Eurooppa Kulttuuri Uutiset

BBC:tä syytetään rotujännitteiden lietsomisesta Englannin ”täysin valkoisen” naisjalkapallojoukkueen vuoksi

Englannin naisten jalkapallomaajoukkue (2019). Kuva: Wikimedia Commons.

Britannian yleisradioyhtiötä syytettiin kiistojen luomisesta siellä, missä niitä ei yksinkertaisesti ole.

Britannian yleisradioyhtiötä on syytetty rotujännitteiden tarpeettomasta lietsomisesta sen jälkeen, kun eräs sen juontajista kommentoi Englannin naisten jalkapallojoukkueen monimuotoisuuden puutetta.

BBC:n toimittaja Eilidh Barbour, joka raportoi Englannin naisten jalkapallomaajoukkueen maanantai-iltana pelaamasta ennätyksellisestä 8-0 voitosta Norjaa vastaan, toi esiin naisten joukkueen rodullisen kokoonpanon. Joukkueen kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä valkoihoisia naisia, minkä jälkeen toimittaja puhui ”tutkimuksesta, jossa selvitetään, miksi asia on näin”.

Barbour kuvaili ”historialliseksi kahdeksan maalin voitoksi Englannille eilen illalla, kun ”Lionesses”-joukkue varmisti paikkansa puolivälierissä”. Sen jälkeen hän totesi: ”Mutta Englanti XI:n aloituspelaajat sekä kentälle tulleet viisi vaihtopelaajaa olivat kaikki valkoisia. Tämä viittaa monimuotoisuuden puutteeseen Englannin naisten jalkapallossa.”

Jotkut kyseenalaistavat tällaisen lausunnon merkityksen ja jopa asiallisuuden. Kun otetaan huomioon, että Englannin ja Walesin väestöstä 84,8 prosenttia on valkoihoisia, kuten viimeisimmät vuonna 2019 kootut Office of National Statistics -tiedot osoittavat.

Kontekstina mainittakoon, että Englannin miesten maajoukkueen viimeisessä ottelussa, raskaassa 4-0-tappiossa kotonaan Unkarille, kuusi pelaajaa oli mustia. Englannin naisten joukkueen viimeisen suuren turnauksen, vuoden 2019 naisten MM-kisojen, välierässä kaksi aloittavaa XI:n pelaajista oli mustia.

Poliittiset kommentaattorit ryhtyivät sosiaalisessa mediassa moittimaan Britannian yleisradioyhtiötä siitä, että se ”tehtaili kysymyksen, joka vain lietsoi rotujännitettä”.

GB Newsin toimittaja Darren Grimes moitti BBC:tä ”jatkuvasta rotusyrjinnästä” ja korosti, että se oli kummallisen hiljaa siitä, että aiemmin tällä viikolla julkaistut organisaation 10 parhaiten palkattua mediatähteä ovat kaikki valkoisia.

”Milloin on tullut hyväksyttäväksi puhua valkoihoisuudesta ikään kuin se olisi virus, joka pitäisi hävittää?”, Grimes twiittasi.

Konservatiivinen kommentaattori Emily Hewertson sanoi olevansa pahoillaan Englannin naisten valmentajan Sarina Wiegmanin puolesta, joka sanoi yksinkertaisesti, että hän ”ei voi voittaa”.

Jos he esimerkiksi laittaisivat aloitukseen Nikita Parisin, yhden joukkueen vähemmän hyväkuntoisista pelaajista, ja Englanti jatkaisi ottelun häviämistä, niin varmasti BBC:n kommentaattorit kritisoisivat valmentajan outoa valintaa laittaa hänet aloitukseen”, Hewertson twiittasi. Sen jälkeen hän korosti, että Englannin joukkueeseen ei valittu yhtään valkoihoista naista 100, 200 ja 400 metrin juoksuihin viimeisimmissä Kansainyhteisön kisoissa.

”Onko kukaan siitä yhtään pöyristynyt? Ei. Ei tietenkään ole. Jos olisi, sanoisin aivan samaa”, hän lisäsi.

MailOnlinen kolumnissa torstaina juontaja Dan Wootton sanoi: ”Ei ihme, että joukolla suljemme pois BBC:n woke-ohjelmasta, kun he käyttävät loistavaa naisjalkapallojoukkuettamme lietsoakseen rotuerottelua.”

”Ehdottaako BBC, että kansallisilla urheilujoukkueilla pitäisi nyt olla etnisiä kiintiöitä? Vai onko heillä todisteita rakenteellisesta rasismista naisten jalkapallossa? Jos näin on, heidän pitäisi tutkia asiaa ja esittää todisteet ennen lähetystä”, hän jatkoi.

”Todennäköisempää on, että tämä oli vain jälleen yksi yritys maalata Englanti institutionaalisesti rasistiseksi, vaikka Sewellin raportissa todettiin, että näin ei ole,” hän lisäsi.

Videoleike sai kansainvälistä näkyvyyttä, ja Sky News Australian Rita Panahi kommentoi sitä: ”Onko koskaan ilmaistu huolta NBA:n, NFL:n tai yleisurheilujoukkueen ’monimuotoisuuden puutteesta’?”

Samaan aikaan Yhdysvaltain entinen kongressiehdokas Barrington Martin II twiittasi: ”Kun alat välittää monimuotoisuuden kaltaisista asioista enemmän kuin huippuosaamisesta, valmistaudut itsetuhoon.”

LBC-radion Iain Dalen torstai-iltana haastattelema konservatiivien johtajuustoivo Kemi Badenoch kommentoi brittiläisen yhteiskunnan monimuotoisuutta koskevaa laajempaa keskustelua ja vastasi syytöksiin, joiden mukaan hän lietsoo jännitteitä vastustamalla kriittisen rotuteorian käytäntöä.

”En näe ihonväriä. Näen yksilöitä, ja mielestäni ihonväriin katsominen jatkuvasti on erottelevaa. Miten minun puheeni tästä asiasta voi olla erottelevaa?” Badenoch kysyi.

Lähde: Remix

29 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
älyvapaapotku

Joukkueeseen lienee kuitenkin mahtunut myös suoria naisia eikä pelkästään nuoria naisia.

Jaakko Palvi

Pitäisikö pikajuoksusta karsia pois mustia juoksioita, että saataisiin valkoisille tilaa.
Ei todellakaan, urheilu ja elokuvatuotanto kykyjen mukaan, kiintiöt pois. Tuntee myötähäpeää jo nyt kun yksi kolmas osa näyttelijöistä valitaan vähemmistö kiintiöiden mukaan ja jos he eivät selviydy roolistaan.

kasimir

Suvakki haluaa kai osoittaa katumustaan (liian) hyvästä elämästään jonka on saavuttanut ja moraaliposeerauksella pyrkii nyt lieventämään syyllisyydentuskaansa. Uskonnolliset ihmiset rukoilee ja paastoaa synninpäästönsä eteen, mutta vassarit ovat usein ateisteja joten tämä julkinen itseruoskinta tekee heistä parempia. Luulen. Tämä on heidän elämänsä henkistä sisältöä. He tarvitsevat jotenkin hyväksyntää koska ovat epävarmoja itsestään (ja usein luusereita). Siksi nuo vassarit oikein kilpailevat siitä, että kuka löytää nopeimmin jonkun uuden itsesyyllistämiskohteen, jotta päästään osoittamaan muille kultin jäsenille kuinka hyveellisiä ja jaloja ollaankaan.

Ylen minisarja ”Pirjo” on hyvä parodia tällaisesta punavihreästä liberaalista joka haluaa esittää jaloa ihmistä, vaikka sydämessään ajatteleekin kuitenkin tolkullisesti/maltillisesti. Oikeastaan ”Pirjo” ei ole edes parodiaa. Antaa näiden libtardien jatkaa idiotismiaan niin tolkun ihmiset alkaa pian tajuamaan mistä me persut ym ollaan koko ajan puhuttu. Kunhan tämä woke-hulluus tulee pian tolkun ihmisten työpaikoille ja omille ”takapihoille” niin alkaa näilläkin silmät aukeamaan. Sitten kun tolkun ihmisen oma huippu-uimaritytär jää ilman mitalia kolmen transumiehen viedessä podium-paikat niin alkaa tämä wokep..seily koskettamaan jo omaakin napaa. Muutos tullee tätä (kantapään) kautta.

kasimir

On turhaa edes yrittää osoittaa epäjohdonmukaisuuksia näissä keisseissä tai lyödä tiskiin faktoja jostain mustien koripallopelaajien yliedustuksesta jne. Ei nuo radikaalit vassarit ajattele kuten me, eikä ne tule mitenkään yht’äkkiä muuttamaan mieltään kun kerrot näille valkoisena faktoja. Järkipuheen pitäisi tulla mamun tai jonkun muun vähemmistön edustajan suusta. Esim Arman Alizadin kimppuun ei voi käydä rasistikortilla koska Armanin väriset ”ei voi olla rasisteja”. Identiteetti määrää sen, kuinka paljon painoarvoa sanoillasi on ja valkoinen nyt on tietty alinta sakkaa.

John Lennon lauloi aikanaan: ”Woman is the n*gger of the world”. Nykyään se on valkkari joka on (läntisen) maailman nikkeri. Lienee jo selkeää sokeimmillekin. Rasismi, kiusaaminen, cancelointi ja vihapuhe on juuri se mitä vasurit itse tekee – koska valkoisia kohtaan se on sallittua ja jopa suotavaa! Nyky-yhteiskuntahan kannustaa etsimään vikoja valkoisista ja kantaväestöstä ja vikojen löytäjä saa sosiaalista pääomaa, ns ”hyvepisteitä” ja selkääntaputuksia. Nuo (radikaalit) vassarit ovat täynnä vihaa, tyytymättömyyttä ja mielisairauksia. Sieltä kumpuaa se itseinho, jota projisoidaan muihin.

Tässäkin yo. fudisjutussa oli kyse puhtaasti valkovihasta, eli selvästä rasismista. Kyllä nämä radikaalit, kuten tuo tv-juontaja tietää, että mustia ennemminkin suositaan kuin syrjitään. Englantihan hävisi miesten EM-kullan Italialle 2v sitten koska valmentaja Southgate otti finaalissa rankkareita vetämään (kylmiltään) kaksi nuorta ja kokematonta mustaa jäbää – ja molemmat sössivät pilkkunsa paineen alla. Southgate turvasi vain oman selustansa peluuttamalla mustia, joskin surkeita, pelaajia. Tosiasioilla ei ole enää merkitystä, vassarit haluavat vain valkoisten kärsivän. ja perinteisten arvojen tuhottavan.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by kasimir
John Quiman

Arvostelee jalkapallojoukkueen koostumusta pelaajien ihonvärin perusteella, siis on määritelmän mukaisesti rasisti.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
GLGL

Onhan se eräänlainen ”tunnettu totuus”, että valtaosa naisjalkapalloilijoista ovat LTBQ-positiivisia. Kumma juttu, ettei se riitä wokettajille, vaan pitää ängetä ihonväri mukaan.

juha II

Sen mitä olen vilaissut jo hulluudeksi mennyttä urheilua etenkin miesten jalkapallokisojen ympärillä käydyn sössötyksen.

Olen huomannut, että naistenpuolella on kovin valkoista ja ihmetellyt. Etteivätkö ”rodunsekoittajat” ole olleet hereillä? Kuitenkin olen tiennyt wanhastaan, että hihhulit nostavat metakan jo virkansa puolesta valkoisten pläsien takia. Eivät raukat ymmärrä maantietoa, että ollaan Euroopassa eikä Afrikassa.

Ilkka Forsten

Mitataanko rotujännite amppereina vai voltteina. Kysyy nimimerkki sulakkeen vaihtaja ?

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten
ike

Voisi ajatella että ensimmäisessä on kyse ”rotujännitteen” voimakkuudesta ja jälkimmäisessä on kyse sen kärjistyneisyydestä 😊.

Ilkka Forsten

Minusta se lisää paljon enemmän niitä jännitteitä, kun valkoisten pitää joka paikassa suosia jotain mikä ei omilla avuillaan pysty loistamaan. Se kiintiö sitä ja kiintiö tätä raivostuttaa jo pelkkänä ajatuksena, saati sitten kun olisi jätettävä osaava valkoinen ulos ja pyydettävä joku ” tiedostava ” ruikuttaja sisään. Sehän ei yleensä lopu siihen, vaan johtaa loputtomaan värillisten suosimiseen.

tähti

Eikös ”BBC” tarkoita isoa mustaa?

Timppis

Kyllä big black coccerspaniel. Vuf wuf.

Kata

😫😜😝Ei jaksa tuota tyhmyyttä.
Vatun wokevaakkujat.

Maila Laukas

Mites sitten koripallojoukkueet, kun siellä on pelkkiä keenereitä, ja ehkä joku yksi markkanen?

John Quiman

Heidän mielestään kokomusta on hyvin monimuotoinen, suorastaan ihastuttavan monimuotoinen.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Kata

😀 Niinpä!

https://www.instagram.com/reel/CgLJ-vips4Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Siinäpä taas yliopiston tyttöset…valkoinen tyttö kyltteineen.Yliopistot ovat niin vajonneet pashaan.

John Quiman

Tuon resist hate -paidan ja mielenosoituksen voisi suunnata muslimeille, hehän vihaavat kaikkia vääräuskoisia eikä se ole salaisuus, vaan osa heidän uskontoaan.

Siihen nuo tytöt eivät ryhdy, mutta uhkuvat vihaa erityisesti valkoisia kohtaan, mikä on ristiriidassa sen kanssa, mitä vastaan osoittavat mieltä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Lieväasteinen

Nykymaailmassa on vain kaksi (radikaali)uskontoa eli kommunismi (=vihersuvakismi) ja islam.

Lieväasteinen

”En näe ihonväriä.”

Minä näen ja hyvin tarkasti, etenkin viime vuosina. Kiitos woke ja suvakismi.

otto suni

BBC on kuten CNN ainoastaan kipapäisten keino ajaa valkoisten ihmisten tuhoamisohjelmaa, ei tarvitse kuin katsoa mikä tahansa BBC:n sarjaelokuva niin musta on aina valkoisen esimiehenä. Miksi näin? Joukkuepeli kuten jalkapallo edellyttää jokaiselta pelaajalta kykyä yhteispeliin, joten jätetään BBC yksin suremaan!

Rudi

BBC on Yleisradion esikuva ja CNN maikkarin päälähde. Siten tuo sama p-ska valuu myös tänne pohjolan periferiaan.Eikun lisää kuukereita poroerotteluihin.

Lieväasteinen

Voiko nuo naiset sille mitään, että ovat valkoisia Britanniassa? Onko Senegalin joukkue liian musta? Woket ja suvakit käyvät jo niiden synnynnäisten ominaisuuksien kimppuun, joihin ihminen ei pysty vaikuttamaan mitenkään.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
juu

Onko yhdessäkään afrikkalaisen maan maajoukkueessa (e-afrikkaa lukuunottamatta) pelannut koskaan yhtään valkoista?

Eka Kettunen

Mitä enemmän on puutetta tästä uudesta monimuotoisuudesta, sen paremmin asiat ovat.

gameover

Hiton puuttini. Miksi puuttinin mielestä on väärin jos jollain maalla on kokonaan valkoinen potkupalli joukkue ?

Tyrsky

Mustaa huumoria.

Kepa

Joo se on Putinin vika että Englannin naisjalkapalloilijat on valkoisia. Heti lisää pakotteita Venäjälle ja enempi aseita Ukraialle.

Timppis

Kyllä ja lähetetään meiltä vielä ykkösnyrkit Ben js Mika kiowaan.hei waan.

Faktaa tarkastamassa

Niimpä. Valkoista ylivaltaa. Mutta… sitähän se jalkapallossa on. Parempi voittaa.