Kulttuuri Muu maailma

Elon Musk: ”Media on nyt rasistinen valkoisia ja aasialaisia kohtaan”

Elon Musk. Kuva: Wikimedia Commons / (CC0 1.0) / U.S. Air Force photo by Trevor cokley.

Musk esitti huomautuksensa sen jälkeen, kun Scott Adamsin ”Dilbert”-sarjakuva peruttiin sadoissa uutislähetyksissä Adamsin mustista ihmisistä tekemien kommenttien vuoksi.

Twitterin ja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kirjoitti twiitissään, että ”media on rasistinen”. Seuraavassa twiitissään hän kirjoitti, että ”media on rasistinen erityisesti valkoisia ja aasialaisia kohtaan”.

Musk vastasi alun perin uutiseen, jonka mukaan valtakunnallisesti syndikoitu ”Dilbert”-sarjakuva oli lakkautettu sadoissa sanomalehdissä ja tiedotusvälineissä eri puolilla maata. Sarjakuvan luoja Scott Adams sanoi suositun ”Real Coffee with Scott Adams” -podcastinsa jaksossa, että hän neuvoi valkoisia ihmisiä pysymään erossa mustista ja että hän itse ei halua olla missään tekemisissä mustien kanssa. Adams otti kantaa uuden mielipidetutkimuksen tuloksiin, joiden mukaan vain 52 prosenttia mustista on samaa mieltä lauseesta ”On OK olla valkoinen” (“It’s OK to be white.”)

Musk vastasi twiittiin, jossa kritisoitiin valtamedian reaktiota Adamsin kommentteja ympäröivään myrskyyn: ”MSM:n tuomio: Adams on rasisti, mutta ei 20 miljoonaa mustaa ihmistä, joiden mielestä ei ole OK olla valkoinen.”

Pian tämän jälkeen Musk jatkoi twiitillä, jossa hän sanoi median olevan nyt rasistinen valkoisia ja aasialaisia kohtaan.

Adams sanoi podcastin aikana, että hän oli pitkään puolustanut mustia ihmisiä ja väitti jopa ”identifioivansa” itsensä mustaksi. Sitten Adams ehdotti, että valkoisten ihmisten pitäisi ”pysyä vitun kaukana mustista”. Samalla hän viittasi mustiin ”viharyhmänä”, koska Rasmussenin kyselytutkimus osoitti, että vain 52 prosenttia mustista oli samaa mieltä lauseesta ”On OK olla valkoinen”. Toinen 26 prosenttia mustista oli eri mieltä lauseen kanssa ja 21 prosenttia ei ollut varma.

Adams sanoi viitattuaan kyselyyn:

”Lisää ne yhteen: Se on 47 prosenttia mustista vastaajista, jotka eivät olleet halukkaita sanomaan, että on OK olla valkoinen… Kuten tiedätte, olen identifioinut itseni mustaksi jo jonkin aikaa – jo vuosia – koska haluan olla voittajajoukkueessa ja haluan auttaa. Olen aina ajatellut: No, jos autat mustaa yhteisöä, se on tavallaan suurin vipu. Siitä on eniten hyötyä. Ajattelin, että se on vaikein asia ja siitä on eniten hyötyä, joten haluaisin keskittää suuren osan elämäni resursseista mustien amerikkalaisten auttamiseen. Se meni niin pitkälle, että aloin identifioida itseni mustaksi vain ollakseni siinä joukkueessa, jota autoin.”

”Mutta kävi ilmi, että lähes puolet tuosta porukasta ei pidä minua OK:na, kun olen valkoinen, minkä vuoksi tietysti identifioiduin mustaksi, jotta voisin olla hetken aikaa voittajajoukkueessa. Mutta minun on sanottava, että tämä on ensimmäinen poliittinen mielipidekysely, joka on muuttanut toimintaani… Tästä päivästä lähtien aion identifioitua uudelleen valkoiseksi, koska en halua olla viharyhmän jäsen. Liityin vahingossa viharyhmään. Jos lähes puolet mustista ei pidä valkoisista ihmisistä – tämän kyselyn mukaan, ei minun mukaani – se on viharyhmä. En halua olla missään tekemisissä sen kanssa.”

Adams jatkoi: ”Ja sanoisin, että tämänhetkisen tilanteen perusteella paras neuvo, jonka antaisin valkoihoisille ihmisille, on pysyä vitun kaukana mustista ihmisistä”. Painukaa vittuun täältä. Minne ikinä teidän pitääkin mennä, menkää pois, koska tätä ei voi korjata.”

Adams totesi podcastinsa aikana, että hän oli itse asiassa jo päättänyt muuttaa asuinalueelle, jossa on hyvin vähän mustia. Hän kertoi, että jopa CNN:n pitkäaikainen musta juontaja Don Lemon oli todennut, että kun hän muutti valkoisten asuinalueelle, siellä ei yksinkertaisesti ollut niitä ongelmia, joita mustien asuinalueilla oli. Adams viittasi todennäköisesti tunnettuun klippiin, jossa Lemon kritisoi mustia ihmisiä ankarasti muun muassa siitä, että he eivät poimi roskia.

Adams toisti lisäksi, että valkoisten ihmisten pitäisi siirtyä pois mustien parista, ja sanoi: ”Minusta ei ole mitään järkeä valkoisena amerikkalaisena yrittää enää auttaa mustia kansalaisia. Aion kieltäytyä auttamasta mustia amerikkalaisia, koska se ei tunnu kannattavan. Olen tehnyt sitä koko ikäni, ja ainoa tulos on, että minua kutsutaan rasistiksi… Meidän pitäisi olla ystävällisiä. En tarkoita, että aloittaisimme sodan tai tekisimme jotain pahaa… Sanon vain, että ”painukaa helvettiin.”

Adams sanoi, että vaikka se on ”anekdoottista”, hän näkee joka päivä sosiaaliseen mediaan kirjautuessaan jonkun videoklipin, jossa musta ihminen hakkaa valkoista ihmistä, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että hän on ”päässyt siitä yli”.

USA Today Network, joka omistaa sanomalehtiä eri puolilla maata, kuten Chicago Tribute ja Los Angeles Times, oli yksi niistä monista mediakonserneista, jotka luopuivat Adamsin pitkäaikaisesta sarjakuvasta.

Adams näytti myöntävän, että hänet ”canceloidaan” pian kommenttien esittämisen jälkeen sanomalla: ”Maanantaihin mennessä minut pitäisi olla pääosin irtisanottu. Suurin osa tuloistani poistuu siis ensi viikkoon mennessä. Maineeni koko loppuelämäksi on tuhoutunut. Tästä ei ole paluuta.”

Lähde: Remix

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hh1488

taitaa voittajajoukkue lopulta kuolla pois kun elättäjänsä kaikaoavat,joskus 500 v päästä

JFK

Muuten tuo CNN:n Lemon sai henkilökohtaisesti kokea promotoimansa uusliberalismin pimeän puolen. Meni lausumaan jotakin naisten ”parhaista vuosista”. Laitettiin jäähylle, mutta jopa CNN:lle on katsojaluvut tärkeämmät, kuin ”agenda”, joten 100% seksisti saa jatkaa juontajana. On tämä niin koomista.

JFK

Adams: ”Maineeni koko loppuelämäksi on tuhoutunut. Tästä ei ole paluuta.”
En olisi aivan noin varma. Maine on ehkä tuhoutunut joissakin piireissä, mutta toisissa taas parantunut. Dilbert:a pitää alkaa seuraamaan. Voi olla, että aihealueet laajenevat yritysmaailman ulkopuolelle. Toivottavasti erityisesti woke saa kyytiä Dilbert:ltä (ja koiralta).

helmihampainen hottentotti

Jos joku olisi vaikkapa 1960-luvulla väittänyt että Suomeen ruvetaan 2000-luvun alussa rahtaamaan tuhansia Afrikan alkuasukkaita vuosittain, niin hänelle olisi naurettu päin naamaa.

Paavo

Minä ajattelin vielä 2010, että Stadis on edes yks paikka missä on vain suomalaisia, eli Merisatamanranta, ja näin tulee olemaan.
Se on nykyään täysi basaari, jos on vähänkin lämpimämpi päivä.
Kaiketi jotkin tahot ohjaavat matuja tiettyihin paikkoihin Stadis, että valkoisilla olis kettumaiset oltavat.

Maippi

Haluavat tehdä Stadista Tsadin.

sivistys ei kuulu eräisiin maihin

Esim japanilaiset ovat fiksuja. siivoavat jälkensä, kuten futiksen mm kisoissa. Mikä oli median huomiona. Joka pelin jälkeen siivosivat kannattajiensa sotkut. Päinvastoin kuin nämä pyllistäjät.

Eka Kettunen

Luotettava media jäi jonnekin 80-luvulle, sen jälkeen sonnan määrä on exponentiaalisesti kasvanut.

Peter Kreisler

Joo, mutta korjaisin ”Melko luotettava media…”, muuten olen täysin samaa mieltä.

Realisti

Mihin muka me täällä tarvitaan näitä
marakatteja ja neeekereitä?

EI MIHINKÄÄN!

Sen jälkeen asiat täällä ovat menneet persiilleen, kun näitä alkoi tänne tunkeutumaan kuluttamaan yhteiskunnan resursseja ja valtion taloutta ja siten veronmaksajien rahoja.

Länsi on rappiolla

Lisäksi niitä slaaveja kohtaan ollaan rasisteja, jotka eivät hingu siionistien nwo käskyläisiksi.

Ilkka Forsten

Suomalaisetkin haluaisivat pysyä mustista erossa, mutta sitä ei sallita. Sen tulette huomaamaan taas kun vaalit on käyty.

Se on muuten ihan niin kuin Adams sanookin. Mustien auttaminen ei tuota koskaan mitään muuta kuin rasismihuutelua. Tiedättehän sanonnan, ” jos pahalle antaa pikkusormen, niin haisee koko käsi.”

Valtiohallinnon slogan

Niin, missä on vanha Suomen valtiovallan slogan:”Suosi suomalaista”?? Ehkä sitä pitäisi alkaa viljelemään jälleen enemmän.

Vuohi

Varsinkin matupatjoille, kunhan ovat ensin käyneet testeissä..

Ilkka Forsten

Se muutettiin muotoon ” kuohi ” suomalaista.

kauko kiito

Joskus oli myynnissä t-paitoja tekstillä, suosi suomalaista potki pakolaista. Se oli aikaa kun tuli ns venepakolaisia. Mutta ne pakolaiset olivat kunnon väkeä kaikinpuolin

Kake S. ingers

Onko muuten neeekereillä biisejä, joissa vastaavasti saman lailla laulettaisiin hyvässä meinigissä:
”Me halutaan olla valkoisia, pidetään salaa kekkereitä. Valkoiset kädet yhteen hakkaa, musiikki ei koskaan lakkaa!”

Eka Kettunen

Eipä taida olla, mutta erään poliisiksi itseään kutsuvan sanoja mukaillen, hyvää oppi tekisi heillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!

kauko kiito

Suvakkien versio varmaan ko laulusta on, mustat kädet valkoisten naamoja hakkaa ja maahatulo ei koskaan lakkaa

julleg

Tästähän ei paljoa saa puhua. Hyvä että joku tuo julki. Asia on globaali. Rasisteja on joka värissä.

Ilkka Forsten

Ihmisten pitäisi olla sen verran valistuneita, että tietäisivät mitä siitä seuraa kun kaikki värit sekoitetaan yhteen. MUSTAA. Se on tulos kun väripaletin kaikki sävyt sotketaan keskenään. VALKOINEN pysyy valkoisena kun siihen ei sekoita mitään.