Eurooppa Politiikka Rikos

Espanjalaista oikeistopoliitikkoa ammuttu Madridissa

Kuva: Pixabay

Espanjalainen oikeistopoliitikko Alejandro Vidal-Quadras joutui ampumavälikohtauksen uhriksi Madridissa noin puoli kahden aikaan päivällä. Laukaus osui Vidal-Quadrasia tämän kasvoihin.

Paikallisen sairaalan mukaan laukaus oli murtanut Vidal-Quadrasin leukaluun, joka tullaan korjaamaan leikkauksella. Saamistaan vammoista huolimatta Vidal-Quadrasin kunto oli stabiili, eikä hänen henkensä ollut uhattuna. 

Valtiollisen uutistoimisto EFE:n mukaan ampuja pakeni rikospaikalta moottoripyörällä. Tekoon ei toistaiseksi ole löydetty motiivia. Espanjan poliisi etsii tekoon syyllistynyttä ampujaa. 

Useat espanjalaispoliitikot ovat tuominneet ampumisen sekä toivoneet Vidal-Quadrasin tervehtymistä. 

Iältään 78-vuotias Vuotias Vidal-Quadras oli toiminut pitkään Espanjan konservatiivisen Kansanpuolueen jäsenenä, sen paikallisena johtajana Kataloniassa, sekä jäsenenä Euroopan parlamentissa, jossa hän myös toimi varapresidentin roolissa. 

Kolmen poliittisesti aktiivisen vuosikymmenen jälkeen Vidal-Quadras joutui erimielisyyksiin silloisen pääministeri Mariano Rajoyn kanssa, minkä seurauksena hän erosi Kansanpuolueesta. 

Lähdettyään Vidal-Quadras auttoi äärioikeistolaisen Vox-puolueen perustamisessa. Hän kuitenkin erosi pian epäonnistuttuaan Euroopan lainsäätäjän paikan saamisessa. 

Lähde: 9news.com