Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

EU-maa haluaa myöntää oleskeluluvan puolelle miljoonalle laittomalle maahanmuuttajalle

Kuva: Kuvakaappaus YouTube/Channel 4 News.

Espanjassa hallitseva sosialistipuolue PSOE ja konservatiivinen Partido Popular ovat sopimassa oleskelulupien myöntämisestä yli puolelle miljoonalle laittomalle maahanmuuttajalle. Molemmat puolueet äänestivät kuitenkin hiljattain EU:n tiukempien maahanmuuttosääntöjen puolesta.

Viime vuonna Espanjaan saapui lähes 60 000 laitonta maahanmuuttajaa, joista monet Marokon ja Länsi-Afrikan satamista. Nykyään maassa on yli kuusi miljoonaa maahanmuuttajaa, joilla ei ole Espanjan kansalaisuutta, ja 90 prosentilla heistä on oleskelulupa. Useimmat heistä ovat kotoisin esimerkiksi Marokosta, Isosta-Britanniasta, Romaniasta, Kiinasta, Venezuelasta, Italiasta ja Kolumbiasta.

Ehdotuksen kannattajat väittävät, että laittomat maahanmuuttajat eivät pysty hakemaan tavanomaisia työpaikkoja, vaan he tekevät pimeää työtä tai ryhtyvät rikollisiksi. Vastustajien mukaan ehdotus rohkaisisi ihmiskauppiaita jatkamaan tuottoisaa rikollista toimintaansa.

Tie oikeiston menestykselle tasoittuu

Jos ehdotus menee läpi, se voisi antaa vauhtia kansalliskonservatiiviselle Vox-puolueelle, joka olisi ainoa tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattava puolue.

DN:n mukaan ehdotuksen mahdollistivat 700 000 espanjalaista, jotka allekirjoittivat vetoomuksen, jossa vaadittiin laittomille maahanmuuttajille oleskelulupien myöntämistä.

VIDEO: Espanja lähettää armeijan, kun 6 000 laitonta siirtolaista rantautuu Ceutan erillisalueelle.

Lähde: Dagens Nyheter

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mad CatMan

Barcelona oli hieno paikka aikoinaan, vierailin siellä usein. En enää…

Ismo Meinander

Olen vakaasti ja välittömästi sen näkemyksen kannalla, että Magneto oli oikeassa ja pahan neron nauru on sopiva reaktion tällaiseen uutiseen.

John Quiman

Espanjassa on unohdettu muslimien vallan aika.

Ruoste Iskee

Ämmät vauhdissa, montako litraa märkää löyttyy noiden ämmien alta.. Minä kannatin aikoinaan tasa.arvoa, mutta en ole kannattanut enää vuosiin kun on tullut nähtyä karulla tavalla mitä se on tehnyt kun naiset sai ylistyksen ja pääsivät eri maiden päättäviin asemiin eri yhteiskunnan alueilla. Naiset tuntee sairasta myötätuntoa, hoivaviettiä joka ei sovi kellekkään joka on korkeassa virassa, se tuhoaa yhteiskuntia ja jopa koko planeetan. Nykyajan miehetkin alkaa muistuttaa jo naisia.