Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Britannia: Yli 870 laitonta siirtolaista ylitti eilen Englannin kanaalin ahtautuneena 15 pieneen veneeseen, mikä on suurin määrä yhden päivän aikana vuonna 2023

Kuva: Wikimedia Commons / (CC-BY-2.0) / U.S. Navy.

Yli 800 siirtolaista ylitti Englannin kanaalin lauantaina vain 15 veneellä, mikä on suurin määrä tänä vuonna yhden päivän aikana.

Britannian hallituksen viimeisimpien alustavien tietojen mukaan noin 872 laitonta siirtolaista ylitti Englannin kanaalin, keskimäärin 58 siirtolaista venettä kohti, ja näin ollen heidän määränsä nousi tänä vuonna 20 973:een.

Vuoden 2023 edellinen ennätys oli, kun 756 henkilöäylitti rajan 10. elokuuta.

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun kanaalin ylittäneiden siirtolaisten keskimääräinen määrä venettä kohti saavutti uuden kuukausittaisen huippulukeman elokuussa, jolloin noin 5 369 ihmistä teki matkan 102 veneessä, eli keskimäärin noin 53 siirtolaista alusta kohti.

Hallituksen alustavien tietojen mukaan tämä oli korkein kuukausittainen keskiarvo sen jälkeen, kun kirjaukset aloitettiin vuonna 2018.

Toiseksi korkein keskiarvo, 52, kirjattiin heinäkuussa, jolloin matkalle lähti 3299 henkilöä 63 veneessä.

Kolmanneksi korkein keskiarvo, 49, saavutettiin kesäkuussa, jolloin 78 venettä kuljetti kuukaudessa 3 823 henkilöä.

Kanaalista otetuissa kuvissa näkyy, että yhä epävarmempia veneitä lähetetään yhdelle maailman vaarallisimmista laivaväylistä, koska ihmissalakuljettajat eivät edelleenkään piittaa ihmishengistä.

Kymmeniä ihmisiä on pakattu yhteen pieneen veneeseen. He istuvat veneen sivuilla, takana ja edessä ja monien jalat roikkuvat meressä.

Pienten veneiden kyydissä Britanniaan vuonna 2023 saapuneiden turvapaikanhakijoiden kokonaismäärä on noin 20 prosenttia pienempi kuin viime vuonna tähän aikaan, jolloin matkan oli tehnyt jo yli 25 000 henkilöä.

Tuolloin kesä oli kuitenkin paljon kuivempi kuin tänä vuonna. Vuoden 2023 kesänä on ollut paljon enemmän ukkosmyrskyjä ja sateista säätä, mikä on rajoittanut niiden päivien määrää, jolloin veneet ovat voineet lähteä matkaan.

Ennätysmäärä yksittäisenä päivänä sen jälkeen, kun nykyiset kirjaukset alkoivat vuonna 2018, on edelleen 1295 henkilöä 22. elokuuta 2022. Viime vuonna saapuneita oli yhteensä 45 755.

Lauantaina saapuneet lukumäärät tarkoittavat sitä, että 1 172 henkilöä on tehnyt matkan tähän mennessä tällä viikolla. Ylityksiä on kirjattu vain kahtena päivänä kuudesta, kun tiistaina saapui 300 siirtolaista.

DAILY MAIL: The latest provisional Government data shows that some 872 migrants made crossings on Saturday, taking the total for the year to 20,973

DAILY MAIL: RNLI officials escort 50 migrants into Dover Docks, Kent on Saturday
DAILY MAIL: Six people died after a boat capsized in the channel earlier this month
DAILY MAIL: Pictures from the Channel show increasingly precarious boats being sent into one of the world’s most dangerous shipping lanes as human smugglers continue to show a disregard for life

 

DAILY MAIL: The average number of migrants crossing the Channel per boat hit a new monthly high in August, when some 5,369 people made the journey in 102 boats, an average of around 53 migrants per vessel

Britannian sisäministeriö tutkii ”kaikkia vaihtoehtoja” maahanmuuton torjumiseksi

Aiemmin tässä kuussa kuusi henkilöä kuoli, kun kohti Britanniaa matkalla ollut vene kaatui keskellä kanaalia.

Sekä Ranskan että Britannian viranomaiset kiirehtivät paikalle, ja monet aluksella olleista palautettiin Ranskaan.

Yhteensä 59 henkilöä pelastettiin veneestä massiivisessa pelastusoperaatiossa, johon osallistui viisi ranskalaista alusta, kaksi brittiläistä alusta ja helikopteri.

Suurin osa matkustajista ja kaikki kuusi kuollutta olivat Afganistanin kansalaisia.

Pakolaisneuvoston toimitusjohtaja Enver Solomon sanoi:

”Olemme syvästi surullisia traagisesta ihmishenkien menetyksestä, joka aiheutui veneen uppoamisesta Englannin kanaalissa tänä viikonloppuna.”

”Otamme osaa uhrien, eloonjääneiden ja heidän läheistensä suruun. Kiitämme myös pelastajia, jotka auttoivat pelastamaan monia ihmishenkiä vaikeissa olosuhteissa.”

”Tämä sydäntä särkevä tapaus korostaa, että kanaalin vaarallisten ylitysten vähentämiseksi tarvitaan merkittäviä toimia. Tiedämme, että yhä useammat ihmiset vaarantavat henkensä ylittäessään Kanaalin, mikä on suora seuraus siitä, että turvallisia reittejä on niin vähän ja ne ovat tehottomia.”

