Eurooppa Politiikka

EU: Unionin on toivotettava tervetulleeksi 10 uutta jäsenmaata

EU:n ulkopolitiikan johtaja Josep Borrell. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Euroopan parlamentti, EU.

”EU:n on valmistauduttava laajentumaan kymmenellä uudella maalla ja neuvoteltava aikataulu niiden liittymiselle valmistelujen nopeuttamiseksi.” EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell totesi tämän EU:n ulkoministerien epävirallisen kokouksen jälkeen Espanjan Toledossa.

Borrellin mukaan Ukraina ja Länsi-Balkanin maat olisi lisättävä EU:n uusien jäsenten luetteloon. Hänen mukaansa Ukrainan konflikti on nopeuttanut EU:n laajentumisprosessia.

Hän kehotti asettamaan poliittisia tavoitteita tämän prosessin elvyttämiseksi ja kehotti EU:ta valmistautumaan kymmenen uuden jäsenvaltion liittymiseen.

”Näissä olosuhteissa tietyn tähtäimen, tietyn aikataulun asettaminen antaa EU:n jäsenvaltioille ja ehdokasmaille mahdollisuuden keskittää ponnistelunsa”, Borrell sanoi.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin korkean tason virkamies Brysselissä ehdottaa suoraan tietyn aikataulun asettamista uusien EU:n jäsenten liittymiselle.

Lisää ammuksia Ukrainaan

Hän kehotti myös jäsenvaltioita nopeuttamaan ammusten toimittamista Ukrainalle, sillä EU on tällä hetkellä selvästi jäljessä maaliskuussa luvatusta miljoonasta haupitsikranaatista.

– ”Nyt on jäsenvaltioiden tehtävä antaa konkreettisia tilauksia näissä puitesopimuksissa teollisuuden kanssa”, Borrell sanoi toimittajille EU:n puolustusministerien kokouksen jälkeen.

Lähde: Samnytt

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Lisää vaan kiviä rekeen, voi tätä hulluuden määrää.

John Quiman

Riittää niitä, jotka haluaisivat EU:n tukien auttavan kehityksessä. Kehitys riippuu kyllä niistä itsestään paljon enemmän.

Marko Kristian

Kaikki säännöt on unohdettu, Suomen kannalta asia on surkeaa koska me tullaan maksamaan miljardeja joka vuosi ja aina vaan enemmän mitä enemmän näitä läpimätiä jäseniä on..
Esimerkiksi Ukraina ei täytä mitään kriteereitä mitä vaaditaan, mutta sodan takia kukaan ei uskalla vastustaa läpeensä korruptoituneen Ukrainan jäsenyyttä.

John Quiman

Ukrainan tie EU-jäsenyyteen on ilmeisimmin aika pitkä, ei suinkaan heti toteutuva. Samoin nuo muut, joilla uhataan heikentää EU:n toimivuutta.

Marko Kristian

Jos meillä olisi edes yksi isänmaallinen puolue, niin se ajaisi aktiivisesti eroa EU:sta johon valheellisesti meidät aikanaan liitettiin.

John Quiman

EU olisi ollut hieno juttu, jos siihen ei olisi otettu liian kehittymättömiä uusia jäseniä kovalla kiireellä ja jos se ei olisi alkanut vahvistamaan keskusvaltaisuutta ja siten vienyt jäsenvaltioilta itsenäisyyttä. Uusia jäseniä ilmeisesti kerätään alueellisen valtapolitiikan vuoksi ja keskusvaltaisuuteen pyritään, jotta suvakit saisivat diktatuurinsa.

John Quiman

Halla-aho on mielestäni oikeassa, että EU-eron ajaminen ei ole nyt realistista, joten sitä ei ajeta. Jos nyt järjestettäisiin kansanäänesty erosta, ei eron kannatus olisi järin korkea. On parempi ajaa jotain, mikä lieventää haittoja kuin ajaa jotain, millä ei ole mahdollisuuksia toteutua. Ei puhkumalla aktiivisesti EU-erosta saa mitään aikaiseksi niin kauan kuin kansan enemmistö on jäsenyyden kannalla. Onhan nuo sinimustat, mutta eivät saaneet edes yhtä kansanedustajaa eduskuntaan.

Kalle Pelttari

Tämähän olisi ilon päivä viherkommunisteille, kuten Veronika Honkasalolle ja Saara Syrkölle, jotka A-Talk ohjelmassa kovasti surivat, kun turvapaikkashoppailijat eivät ehkä enää pääsisikään vapaasti Suomen täysihoitoon. Nyt 10 uutta jäsenmaata ja tulijat voivat tulla ihan vapaasti EU maasta toiseen. Voi sitä ihanuutta viherkommunistien keskuudessa.

Marko Kristian

Vihervasemmisto tekeekin kaikki päätökset tunteella, ja jopa ”tunteella jota ne luulee heiltä odotettavan”
Se voi tuntua kylmältä, mutta politiikkaa pitää tehdä järjellä ja tilastoilla, eikä tunteella.

Ilkka

Kun ei ole entistenkään kanssa mennyt mitenkään kiitettävästi, niin nyt pitäisi saada uusia kyykytettäviä, ja tokihan ME haluamme maksaa niiden toistuvat maksuhäiriöt, sillähän tienaa suuret voitot kuten Jutta Urpilainen kertoi aikoinaan.

Vappu Simanen

EU:lla on edessään uusi väkivaltaisen laajentumisen kausi. Ja tuolla laajentumisella on todella kiire: uusia siirtomaita on heti saatava lisää tai EURO romahtaa. Tässä käydään kilpajuoksua USA:n kanssa, jonka etu puolestaan on juuri euron romahtaminen ja sen seurauksena koko Euroopan vauraan osan siirtyminen USA:n siirtomaaksi.

Euron romahtaminen auttaa dollaria selviämään taas muutaman vuoden eteenpäin.

Entäpä jos EU laajeneekin Afrikkaan? Jos «maailmanrauhan» nimissä Nigeria ja muut «entiset» siirtomaat liitetään Brysselin suoran hallinnon alle!

Väkivaltainen laajentuminen aloitetaan Unkarista ja muista niskuroivista osavaltioista, jotka alistetaan Brysselin hallintoon aseellista väkivaltaa käyttäen — ensin kuitenkin kokeillaan värivallankumousta, onhan se tehonnut Suomeenkin niin miksi ei sitten Unkariin!

John Quiman

Menee kovasti mielikuvituksen puolelle. Saa tietysti hienoja tarinoita, mutta tuntuma todellisuuteen kärsii.

Ilkka Manttari

Voihan sitä kaikkea huudella, kuitenkin koko EU:n tukipolitiikka on pakko panna uusiksi. Katsotaan sitten kuinka paljon hakijoita on.

Vappu Simanen

> EU:n tukipolitiikka on pakko panna uusiksi

      Tuo on aivan totta. Tähänastinen laajeneminen on perustunut «ilmaiseen rahaan».
      Unelma ilmaisesta elämästä on sitten tullut koko EU:n suureksi poliittiseksi tavoitteeksi: tempaamme energian tuulesta, ilmaiseksi; valtavat laumat siirtolaisia ryntää tänne tekemään kaikki p-skaduunit puolestamme, ilmaiseksi. Nyt olemme päässeet jopa niin pitkälle, että kenenkään ei tarvitse edes ajatella: keinoäly laittaa ajatukset päähämme.