Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto

Brittiläisen Sex Pistols -yhtyeen keulahahmo John Lydon: Maailma on siirtynyt liian kauas vasemmalle

Brittiläisen punk-yhtye Sex Pistolsin keulahahmo John Lydon eli "Johnny Rotten", 2016. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / Frank Schwichtenberg.

Punk-musiikin ikoninen esi-isä moitti liberaaleja massamaahanmuuton puolustamisesta ja työväenluokan arvojen tuhoamisesta ”muodikkaan elitismin hyväksi.”

Maailma on siirtynyt liian kauas vasemmalle, ja monien valtavirtapoliitikkojen tukema liberaali politiikka palvelee vain eliittiä ja heikentää työväenluokan arvoja”, väittää brittiläisen Sex Pistols -nimisen punkyhtyeen entinen laulaja John Lydon.

Lydon, joka johti bändiä, jota monet pitävät punkin edelläkävijänä, arvosteli Euroopan nykyistä poliittista maisemaa ja otti kohteekseen ”alentuvan” symbolisen politiikan, jota itseään ”edistyksellisiksi” kutsuvat harjoittavat.

Saksalaiselle Die Welt -sanomalehdelle puhunut Lydon, joka tunnetaan myös entisellä taiteilijanimellään Johnny Rotten, syytti liberaalia eliittiä siitä, että se rinnastaa säännellyn maahanmuuton rasismiin. Hän selitti, että ihmiset eivät uskalla ottaa kantaa, koska pelkäävät leimautumista ”rasistiksi”.

”He kutsuvat mustia ihmisiä illallisille, koska he ovat mustia ja koska se on trendikästä, mutta useimmiten se on alentavaa”, Lydon sanoi. ”He kannattavat massiivista maahanmuuttoa, jota varten ei pitäisi enää olla mitään sääntöjä, koska tällaiset säännöt rinnastetaan rasismiin. He majoittavat pakolaiset työväenluokan asuinalueille, joissa ihmiset ovat jo valmiiksi hyvin köyhiä, mikä puolestaan johtaa työttömyyden ja rikollisuuden lisääntymiseen.”

”Jos sanot jotain sitä vastaan, sinut leimataan ”rasistiksi”. Mutta minä en ole rasisti enkä tule koskaan olemaankaan. Politiikka tuhoaa työväenluokan arvoja, jotka perustuvat empatiaan, rakkauteen ja kunnioitukseen, ei varastamiseen toisilta vaan siihen, että autamme toisiamme, kun tarvitsemme sitä. Nämä kaikki ovat arvoja, jotka nyt työnnetään syrjään muodikkaan elitismin hyväksi”, hän lisäsi.

Kirjoitti ”God Save The Queen”-hitin, mutta kritisoi kuningasta wokeismin suosimisesta

Mies, joka oli mukana kirjoittamassa Sex Pistols -hittiä ”God Save The Queen”, esitti myös kritiikkiä Britannian monarkiaa ja erityisesti kuningas Kaarle III:a kohtaan, jota hän kuvaili ”ei tämän planeetan älykkäimmäksi”.

”Pelkään, että hän aiheuttaa tuhoa, kun hän sekaantuu maailmanpolitiikkaan”, Lydon sanoi saksalaiselle lehdelle ja syytti monarkkia ”epätoivoisesta yrityksestä hankkia suosiota wokeismin varjolla”.

Lydonin poliittiset näkemykset ovat moninaiset ja vaikeasti luokiteltavissa. Hän on aiemmin ilmaissut inhoavansa dogmeja ja vaatinut, että ihmisten pitäisi ajatella enemmän itse eikä antaa auktoriteettien tai yhteiskunnallisten suuntausten johtaa itseään.

Tuettuaan Hillary Clintonia Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 2016 Donald Trumpia vastaan hän vaihtoi vakaumuksensa ja tukensa kuitenkin entiselle republikaanipresidentille vuonna 2020 ja kertoi toimittajille: ”Olisin tyhmä kuin saapas, jos en näin tekisi. Hän on ainoa järkevä valinta nyt, kun Joe Biden on mennyttä – hän ei kykene olemaan johdossa.”

Entinen punk-rintamaveteraani tuki myös kotimaassaan vallankumouksen vastaista brexit-liikettä ja vaati, että työväenluokka oli ilmaissut mielipiteensä äänestystä seuranneina myrskyisinä vuosina, kun poliitikot kampanjoivat aktiivisesti toisen kansanäänestyksen puolesta. ”Tuntemattomat mantereet eivät sanele heidän asioitaan”, hän lausui tuolloin.

Lähde: Remix

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

En ollut koskaan punk tyylin ihailija, mutta kun jättää sen huomioimatta niin laulajan nykysanoma on ihan kohdalleen osunutta. Hyveliputetaan koska naapurikin hyveliputtaa, suositaan ” tiedostavaa ” ajattelua koska kuvitellaan että viisaammat ovat olleet sitä aina, ja tehdään kaikki vain siksi että koettaisiin ylemmyyttä suhteessa niihin oman maan kansalaisiin jotka eivät halua orientoitua samalla tavalla. Toisin sanoen, oikeasti vähemmän älykkäät lekkivät suvaitsevaista koska sillä on nyt tapana nostaa henkilön arvostusta ” älykkäänä ” yksilönä ohi muiden. Kyseessä on todellisuudessa pelkkä järjettömyyden ylistys joka tuhoaa lopulta kannattajansa. Tekemällä kehittynestä maasta kehitysmaan, ollaan lopulta pisteessä mitä ei enää ratkaistakaan poliittisin keinoin. Mitä on yhteistä kaikille kehitysmaille ? Jatkuva kaaos ja sotatila. Se tästä seuraa.