”Sen sijaan, että hallitus ottaisi käyttöön lisää turvallisia reittejä ja kohtelisi turvapaikkaa hakevia myötätuntoisesti ja oikeudenmukaisesti, se keskittyy kalliin ja toimimattoman lainsäädännön säätämiseen ja nykyisten turvallisten väylien sulkemiseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan pääsemiseksi.”

”Ihmiset pakenevat vainoa ja väkivaltaa epätoivosta löytääkseen turvaa ja suojellakseen perheitään.”

”Hallituksen on ryhdyttävä toimiin nyt ja reagoitava myötätuntoisesti estääkseen tulevat tragediat ja suojellakseen ihmishenkiä.”

Työväenpuolue on syyttänyt pääministeriä siitä, että hän on ”epäonnistunut hallitsemaan” Kanaalin ylityksiä, kun 20 000 ylityksen virstanpylväs saavutettiin vuonna 2023 tähän mennessä.

Maanantaina Suella Braverman kertoi Sky Newsille, että sisäministeriö tutkii ”kaikkia vaihtoehtoja” maahanmuuton torjumiseksi, ja hän kieltäytyi sulkemasta pois mahdollisuutta merkitä saapuvat henkilöt elektronisesti, jotta vältyttäisiin kalliilta pidätyksiltä.

Tämä toimenpide johtaisi kuitenkin todennäköisesti oikeudellisiin haasteisiin, eikä se estäisi ihmisiä lähtemästä vaaralliselle matkalle.

Lähde: Daily Mail

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Puhutaan merkittävistä toimista mutta ei tehdä mitään merkittävää koska rasismia ei saa olla, ja kaikki mikä voisi jollakin tavalla rajoittaa maahan tunkeutumista, kutsutaan rasismin kanssa flirttailuksi. Mitä siitä jää käteen ?

John Quiman

Suvakkinaiset ovat ratkaisseet tuon levittämällä punaisen maton ja vetämällä hameen hampaisiin, kun odotetut ovat saapuneet.

Ilkka Manttari

Luuletteko että jos koko persujen eduskuntaryhmä vaipuisi polvilleen ja katuisi käytöstään, että Biaudet jotenkin antaisi anteeksi asiat joista hän persuja syyttää. Mitä enemmän noita valtamedian haastatteluja katson, sitä onnettomampia ne tuntuvat olevan. Viherasemmistolainen jankkaaminen ei todellakaan ole uutisointia.

John Quiman

Ei tietenkään antaisi anteeksi, koska aina voi sanoa, että eihän ne kuitenkaan tosissaan ole katuneet.

Ilkka

Biaudet on esimerkkitapaus siitä ettei hänen kaltaisilleen pidä antaa yhtään periksi. Mikään ei riitä, Ole miten tahansa, sano mitä tahansa, kirjoita mitä tahansa, kun se ei ole biaudet:n maailmankuvan kanssa synkronissa, hän ei suvaitse mitään. Samaan aikaan hän haluaa että kaikki suvaitsevat hänen ajatuksensa, jolloin voidaan kysyä, millä oikeudella hän vaatii muilta perääntymistä koska ei tee sitä itsekään.

Marko Kristian

Pikkasen ihmettelen että eikö Ranskakaan ole enää turvallinen maa?
Siis siinä mielessä turvallinen että afrikkalaisten pitää Ranskasta lähteä Britanniaan turvapaikkaa?

John Quiman

Täysi stoppi veneilylle ja veneilleet, jotka onnistuvat pääsemään Britannian puolelle automaattisesti palautetaan automaattisesti kotimaahansa tai edes Ranskaan, joka voidaan katsoa turvalliseksi maaksi, josta ei voi lähteä Britanniaan hakemaan turvapaikkaa.

”Ihmiset pakenevat vainoa ja väkivaltaa epätoivosta löytääkseen turvaa ja suojellakseen perheitään.” Nuoret miehet jättävät vaimonsa ja lapsensa sinne turvattomuuteen ja lähtevät yksin hakemaan turvaa? Myöhemmin pyrkivät saamaa vaimonsa ja lapsensa Britanniaan ja kun kaikki ovat Britanniassa, käydään joka vuosi muutaman kuukauden lomalla kotimaassa. Turvapaikan hakeminen on pelkkää lainsäädännön väärinkäyttöä ja sen nuo viheriäiset ja muut suvakit tietävät varsin hyvin. Niistä tulijoista tulee paljon ongemia ja senkin suvakit tietävät vallan hyvin, mutta he pyrkivät piilottamaan sen, jotta kansa ei saisi tietää. Joka kohdassa suvakkien toiminta on valehtelua.

Viheriäisten ja muiden suvakkien kuvitelma, että kyse on hädänlalaisista, on silkkaa kuvittelua ja samalla tuhoisaa ajattelua Euroopalle. Se on myös haitta tulijoiden kotimaille, koska he eivätkä muutkaan halua ottaa vastuuta kotimaansa tilasta, vaan lähtevät loisimaan muihin maihin. Suvakit tukevat vastuuttomuutta ja ovat itsekin täysin vastuuttomia valehtelijoita.

Toni Lajos

Mallia otettava Israelista, jossa Eritrealaiset nujakoivat hiljattain, sieltä pistetään kaikki kyseisen maan mölisijät takaisin kotimaahansa, kaupanpäällisenä valmistellaan pikaista lakia, jolla kaikki afrikkalaiset hitistellään maasta. Tätä sama malli sopisi hyvin moneen muuhunkin länsimaahan.

Marko Kristian

Jostain kumman syystä israelilaiset haluaa täyttää kaikki muut maat islamisteilla paitsi omansa? Keksiikö joku siihen järkevän syyn?

Kansalaisen verkkokauppa