Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Eritrealaisten kokoontuminen kärjistyy – vakavat mellakat päättyvät tulihelvettiin

Eritrealaiset mellakoitsijat sytyttivät poliisiautoja, linja-auton ja muita autoja tuleen, ja tapahtumarakennus vaurioitui pahoin Kuvakaappaus: YouTube.

Haagissa on ollut vakavia mellakoita eritrealaisten välillä. Poliisiautoja ja linja-auto sytytettiin tuleen, ja pormestari julisti poikkeustilan.

Eritrealaisten kokoontumisessa Haagissa puhkesi lauantai-iltana vakavia mellakoita. Kahden eritrealaisryhmän välillä oli väkivaltaisia yhteenottoja, joissa heitettiin myös kiviä, poliisi kertoi illalla.

Mellakoitsijat sytyttivät poliisiautoja, linja-auton ja muita autoja tuleen, ja tapahtumarakennus vaurioitui pahoin, kuten televisiokuvissa näkyy. Mellakkapoliisi käytti kyynelkaasua väkivallan tekijöitä vastaan. Pormestari julisti mellakoiden tapahtumapaikalle poikkeustilan, mikä antoi poliisille laajemmat valtuudet.

Poliisin mukaan aluksi ei ollut selvää, missä määrin loukkaantumisia tai pidätyksiä oli tapahtunut. Aluksi ei myöskään ollut tiedossa, mikä yhteenoton nimenomaan laukaisi. Eritrealaisten kokoontumisissa Saksassa ja muissa maissa on viime aikoina ollut toistuvasti vakavia väkivaltaisuuksia. Afrikan sarvessa sijaitsevan maan diktatuurihallituksen kannattajat ja vastustajat ovat ottaneet yhteen.

Diktatuurin kannattajat ja vastustajat ottavat yhteen

Viime kesänä 26 poliisia loukkaantui mellakoissa Eritrean festivaaleilla Hessenin Giessenissä. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin 50 ihmistä loukkaantui Eritrealaisten järjestämällä festivaalilla Tukholmassa Ruotsissa. Tel Avivissa kymmeniä ihmisiä loukkaantui syyskuussa, kun Eritrean hallituksen vastustajien mielenosoitus maan suurlähetystössä järjestettyä tapahtumaa vastaan muuttui väkivaltaiseksi.

Noin kolmen miljoonan asukkaan Eritrea sijaitsee Koillis-Afrikassa Punaisenmeren rannalla ja on kansainvälisesti pitkälti eristyksissä. Presidentti Isayas Afewerki on hallinnut maata yhden puolueen diktatuurissa sen jälkeen, kun maa sai itsenäisyyden Etiopiasta vuosikymmeniä kestäneessä sodassa 30 vuotta sitten. Poliittiset puolueet on kielletty ja sanan- ja lehdistönvapautta on rajoitettu ankarasti. Maassa ei ole parlamenttia, riippumattomia tuomioistuimia tai kansalaisyhteiskunnan järjestöjä. Maassa on myös tiukka asevelvollisuus- ja pakkotyöjärjestelmä, jota monet ihmiset pakenevat ulkomaille.

Lähde: dpa

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Halusivat olla kuin kotonaan.

Ilkka

Miten olisi jos laitettaisiin ne takaisin sinne Eritreaan ratkomaan riitojaan. Eihän eurooppalaisetkaan mene muihin maihin omia asioitaan ratkomaan. Eikä tuossa ole edes kyse mistään muusta kuin vandalismista, koska tiedetään ettei siitä saa juuri mitään rangaistusta, etenkään sitten kun nostaa rasismikortin ja kiljuu jakamattomista ihmisoikeuksista.

Kauko Aalto

Mikäs on mellakoidessa, kun ei ole rangaistuksen pelkoa ei tule lähtöä kotimaahan ja sosiaalit pyörivät, tulee Aatua ikävä.

Marko Kristian

Eritrealaiset miksi ne ees on euroopassa? anteeks nyt mutta siihen ei ole mitään järkisyytä että noiden ihmisten pitäisi olla euroopassa.