Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Britannia: Nettomuuton uusi ennätyslukema 606 000 – massamaahanmuuton aikakausi, jollaista ei ole koskaan aiemmin nähty

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Joachim Seidler, photog_at from Austria.

Konservatiivien ohjelmatoimittaja Nigel Farage sanoi, että ennätyslukemat kertovat ”täydellisestä luottamuspulasta äänestäjien ja tämän hallituksen välillä”.

Kansallisen tilastokeskuksen (ONS) torstaina julkaisemien lukujen mukaan Britannian nettomuutto oli viime vuonna ennätykselliset 606 000.

Nämä kuumeisesti odotetut tiedot aiheuttavat valtavia paineita hallitsevalle konservatiivipuolueelle, joka on valvonut massamaahanmuuton aikakautta, jollaista Britanniassa ei ole koskaan aiemmin nähty.

Vuoden 2022 tiedot ylittävät reilusti kesäkuuhun 2022 asti kirjatun 504 000:n luvun – joka oli jo ennätysluku. Se on kaukana lupauksesta vähentää nettomaahanmuuttoa ”kymmeniin tuhansiin”, jonka useat konservatiivihallitukset olivat antaneet päästäkseen vallankahvaan.

Vuonna 2022 Britanniaan muutti vajaat 1,2 miljoonaa ihmistä, kun taas maasta lähti pois 557 000 ihmistä.

ONS:n tiedoista kävi ilmi, että viime vuonna suurin osa uusista tulijoista tuli Euroopan unionin ulkopuolelta. Britanniaan saapui yhteensä 925 000 EU:n ulkopuolista kansalaista, ja heitä seurasivat 151 000 EU-kansalaista ja 88 000 brittiläistä ekspatriaattia (paluumuuttajia ulkomailta).

”Lukumäärän kasvuun vaikuttivat eniten EU:n ulkopuolisista maista Britanniaan työn, opiskelun ja humanitaaristen syiden vuoksi tulevat ihmiset, mukaan lukien Ukrainasta ja Hongkongista tulevat ihmiset”, totesi ONS:n tilastotieteilijä Jay Lindop. ”Ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun käytimme uusia muuttoliikkeen mittausmenetelmiä, olemme sisällyttäneet arvioihimme myös turvapaikanhakijat. Noin yksi kahdestatoista EU:n ulkopuolisesta maasta tulevasta maahanmuuttajasta tuli tämän reitin kautta.”

”Ainoa mitä Britannia tarvitsee on nollamaahanmuutto”

EU:n ulkopuolisten maiden maahanmuuton lisääntyminen on uusi ilmiö, sillä ennen brexitiä Britannian maahanmuuttolukuja hallitsivat EU-kansalaiset. Ennen Britannian virallista eroamista Euroopan unionista EU:n maahanmuuton osuus oli 52 prosenttia ja 42 prosenttia kaikista saapuneista vuonna 2018 ja 2019. Nyt tämä luku on vain 13 prosenttia.

”Nämä luvut merkitsevät täydellistä luottamuspulaa äänestäjien ja tämän hallituksen välillä”, twiittasi konservatiivinen ohjelmatoimittaja Nigel Farage. ”Väestöräjähdys jatkuu, elämänlaatumme heikkenee, ja kaikki mitä hallitus saa aikaiseksi, on kertoa meille lisää valheita.”

Richard Tice, reformipuolueen johtaja, lisäsi: ”Ainoa Net Zero (ilmastokriisin nollapäästö-tavoite), jota Britannia tarvitsee, on Net Zero Immigration (nollamaahanmuutto)”. Lisäksi hän esitti grafiikan, jossa kuvattiin massamaahanmuuton sosiaalisia seurauksia, kuten 7 miljoonaa ihmistä, jotka odottavat sairaalassa vastaanottoa, koulupaikkojen puutetta ja asuntojen kalleutta.

Työväenpuolue on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja vaatinut muutosta. Ministerit hyödynsivät torstaiaamun uutisointia toistamalla, että ”konservatiivit ovat menettäneet maan rajojen hallinnan”.

”Heillä ei ole ollut strategiaa paikallisia työmarkkinoitamme varten, ja sen seurauksena työnantajien on pakko turvautua ulkomaiseen maahanmuuttoon”, sanoi työväenpuolueen varjomaahanmuuttoministeri Stephen Kinnock LBC Radiolle.

”Tarvitsemme paljon tasapainoisemman lähestymistavan, jolla varmistetaan, että meillä on tietysti tarvitsemaamme maahanmuuttoa. Mutta samalla tarvitaan paljon enemmän mahdollisuuksia osaamiseen, tuottavuuskoulutukseen ja työvoimasuunnitteluun, jotta saamme taloutemme jälleen toimimaan täydellä teholla.”

Molemmat suuret puolueet eivät kuitenkaan ole onnistuneet toteuttamaan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa viimeisten kahden vuosikymmenen aikana. Näin ollen Britanniassa erittäin korkeasta maahanmuutosta on tullut arkipäivää. Kumpikaan osapuoli ei näytä olevan valmis ryhtymään radikaaleihin toimiin tilanteen muuttamiseksi.

Juuri viime viikolla pääministeri Rishi Sunak kertoi toimittajille aikovansa varmistaa, että nettomuutto vähenee alle 500 000:een vuodessa. Se on ollut yli 500 000 vain kahden viime vuoden ajan, ja äänestäjät ovat vaatineet tiukempaa rajavalvontaa jo vuosikymmeniä.

Työväenpuolueen puheenjohtaja Anneliese Dodds puolestaan sanoi Sky Newsille viime viikolla, että nettomaahanmuuton tavoitteen asettaminen ei ole järkevää, ja antoi ymmärtää, että lyhyellä aikavälillä Britannian nettomaahanmuutto voisi työväenpuolueen hallituksen aikana kasvaa entisestään.

Lähde: Remix

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Samat ihmiset jotka vaatii ”vihreyttä, kulutuksen, energian jne” vähentämistä, niin juuti he haluavat tuoda koko kehitysmaat maihin joissa kulutus on automaattisesti jopa tuhansia kertoja enemmän.
Enkä nyt puhu mistään ilmastonmuutoksesta, koska siihen ihminen ei voi vaikuttaa.
Mutta tää on kaikki tekopyhää pskaa. Jos oikeasti oltaisiin huolissaan maapallosta ja luonnosta, niin Suomeen esimerkiksi ei siirrettäisi ainuttakaan kehitysmaalaista, eikä oltaisi huolissaan alhaisesta syntyvyydestä.

John Quiman

Pohjoiseen ei pitäisi rahdata lisää ihmisiä, jos halutaan vähentää energian kulutusta, koska pohjoisessa on kylmä ja lämmittäminen on pakko. Ei ole vaihtoehtoja. Pohjoisessa maanviljelys on heikompaa sadoiltaan, joten lähiruokaa ei riitä monille. Pohjoisessa tulee terveydellisistä syistä olla vaalea iho, jotta keho pystyy saamaan riittävästi auringonvaloa, tehdäkseen D-vitamiinia.

Toni Lajos

Me emme tarvitse haittamaahanmuuttoa, emmekä edes työperäistä, omassa maassa työntekijöitä riittävästi. Mitä hele….ä me teemme länsimaiselle elämälle pitkää nenää näyttäviä murjaaneja? Pysykööt omissa maissa kiviä heittelemässä, myös väkivallan teot voipi suorittaa kotikutoisesti, pärjäilee linnassakin omalla kielellä, ei tapahdu tulkkausongelmia. Meillä on kauhisteltu rikostilastojen rajua kasvua vuoden, 2015 jälkeen etenkin raiskausrikokset lähtivät hurjaan nousuun, lapsisieppaukset, tapot, suomalaisten naisten pahoinpitelyt, usein myös naisparan henki lähti. Huumerikosten, ihmiskaupan jäljiltä järkyttäviä löydöksiä, uutisointi maamme valtamediassa keskittyy lähinä näiden edellä kerrottujen asioiden esille tuovien syyllistämiseen, varsinkin Ylellä on onnistuttu siinä, ei juurikaan muussa.

Ilkka

Elinkeinoelämän suurvaikuttajat puhuvat nyt ettei tuleva hallitus saa vähentää maahanmuuttoa. Perusteeksi sanotaan että tuleva nousukausi vaatii taitavaa osaamista, ja jos meillä ei ole silloin sitä tarjolla, häviämme kansainvälisessä kilpailussa. Ihanko totta ? Vaikka se paljon puhuttu nousukausi tulisikin, sitä seuraa markkinatalousjärjestelmässä aina myöskin seuraava laskukausi. Onko silloin järkevää että maahan on päästetty lisääntyvä määrä sosiaaliturvan varaan tippuvia. Ja mitä sitten tulee eteen kun nekin pitää taas elättää vaikka eivät tuottaisi mitään. Tulijat myöskin vanhenevat, vaikka ikää kysyttäessä ovatkin ikuisesti 17 vuotiaita. Entäs sitten kun heille pitää löytää paikka jossa vietetään vanhuutta sukat syltyssä koraania pläräten. Potkitaanko silloin kantaväestön vanhukset ulos, ja kerrotaan että arvokkaampi ryhmä on saatava hoivan piiriin ? Ovat per***e painaneet työtä niin että paikka on löydyttävä.

Entä se taitava osaaminen ? Jos meillä toistuvasti heitetään ammattitaitoista kantaväestöä pihalle yrityksistä, siis ryhmää jolla on koulut käytynä, hallitaan kieli ja ymmärretään oman kulttuurin säännöt, niin miten sen ryhmän laatu paranisi kielitaidottoamalla ja ammattitaidottomalla sakilla. Kaiken lisäksi uskonto tulee olemaan jarru joka paikassa,. Kristitty ei vietä mitään ramadania eikä muitakaan islamille ominaisia juttuja. Kristitty ei käy neljää kertaa päivässä polvistumassa allahille, eikä synnytä riitaa siitä millaiset asusteet on suvaittava kajoamatta uskonvapauteen.

Entä naisten osuus muualta tulleista ” työllistyjistä ?” Kun tullaan allahukulttuurista länteen, määrää äijä missä muijan on oltava. Ja se paikka löytyy kotoa penskoja tekemästä. Ei niiden vaimot mitään työvoimavajetta paikkaa, ne on lastentekokoneita joille on annettava lapsilisät, siis kuluja lisää yhteiskunnan pussista, ja niiden äijät ei ota työtä vastaan koska lapsilisillä saa paremmat ansiot. Mikään ei siis ole kuten sen kuvitellaan olevan, mutta lisää, lisää, lisää meillä on varaa. Paitsi sitten kun ei enää ole.

Ilkka Manttari

Aikoinaan olin töissä firmassa joka osti tehtaan ranskasta. Suomen tehtaanjohtaja sitten sinne vähän katsomaan että miten siellä toimitaan. Tuli joku ongelma ja tuli sitten takaisin ja sanoi että ei ymmärtänyt miten hyvin huoltotoiminta pelaa suomessa, ei tarvitse kuin kertoa mitä haluaa ja homma pelaa. Ei tarvitse kädestä pitäen opettaa. Otti mukaansa sähkömiehen ja ongelma saatiin hoidettua. Meillä on totuttu hyvään ammattitaitoon, se ei ole aivan sama kuvio muualla Mitä osaavaa työvoimaa se on että pahimmillaan ei osata lukea eikä kirjoittaa. Jos osataan muutama sana englantia niin ollaan sitten vähintäänkin insinööriä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

2015 hallitus puhui, miten korkeasti koulutettua väkeä on vaeltamassa Suomeen mielin määrin. Ne kuulemma saavat Suomen nousuun. Tiesivät kyllä, että sieltä tulee kotimaidensa heikompaa ainesta ja lopultahan selvisi, että suuri osa ei osannut edes lukea ja kirjoittaa. Kyllä monet sanoivat olevansa insinöörejä ym., mutta kas kummaa, olivat kaikki paperit koulutuksesta tippuneet Välimereen, eikä minkäänlaista osaamista osoittavaa paperia ole löytynyt mistään, ei edes heidän kotimaidensa oppilaitoksista. Eipä sitä kykyäkään löytynyt.

Jos joku yksi tai kaksi kymmenestä tuhannesta olisikin ollut jonkin alan osaaja, ei se kyllä lohduta yhtään. Ei kuitenkaan ole löytynyt valtamediasta yhtäkään tapausta malliksi, että olisi jokin huippuosaaja tekemässä jotain merkittävää työtä. Jos olisi edes yksi, olisi sitä kyllä lehtien sivuilla esitelty monen sivun voimalla.

Kuten tiedämme tuskin montakaan noista kymmenistä tuhansista tuli aidosti turvapaikkaa hakemaan. Perimmäinen syy heillä oli se, mistä itsekin keskenään puhuivat, kun marssivat kohti Pohjolaa. He kyselivät toisiltaan, että missä on hyvä edut ja mistä saa helpoiten oleskeluluvan. Kyse oli siis pummiarmeijasta ja suvakit tekivät valheillaan suomalaisista hyväksikäytettyjä hölmöjä.

Ilkka

Ei ne osaa edes englantia, joten menee vieläkin hullummaksi perustella päätöstä joka mahdollistaa ” ulkolaisen työvoiman pääsyn maahamme.” Ei sillä ole mitään merkitystä mikä on puhuttu kieli. Tärkeintä on että olisi esittää aidot todistukset koulutuksesta tai aiemmasta työkokemuksesta. Sekään ei saa olla riittävä peruste jos henkilö ilmoittaa että hän pystyy kyllä tarvittaessa hankkimaan todisteet vaikkapa Irakista. Sieltä saa ostaa minkä tahansa todistuksen ilman että sillä olisi todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Ja vaikka todistus olisi aito, väitän että tietyissä maissa vaatimustaso sen saamiseksi on niin alkeellinen, ettei sen perusteella pidä palkata ketään. Abbottabadin koraanikoulusta saatu todistus ei ole sama kuin insinööritutkinto. Sillä opilla kyllä osataan rakentaa detonoiva laite yhdessä maataloustuotteen ja dieselöljyn kanssa. Emme kuitenkaan tarvitse räjäyttäjän papereilla siunattua jihadistia, sillä osamme itsekin tehdä ne työt missä vaaditaan kykyä räjäyttää jotain.

Johan sekin on outoa kun työnhakija tulee välimeren yli laittomasti, ja pyrkii laittomasti johonkin euroopan maahan. Ei oikean työ tai opiskeluperusteisen henkilön tarvitse käyttää mitään salakuljetusreittiä. Suomeen pääsee ihan varmasti jos on näytöt kohdallaan ja käyttää oikeita termejä. ja sokerina pohjalla olkoon tämä. Miten ne kaikki kehitysmaat ovat loputtomasti kehitysmaita, jos koko väestö on korkeasti kolutettua. Miksi niitä älynystyröitä ei hierota siellä kotimaassa, Selitykseksi ei kelpaa että palkkataso on alhainen ja elintaso vielä alhaisempi. Se kun ei ole edes YK:n ihmisoikeusjulistuksessa kelvollinen peruste hakea turvapaikkaa. Jos vedotaan YK:n artikloihin, olisi vähintään kohtuullista pitää niistä kiinni muullakin tavalla kuin vääristellen artikloiden sisältöä. Köyhyys, alhainen elintaso jne, EI OLE hyväksyttävä syy turvapaikkaan. Kun tarkaksi aletaan, edes sota ei ole riittävä peruste. Vain täysin henkilöön itseensä kohdistuva, esimerkiksi poliittinen vaino mikä johtaisi lopulta varmaan kuolemaan on se mitä artikloilla tarkoitetaan. Ja tällöinkin asia on tulomaan harkinnan varassa, se ei ole itsestään selvyys kuten nyt oletetaan.

Ilkka Manttari

Juuri näin. No vähän sivusta, kun on tapana toisella korvalla kuunnella uutisia. Toivottavasti Purra ei antanut liiaksi periksi. En juurikaan jäisi kaipaamaan tuota RKP:tä. No tästä jo aikaisemmin vähän puhuttiin.

Ilkka

Minä uskon että hallitus syntyy. Se että jokainen on joutunut jossakin määrin perumaan aiempaa kantaansa ei ole mitenkään tavatonta. Kun kolme muuta nyt ovat jo käytännössä sopineet kuinka voidaan edetä, olisi aika temppu mikäli RKP lähtisi kaatamaan koko prosessia. Alunperinhän tilanne oli se että PS:n ajateltiin pohtivan jatkomahdollisuuksia ja mahdollisesti siirtyvän oppositioon.

Jos mietitään asiaa puhtaasti äänestäjien kannalta, ei sillä voi olla niin suurta merkitystä vaikka PS on muiden ohella ollut pakon edessä tekemässä kompromisseja. Minä ainakin annan ne anteeksi, sillä paljon surkeampi tilanne syntyy jos vihreistä ja demareista väsätään uusi hallitus, koska siinä leikissä kookoomus jää auttamatta joo joo asemaan vaikka onkin pääministeripuolue. Jos Hyrkkö ( nykyinen vihreiden primadonna ) pääsee jakelemaan ohjeita, se tarkoittaa välittömästi ongelmia ihan kaikkeen. Siinä ei tavallisen ihmisen talous kestä kun ilmastohätätila nostetaan potenssiin kolme. Niin monella oli jo nyt talous kuralla ja mitta täynnä ilmastoöyhötystä, että ei ole ihme kun vaalitulos näytti kerrankin vähän paremmalta.

On aina hyvä pitää mielessä että kansan muisti on lyhyt. Se mitä nyt annetaan periksi unohtuu välittömästi kun yleistilanne kohenee. Kun talous alkaa elpymään, ei mietitä olisiko pitänyt kiukutella jostain ja olla kompromissiton. Sellaista hallitusta ei saada koskaan että kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta kun saadaan hallitus johon suurin osa on tyytyväinen ja sitä jatkuu vähintään seuraavat neljä vuotta, näkisin että on onnistuttu. Oppositon huutaa tietysti takinkäännöistä ikään kuin he eivät olisi sitä tehneet, mutta se on heidän roolinsa tässä pelissä.

Ilkka

Asiasta toiseen mennäkseni, Paavo Lipponen on nyt taas elämöinyt Presidentin tavoista, ja mikä huvittavinta, hän ( lipponen ) vinkuu vastausta siihen miksi Niinistö ei ole noudattanut perustuslakiin kirjattuja asioita, Ensinnäkin mitä ne mahtaa olla, ja onko lipposella mitään varaa puhua, hän vei suomen EU:n helmaan valehtelemalla ja sittemmin perustuslakia on rikottu tuhka tiheään. Jos niinistö ei ottanut Marinia mukaan siihen tapaamiseen mikä taannoin käytiin Zelenskyn ja Niinistön välillä, se on aika pieni rike verrattuna siihen että EU pakottaa nyt, kiitos vaan paavo, olemaan koko maailman sosiaalitoimisto. Se ettei marinia otettu mukaan keskusteluun on sitä paitsi perusteltu niinistön toimesta, ja perustelu on mielestäni ihan kelvollinen. Miksi lipponen ei silloin melunnut kun marin runoili omaan laskuunsa suomen lahjoittavan hornetteja ukrainaan, eihän mikään laki sitäkään oikeuttanut. Päin vastoin, marin ohitti virallisen protokollan omaan etuunsa nojaten. Hän hyveliputti ja ei vielä siinäkään vaiheessa osannut lopettaa, kun niinistö muistutti ettei pääministerillä ole laillista oikeutta esittää kyseisiä asioita ilman keskustelua presidentin kanssa. Paavo voisi palata hautaan, hänen aikansa on ohi. Ymmärrän kyllä että nyt kiukuttaa, kun ei päästy jatkokaudelle viemään suomea yhä enemmän lipposen haluamalle joo joo ja kyllä kyllä linjalle.

Ilkka

Huvittaa tuossakin jutussa sanamuoto. ” Että meillä on TARVITSEMAAMME maahanmuuttoa.” Siitä ei käy millään tavalla ilmi mitä ne tarvittavat maahanmuuttajat ovat, ja mistä luvuista silloin puhutaan. Jos vassarit pääsee valtaan, se tarkoittaa taas että kaikki ovat hyvin tarpeellisia koska YK:n ihmisoikeudet pakottaa olemaan sosiaalitoimisto.

Kukaan ei myöskään kerro mistä johtuu että aina tarvitaan ulkolaisia korvaamaan kantaväestö. Kyllä englanissa kuten muissakin maissa löytyy omasta kansasta osaajia joka lähtöön, mutta nyt tilanne kuvaillaan äärimmäisen vaikeaksi, ja helpotus tulee kun miljoona keharia lampsii rajan yli voitonmerkkiä näytellen.

