsten

Viekö se imuri tuhkatkin pesästä. Olisi ollut käyttöä jo paljon aikaisemmin muuan laitoksissa ?

Letunviuhake

Minkäköhänlainen imuri puhdistaisi meidän KOMMUNISTI/FASISTI ROTTAMINISTERIT hel. ettiin eduskunnasta??? Joka sellaisen keksii on Noopelin palkinnon ansainnut!

Eka Kettunen

Tehokas imuri.

Juha

Luultavasti harmiton kirjoitusvirhe.. piti olla ”parasites”
Vitsivitsi.

ike

Miten olemme joutuneet tällaiseen yhteiskuntaan jossa mistään poliittisesta tai yhteiskunnallisesta suuntauksesta ei voi sanoa mitään kriittistä. Kiellettyjä sanoja on jo paljon. Joku vielä kehtaa puhua sananvapaudesta. Ei keskustelulla pitäisi mielestäni olla mitään rajoja, olen siinä mielessä rajoittamattoman sananvapauden kannattaja, argumentit ratkaisevat.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
Jussiboy

Sinua siis saa herjata aivan estoitta vaikka ei olisi mitään perusteitakaan.

Runtiti-pou

Joonialaiset ovat siis jumaliasi, joiden kritisointi on aina herjausta eikä sillä ole perusteita, koska heidän toimissaan ei ole mitään kirtisoitavaa ikinä tai ainakaan ei ole alemmilla olennoilla oikeutta kritisoida herraansa

Jussiboy

Noinko minä sanoin?

ike

Ei haukku haavaa tee. Totuus tulee kyllä esille. Jos joku laukoo täysin asiattomia niin kyllä siitä lukijatkin jo tekee omat johtopäätöksensä.

Jussiboy

Kyllä vaan tekee, jos levität perättömiä puheita jostain ihmisestä. Se voipi olla hyvinkin vahingollista. Ei pidä kaikkea sanoa mitä sylki suuhun tuo, aikuinen ihminen.

Anomaster

Jussiboy ei kai ymmärtänyt Iken ensimmäistäkään viestiä, koska hän alkoi muuttaa sitä yksittäisen henkilön parjaamisen puolusteluksi. Vaihtoehtoisesti Jussiboy haluaa siirtää asian toisille raitelle, jotta alkuperäinen asia häipyisi näkyvistä.

Runtiti-pou

Mitä perättömyyksiä on levitetty ja kenestä? Sellaistako, että jonkun voi imuroida helposti imurilla?

ike

No, kommentti meni odotushuoneeseen, täytyy kai kokeilla jollakin toisella tavalla.

Anomaster

Jos on pitkähkö, saatat saada sen läpi, jos jaat sen kahteen osaan, tai vaikka kolmeen. Ellei sitten jokin tietty sana ollut haaviin tarttunut ongelma. Jostain syystä pitkähkö teksti voi juuttua odotushuoneeseen, mutta jos sen jakaa kahteen tai kolmeen osaan, menevät osat läpi ilman ongelmaa. Jokin ongelma algoritmissa, joka on olevinaan niin viisas, että se voi päättää, mikä on sallittua ja mikä ei.

Odotushuoneesta se ei nouse ikinä, odotushuone on hautakammion kanssa sama asia.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa