Eurooppa Politiikka Talous Uutiset

Britannian Työväenpuolueella suunnitelmissa työntää 32 miljardia vuosittain ”vihreään investointiin”

Kuva: Wikimedia Commons.

Puolueen johtaja on sanonut rahan olevan ”epätoivoisesti tarpeeseen.”

Britannian Työväenpuolue suunnittelee työntävänsä 28 miljardia puntaa (32,8 miljardia euroa) veronmaksajien rahaa vuosittain ”vihreisiin sijoituskohteisiin.”

Puolueen johtaja Keir Starmer oli haastattelussa sanonut massiivisen rahasumman olevan ”epätoivoisesti tarpeeseen,” jotta maa saavuttaisi” ”puhtaan energian” vuoteen 2030 mennessä.

Suunnitelmaa on kuitenkin veivattu edestakaisin ja puolue on samaan aikaan myös antanut lausunnon, että he eivät sitoutuisikaan 28 miljardin punnan suunnitelmaan. Kyseessä epäillään olevan yritys vedota mahdollisimman moneen äänestäjään tulevia eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Puolueen sanotaan haluavan voittaa ”ympäristöajattelijat” puolelleen samalla kun he pyrkivät miellyttämään muita ryhmiä sanomalla, että eivät sitoudu kalliisiin suunnitelmiin. Konservatiivipuolue on antanut samanlaisia lausuntoja.

Oletettavasti kuitenkin jonkinlainen summa ”vihreään investointiin” tullaan lyömään läpi vaikka se ei olisikaan 28 miljardia puntaa. Todennäköisesti sovitut miljardit käytetään oikeasti ekologisten tekojen sijaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Lähde: European Conservative

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Nyt kun Suomessa ei ole punavihreää hallitusta, eikä punavihreillä ole sananvaltaa katosi ilmastohätätilakin. Outo juttu, ja toisaalta ei, koska tiedämme että se on poliittisen vallan tavoittelua ei suinkaan huolta ihmiskunnan tilasta. Syntyvyyden säännöstelyä kehitysmaiden osalta ei ota kukaan agendakseen, ei voi, sillä niin tehdessään tulisi myöntäneeksi ylikansoituksen tuoman ongelman joka ei ole valkoisten aikaansaama. Nyt maailmalla käydään sotaa jos missäkin, niistä syntyy päivittäin moninkertainen määrä haitallisia päästöjä, mutta asiasta vaietaan. Miksi, siksi että Venäjän tai Lähi-Idän tekemisillä ei voi verottaa Suomalaista sanomalla että käytöksemme lisää maailmanlaajuista ongelmaa. Jos me kävisimme sotaa, huutaisi vihreät toistuvasti siitä kuinka vastuutonta on tuhota ilmastoa. Li Anderssonhan sanoi aikanaan että parasta ilmastotyötä olisi lakkauttaa ilmavoimat ja laittaa nekin miljardit Afrikan avustamiseen. Sopii miettiä sitäkin paljonko Ukrainan maaperään imeytyy joka päivä öljyä tai jotain muuta mikä pilaa maan takuuvarmasti. Se ei ole nähtävästi riittävän raflaava aihe, vai onko niin ettei niistä koidu haittaa myöhemminkään. Miten mahtaa Ukrainan pohjavedet turmeltua, ei varmaan mitenkään, mutta jos me laitamme pellolle tipankin rikkaruohomyrkkyä on katastrofin ainekset koossa. Mustanmeren pohjaan menneet Venäläisten sotalaivat eivät ilmeisesti aiheuta meren herkälle kasvustolle haittaa, mutta mikromuovi josta me olemme vastuussa, hävittää kuulemma suurta valliriuttaa Australian edustalla. On uskomatonta miten 5.4 miljoonainen kansa voikin olla koko maailmalle uhka joka tavalla.

John Quiman

Jos joku sijoittaa miljardeja vihreään teknologiaan tai muuhun vihreään, hän tulee myös ajamaan kaikin keinoin sitä, että vihreä politiikka menestyisi. Ei siksi, että siinä olisi järkeä, vaan siksi, että investointi tuottaisi haluttua tulosta.

Yhtälailla, kun poliitikko rakentaa uransa ilmastoasialle, panostaa hän ilmastoasiaan, olipa siinä järkeä tai ei.

Kummankin on hyvin vaikeaa tajuta ja hyväksyä, että ilmastohömpässä ei ole järkeä, koska kummallakin on niin paljon hävittävää. Siinä saa vaikka kansakunta tuhoutua, kun nämä hyväkkäät haluavat hyötyä ilmastonmuutosuskomuksista.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Ilkka

Lahko käyttäytyy lahkon tavoin. Sinä syntinen olet tuhoon tuomittu, mutta jos otat sanomamme sydämeesi, saat pelastuksen. Vain me voimme pelastaa muuten hauraan sielusi ja toteuttaa myöskin lastesi parasta. ” Äärioikeisto ” siis oikeammin vääräuskoiset tai skeptikot mitkä eivät vanno yhteen totuuteen, joutuvat sielun kadotuksen kautta ikuisen helv***in liekkeihin. Heiltä loppuu puhdas ilma, puhdas vesi ja heitä kohtaa nälänhätä koska he eivät ole hyväksyneet Ylva:n ajatusta kaiken Afrikkalaistamisesta. Ethän halua pahaa itsellesi etkä lapsillesi, haluat puhtaan sielun joka on punapilleröity vihreillä arvoilla sekä LGBTQ agendalla. Jos olet tosi uskova, et koskaan kysy mitä punavihreiden osakesalkuissa on, ja mihin sinulta kerätyt haittaverot päätyvät yhteisen hyvän nimissä.

Ruoste Iskee

Luulisin että jos laskettaisiin mitä suomessa on pistetty keksittyyn satuun, nimeltä ”ilmastouskonto” niin voisi olla aika järkys monelle ne euromäärät.