Ilkka Manttari

Tuli vaan mieleen, eikä hymyä voinut välttää. Halla-aholla on yksi vika. Jopa erään valtamedian journalistin mukaan ei malta olla vi…matta tyhmemmilleen. 😂

ilkka

Keskustan Saarikko määkii nyt oppositiosta koko ajan ettei Perus-Suomalaiset ole tehneet mitään niistä asioista mitä vaaleja ennen luvattiin.. Käsittääkseni nyt ollaan vielä kesätauolla, joten ei kai ole kukaan muukaan ehtinyt lunastamaan lupauksiaan ? Kaiken lisäksi oppositio on pitänyt jatkuvaa meteliä yksittäisten ihmisten sanomisista tai kirjoituksista, ja pyrkii nähtävästi metelöimään seuraavat neljä vuotta että pääsisi sanomaan saman kuin nyt. ” Ette tehneet mitään koko hallitusaikana, olette pettäneet äänestäjänne.” Pitikö edellinen oppositio koko ajan samanlaista maalittamista keskustasta, tai muistakaan hallituspuolueista. Ei pitänyt, mutta nähtävästi olisi kuitenkin kannattanut koska tilanteen kääntyessä nillityksen määrä on lisääntynyt potenssiin kolme.

Timo Harakka länkyttää yhtenään kokoomukselle ettei se pidä kiinni periaatteistaan, ollaan valmiit vaikka rasistiksi kunhan miellytetään perus-suomalaisia ja heitä äänestäneitä. Ja mitä sitten tapahtui, samaTIMO HARAKKA julisti että hän haluaa uudet vaalit, ja voimme löytää yhteisen sävelen kokoomuksen kanssa. Niin, paitsi että Sanna Marin sanoi vaaleja ennen ettei SDP lähde samaan hallitukseen PS:n eikä kokoomuksen kanssa, se on periaatekysymys. Miten se takinkääntö ei ole periaatteista luopumista, jos kuitenkin oltaisiin valmiita olemaan kokoomuksen kanssa yhtä mieltä tässä ja nyt ?

Minusta on aika käsittämätöntä että virallisten vaalien tulos olisi saatava kumottua, ja tilalle olisi luotsattava kansan tahdon vastainen koaliittio ? Luuleeko harakka että siitä uudesta vaalista mitä hän himoitsee, tulisi demarien voittomarssi, siitä ei tule sitä, mutta sen sijaan marginaali heidän ja PS:n / kokoomuksen välillä voisi revetä tosi suureksi. Jos 160.000 ihmisen äänet halutaan hylätä, se vaatii muutakin kuin lupauksen sosialismista, ja siihen ei SDP pysty.

John Quiman

Tämä hyveliputus on samaa ilmiötä, jota on ilmennyt uskonnoissa, joiden harrastajat ovat kilpaa olleet mahdollisimman oikeaoppisia, että kukaan ei vaan sanoisi kerettiläiseksi.

On ilmennyt myös hoveissa siten, että mitä vaan kuningas teki, seurasi hovi perässä pitäen sitä parempana ja yrittivät olla mahdollisimman hienoja kuninkaan mallin mukaan. Ja sitten kansa kopioi hovia, jotta vaikuttaisivat hienommilta ja paremmilta.

Mistään muusta näissä hyveliputuksissa ei ole kyse. Tehdään ideologisesti oikeita tekoja vain siksi, että oltaisiin oikeaoppisia toisten silmissä. Järjen ääntä ei kuulla, eikä kuunnella, jos vaikka kuuluisikin. Ja tuomitaan innokkaasti jokainen vääräoppinen teko ja sana, jotta näytettäisiin paremmilta ja oikeaoppisilta. Tolkusta ei ole tietoakaan ja järjen ääni on tuomittavaa puhetta.

Peter Kreisler

Henkilö joka ei ole poliitikko, voi käyttää omaa ajatteluaan ja poimia eri poliittisista aatteista ja suuntauksista järjellisiä yksityiskohtia. Toisin on johonkin puolueeseen tai aatteeseen sitoutuneiden henkilöiden kohdalla. Valitettavasti monien poliitikkojen kollektiivinen mielipideajattelu puolueissa ja poliittisissa ryhmissä muistuttaa esiteinien fanittamista, joka sinänsä ei ole haitallista toisin kuin aikuisten päättäjien kokonaismielipiteen omaksuminen.

Muuten Englannin kuninkaallisista ja edellisestä kuningattaresta kerrottavat salaliitto ja foliohattujutut ovat aika suoraan Sex pistolsin levyn ”Never mind the bollocks” sanoituksissa. Siis, kumpi oli ensin levyn sanoitukset vai teoriat?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa