Eurooppa Kotimaa Politiikka

EU:n neuvosto hyväksyi maakohtaiset suositukset jäsenmaille

Suositukset ovat osa talouspolitiikan EU-ohjausjaksoa, jossa koordinoidaan jäsenmaiden talouspolitiikkaa.

Valtiovarainministeriön tiedote 12.7.2022

EU:n neuvosto suosittaa, että Suomi toteuttaa vuosina 2022 ja 2023 toimia, joilla se

1. varmistaa vuonna 2023, että kansallisesti rahoitettavien juoksevien perusmenojen kasvu on linjassa kaiken kaikkiaan neutraalin finanssipolitiikan virityksen kanssa, kun otetaan huomioon jatkuva väliaikainen ja kohdennettu tuki energian hintojen noususta eniten kärsiville kotitalouksille ja yrityksille sekä Ukrainasta pakeneville ihmisille; on valmiina mukauttamaan juoksevia menoja tilanteen muuttuessa; lisää julkisia investointeja vihreään ja digitaaliseen siirtymään sekä energiaturvallisuuteen, ottaen huomioon REPowerEU-aloite, muun muassa elpymis- ja palautumistukivälineen ja muiden unionin varojen avulla; harjoittaa vuoden 2023 jälkeen finanssipolitiikkaa, jonka tavoitteena on saavuttaa maltillisella tasolla oleva julkisen talouden rahoitusasema keskipitkällä aikavälillä; esittää sosiaaliturvauudistusta koskevat politiikkaehdotukset, joilla pyritään lisäämään sosiaalietuusjärjestelmän tehokkuutta, parantamaan työnteon kannustimia ja myös tukemaan julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyyttä;

2. etenee elpymis- ja palautumissuunnitelmansa täytäntöönpanossa 29 päivänä lokakuuta 2021 annettuun neuvoston täytäntöönpanopäätökseen sisältyvien välitavoitteiden ja tavoitteiden mukaisesti; etenee sovittujen, vuosien 2021–2027 koheesiopolitiikan ohjelmien täytäntöönpanossa ja saattaa nopeasti päätökseen komission kanssa käytävät neuvottelut vuosien 2021–2027 koheesiopolitiikan ohjelma-asiakirjoista Ahvenanmaan osalta, jotta niiden täytäntöönpano voidaan aloittaa;

3. vähentää yleistä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja monipuolistaa fossiilisten polttoaineiden tuontia; nopeuttaa uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa muun muassa edelleen virtaviivaistamalla lupamenettelyjä ja vauhdittamalla investointeja teollisuuden ja liikenteen vähähiilistämiseen, mukaan lukien liikenteen sähköistäminen; kehittää energiainfrastruktuuria toimitusvarmuuden lisäämiseksi.

Lisätietoja:

EU-sihteeristön päällikkö Marketta Henriksson, puh. 02955 30441, marketta.henriksson(at)vm.fi

Valtiovarainministeriö

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Teitä on varoitettu

Kun näitä lueskelee ja itse mietiskelee niin muistakaa tämä:

https://www.youtube.com/watch?v=vEio56lIKig

ike

Näitä vakavasti otettavien tiedemiesten ajatuksia harva nykyään kuuntelee vaikka se olisi niin helppoa. Ilmastohysteria hautaa kaiken järkevän ajattelun alleen. Sen näkee esim. siinä jos tavalliselta kansalta kysytään jotakin asiasta.

John Quiman

Maailma on taipunut pienen fanaatikkoryhmän kiljuntaan, koska maailma pelkää heidän käyttämiään leimakirveitä. Sen sijaan, että ne olisi naurettu pihalle, mentiinkin kyyryyn ja alettiin mielistellä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Aappo

https://threadreaderapp.com/thread/1521944768212836360.html
Kannattaa kaikkien Ukrainan puolesta itkevien lukea

Piikkilampaat

Itke sinä vain ryssien puolesta.
Älä luule että oikeasti Suomalaista kiinnostaa ryssän perää nuolla.

Horace Smith

On aivan vi…n sama, vaikka Ukrainassa olisi mijoona natsia. Se ei oikeuta sitä, mitä ryssä nyt tekee. Aina kun ryssä laitetaan kylmäksi ja sen sotakone tuhotaan Ukrainassa, maailma on vähän parempi paikka.

John Quiman

Venäjällä on enemmän natseja kuin Ukrainassa.

Jegros

Matthijs van Boxselin mukaan tyhmyyden voi määritellä vain jonkin muun ominaisuuden puutteeksi tai vastakohdaksi. Tyhmyyttä ei voi tavoitella, koska tietoisena se ei ole enää tyhmyyttä vaan lisätietoa. Omasta tyhmyydestään ei siten voi olla tietoinen.”
Ja vaikka teille kertoisi niin sitä tietoa ette suostu ettekä ole kykeneviä ottamaan vastaan..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jegros
tiimalasin kääntäjä

Ihmiskunta saattaa olla liian suuri ja liian moniarvoinen jotta ihmisperäinen ilmaston lämpeneminen enää pysähtyisi.

https://www.greenfacts.org/en/impacts-global-warming/l-2/index.htm

John Quiman

Eikös tuo ole ilmastouskonnon viherharhoja julkaiseva sivusto?

Ei ole merkittävää ihmisperäistä ilmaston lämpenemistä. Luonto toimii omalla tavallaan. Hiilidioksidipitoisuus ei ole maapallon historian aikana koskaan aiheuttanut lämpenemistä, se on aina ollut lämpenemisen seuraus, ei koskaan sen syy. Esim. lämmin ilmasto vapauttaa hiilidioksidia ehkä aniten meristä ja viilenevä ilmasto sitoo sitä meriin.

tiimalasin kääntäjä

Tuokin on sitten varmaan jokin uskonharhojen viherilmastosivusto:
https://climate.nasa.gov/

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=cJp10nVBWJs

Kato tuo kumminkin…..missä mennään….

Rudi

Olen tuon joskus nähnyt ja kannattaa kaikkien katsoa

ike

Hyvä video, noita asiantuntijoita kun harvemmin keeennellaan ja mitä ylemmäksi poliittisessa hierarkiassa mennään sitä vähemmän. Tuo kansan mielipide ja suosion kalastelu kun ratkaisee.

Kata

Niinpä-Reetta-ennustaja se kertoo miten asiat on ja immeiset lakoaa ja huutaa tuskissaan kun maailman loppu tulossaaaaaaaaa……

Miten hitossa tähän on tultu?Ei ihan normi teini sanoo mitä käsketään ja kansat sekoaa…

John Quiman

Se reettailu kerttokin aika vahvasti, että kyseessä on hysteriaan perustuva usko, ei suinkaan järjellinen asioiden tarkastelu. Yhtälailla valheellisuuteen ilmastohömpässä viittaa se, että todisteina esitettyjä lämpökäyriä on alusta asti tahallisesti vääristelty, siis väärennetty.

Jegros

En enää muista oliko lukion fysiikassa miten tuo säteilyn absorboituminen käsitelty mutta viimeistään korkeammalla asteella luonnontieteellisell/teknisellä puolella tuokin sinulle selviää tai voihan se olla, että fyysikot on väärässä ja monitoristasikaan et oikeasti näe yhtään mitään, infrapuna lämmitin sijaitseekin jääkaapissa ja kvanttifysiikka onkin oikeasti mannapuuroa jossa on sokeria..

murre riepunen

Kunnianhimoisia tavoitteita vihervasemmiston ihailtaviksi, näitä on mukava untuvapeiton alla ihastella, kaikkea mitä on saatu rikottua ja maa ajettua konkurssiin, kansalaisilla on vielä muutamia euroja, ne täytyy lypsää tavalla tai sillä toisella kiireesti pois, mitä köyhä rahalla tekee, ei yhtään mitään.

Eka Kettunen

4. Tehdään tukipaketteja ja kerätään hölmöläisiltä eurot pois.

5. Keksitään järjettömiä päätöksiä, joita hölmöläisten tulee noudattaa ja samalla kerätään lisää rahaa

6. Ummistetaan silmät haitallisilta ” ilmiöiltä” ja kerätään taas rahaa ennestään hyvin velkaisilta hölmöläisiltä

7. Nostellaan jäsenmaksuja ja lisätään hillotolppien määrää, rahankeräys sisältyy tällä kertaa järjettömiin jäsenmaksuihin

8. Naureskellaan hölmöläisille ja keksitään lisää kertaluontoisia, välttämättömiä ja tarkkarajaisia keinoja rahavirtojen kasvattamiseksi

Ilkka Forsten

” Vähentää yleistä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja monipuolistaa fossiilisten polttaineiden tuontia ”.. Vähentää karkinsyöntiä, monipuolistamalla karkkivalikoimaa, niinkö ?

Timppis

Niinhän siinä sanottiin.oikellalla kädellä hämätään ja vasenkäsi sujahtaa sun taskuun.meikäläisen tapauksessa siellä ei ole kuin 20 senttiä eikä se lähde irti.mutta naisen euro on 80 senttiä,mutta miehen 20 senttiä on 12 senttiä,sen pitäisi edes vähän kompensoida.

Ilkka Forsten

Kuulun hauraaseen vähemmistöön, saan kokoon ainoastaan 6 senttiä, ja senkin vain lämpimällä ilmalla. Talvella tilanne on katastrofaalinen kuten arvata saattaa.

Kata

😀

Piikkilampaat

Minua on oksettanut jo -90 luvun lopulta tähän päivään se miten Suomea väitetään itsenäiseksi maaksi ja vietetään vielä joka vuosi itsenäisyyspäivää, mikään ei voi olla sairaampaa.

ike

Tämä on kai vitsi ?

Tuumailija

Elikkä eu antaa linnakäskyn jonka on muotoillut WEF & Kumpp, jäsenmaiden johtohenkilöt on jo ohjeistettu Bielderberg summitissa.

Kata

Juu nyt alako pikkusen kyrsimään tai oikeastaan paljon!Vieläkö joku taho ruikuttaa että persujen salaliittoteorioita…
Järkyttävää!

Uusimmat uutiset