John Quiman

Hämmästyttävintä on se, että miten kansa hyväksyy tuon kaiken ja on uskovinaan selitykset, vaikka ne selitykset ovat läpinäkyvästi pelkkää puppua.

Ilkka

Usein kuultu lause on. ” Kaikille kuuluu oikeus elämään.” Mutta kun siihen on laitettu jatkoliite,” oikeus elämään muiden työllä ” päästäänkin sen totuuden eteen ettei mikään YK:n artikla joihin aina nojataan, anna siihen oikeutta. Missään artiklassa ei lue että tulijoita on otettava loputtomasti, heille on annettava muiden työllään tekemää hyvää, ja kunnioitettava tulijoita pelkästään sen perusteella että he ovat muslimeita. Ihan näin perusteellista artiklaa ei siis ole. Nyt suvakkien tulkinta menee juuri sillä kaavalla. On outoa että lainopineet eivät älähdä tästä vaikka aivan varmasti tietävät miten asioiden pitäisi olla.

John Quiman

Suvakit tulkitsevat kansainvälisiä sopimuksia ideologialleen sopivalla tavalla. Jos ei ole ihan sopivaa sopimusta, he keksivät sellaisia hatustaan ja vetoavat niihin.

Pitää muistaa, että Orpo sanoi 2015, että ei voi estää. pari kolme vuotta myöhemmin hän myönsi, että olisi voinut estää ja uskoi olleensa fiksu, kun osasi jymäyttää kansaa. Sellaisia kansaamme edustavia riittää, jotka huijaavat ja valehtelevat voidakseen viedä läpi kansan etuja vastaan olevat päämääränsä. Ihme, että tuollaisesta valehtelusta paljastunut on ylipäätänsä saanut yhtään ääntä sen jälkeen.

Mitä lainoppineiden reaktioihin tulee, ovat varmaan halukkaat pitäneet suunsa kiinni rasismi-leimakirveen ja vainojen pelossa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Oikean lainoppineen tulisi tietää ettei laki salli mitään vainoamista, ei siis myöskään sitä että totuuden sanomisesta joutuu vastuuseen. Jos joku potkitaan pois työpaikasta, tai oppilaitoksesta mielpiteen takia sen ollessa vastoin nykyistä vihersosialista öyhötystä, siinä rikotaan lakia, ja jos mennään oikeuteen asti asiaa ratkomaan, suvakit häviää pelin. Jos ei häviä, voidaan jättää lait muutenkin huomioimatta koska kyseessä ei ole lain noudattaminen vaan mielivaltaan perustuva päätös.

John Quiman

Suvakit näkevät ideologisen käsityksen olevan totuutta korkeammalla oleva supertotuus. Se syntyy katsomalla totuuteen ja näkemällä se ideologialle sopivassa valossa ja muokkaamalla siitä ideologiaa palveleva versio.

Tätä suvakki käyttää tuomitessaan ihmisiä ja tätä tapahtuu myös oikeudenistunnoissa, kun on suvakismista kärsivä tuomari. Kuten Halla-ahon oikeudenkäynnissä tuomari sanoi, että ei tässä ole kysymys siitä, mikä on totta ja tuomitsi muistaakseni uskonrauhan rikkomisesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai vastaavasta.

Tätä suvakkiopiskelijat ovat käyttäneet vaatiessaan esim yliopiston luennoitsijoille potkuja totuuden kertomisesta. Esimerkiksi väittää, että on kaksi sukupuolta ja ne määräytyvät biologisin perustein, on suvakkiopiskelijoiden mielestä sellainen rikos, että he nostavat mellakan ja vaativat sen sanojalle potkuja välittömästi.

Tätä suvakit käyttävät jokapäiväisessä elämässä ja tuomitsevat ankarasti totuuden puhujat. He vaativat boikottia, soittelevat työpaikalle vaatien potkuja, siis hyökkäävät täydellä voimalla nujertaakseen henkilön, joka ei pidä ideologista käsitystä korkeimpana totuutena.

Siihen malliin kaikissa asioissa. Eikä yhteiskunnan koneisto ole välttämättä avuksi, koska msekin on kokolailla suvakismin saastuttama.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Britannian miehitys edistyy, suvakki-brittien avustuksella.

Uusimmat uutiset