Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Eurooppaan suuntautuva laiton maahanmuutto kasvoi 64 prosenttia ja saavutti huippulukeman vuonna 2022

Yli 80 prosenttia laittomista maahanmuuttajista oli aikuisia miehiä.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin tuoreimpien tietojen mukaan vuonna 2022 Euroopan unioniin tehtiin noin 330 000 laitonta rajanylitystä, mikä on korkein luku sitten vuoden 2016 siirtolaiskriisin ja 64 prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna.

Länsi-Balkanin siirtolaisreitti, jonka kautta siirtolaiset kulkevat Albanian, Bosnia ja Hertsegovinan sekä Serbian kautta Euroopan unionin ulkorajalle Unkariin, ohitti Keski-Välimeren reitin laittomien siirtolaisten eniten käyttämänä reittinä. Viime vuonna reittiä käytti yli 145 000 laitonta siirtolaista, mikä on 136 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

Tätä reittiä käyttäneet siirtolaiset olivat viime vuonna yleisimmin Syyriasta, Afganistanista, Turkista ja Tunisiasta.

Kroatian jäsenyys Euroopan unionin rajattomassa Schengen-alueessa, joka tuli voimaan 1. tammikuuta 2023, johtaa väistämättä suurempiin haasteisiin tällä alueella, mikä pidentää EU:n ulkorajan pituutta huomattavasti.

Kaikkiaan 102 529 siirtolaista havaittiin pyrkivän ylittämään EU:n rajan Keski-Välimeren alueella Italiaan, mikä on 51 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021. Yleisimmin tällä reitillä raportoitiin liikkuvan Egyptistä, Tunisiasta, Bangladeshista ja Syyriasta tulevia siirtolaisia.

Itäinen Välimeri oli laittomien siirtolaisten kolmanneksi käytetyin reitti, ja ensisijaisesti he matkustivat Turkin kautta Kreikkaan. Tätä reittiä kulki viime vuonna lähes 43 000, pääasiassa syyrialaisia, afganistanilaisia, nigerialaisia ja kongolaisia, mikä on 108 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

Kolmella muulla Frontexin vahvistamalla nimetyllä reitillä raportoitiin toiminnan vähenemisestä. Läntisellä Välimeren reitillä Espanjaan saapui 14 582 laitonta siirtolaista, mikä on 21 prosenttia vähemmän, läntisellä Afrikan reitillä Espanjan Kanariansaarille 15 462 laitonta rajanylitystä, mikä on 31 prosenttia vähemmän, ja itäisellä maarajalla Puolaan, Liettuaan ja Latviaan saapui 6 127 laitonta siirtolaista, mikä on 25 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2021.

Schengen-alueelta Britanniaan suuntautuvissa maastapoistumisissa kirjattiin 37 prosentin kasvu, ja näissä tapauksissa havaittiin 71 081 laitonta siirtolaista.

Kuva: Frontex.

Frontex vahvisti, että 13 miljoonaa ukrainalaispakolaista, jotka saapuivat EU:n maaulkorajojen kautta 24. helmikuuta ja vuoden lopun välisenä aikana, eivät sisälly lukuihin.

Yli 80 prosenttia havaituista laittomista siirtolaisista oli aikuisia miehiä.

”Naisten osuus oli alle joka kymmenes havaituista, kun taas ilmoitettujen alaikäisten osuus laski hieman, noin 9 prosenttiin kaikista havaituista”, Frontex totesi tiedotteessa perjantaina.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto korosti, että luvut perustuvat alustaviin lukuihin, ja myönsi, että ”lopulliset luvut voivat olla suurempia viivästyneiden ilmoitusten vuoksi”.

Tilastot laittomista rajanylityksistä ovat erillään eri puolilla Eurooppaa tehtyjen turvapaikkahakemusten määrästä, mikä antaa ehkä perustellumman kuvan maanosaa koettelevasta kriisistä.

EU:n turvapaikkaviraston päällikön Nina Gregorin mukaan EU:ssa jätettiin viime vuoden tammikuun ja lokakuun välisenä aikana lähes 790 000 turvapaikkahakemusta. Määrä on 54 prosenttia suurempi kuin vuonna 2021 samaan aikaan, eikä siihen sisälly ukrainalaisille myönnettyä tilapäistä suojelua.

”On melko selvää, että hakemusten määrän kasvu jatkuu lähitulevaisuudessa”, Gregori sanoi joulukuussa. ”Vuoden loppukuukausina turvapaikkahakemuksia jätettiin kuukausittain yli 100 000 kappaletta,” hän arvioi.

Lähde: Remix, Frontex

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hätätila tai väärinymmärrys

Suomi tarvitsee hyvää työvoimaa ja lähi-idän kattilantekijät, paimenet, torikauppiaat ja tarinankertojat ovat juuri sellaista väkeä. Alkaa näyttämään jo hyvältä Suomessa kun ollaan ylitetty 500 000 ulkomaalaistaustaisen raja. Kiitos äänestäjille.

GLGL

Olisi luullut koronarajoitusten hillitsevän väestönvaihtoa, mutta toisin näyttää käyneen. Noinkohan molempien päätösten takana on samat harmaat eminenssit? Ja suomitolloa viedään, kuin pässiä narusta. Luulisi hävettävän.

SiirtoLOINEN

Kyseessä ei todellakaan ole mikään tekstissä mainittu ’siirtolainen’, vaan LAITON MAAHANTUNKEUTUJA, johon tulisi vastata ja torjua kovalla voimalla ja lyijyllä pitääkseen nämä hyökkääjät loitolla rajoistamme. P.S. Ja niin väitettyjä ”turvapaikka”hakemuksia tulisi käsitellä ulkomailla konsulaateissa, jos ylipäätään ollenkaan (sielläkään).. Meillä ei todellakaan ole mitään velvollisuutta toimia koko maailman sosiaalitoimistona ja täyshoitohotellina, jos joitakuita satutaan vainoamaan näiden omissa kotimaissaan.

Aatun haamuko ?

Lainaus ylen jutusta:

”Vaikka päätös tankkien lähettämisestä tehtäisiin huomenna, niiden toimittamisessa kestäisi ensi vuoden alkuun, Papperger sanoo. Ukraina on vaatinut Saksalta Leopard 2 -panssarivaunuja, mutta Saksan liittokansleri Olaf Scholz on epäröinyt niiden lähettämistä.”

Kuvottavaa Shaissea, Saksalla olisi ollut viime keväästä asti aikaa valmistella asiaa.

Tuo vellinahkahousu, (entinen kommari) ei ole
suinkaan e p ä r ö i n y t vaan ESTÄNYT !

Maa voi olla kaunis, mutta tyhmä kansa

Samaa sarjaa on tuo heidän puolustusministeri Christine Lambrecht (SPD), jolle tulossa kenkää. Tämäkin armeijaakäymätön puolustusministerinä. 🤡

Myös meillä armeijaakäymätön ja koulukeskeyttäjä puppeli-poika on akkojen suosikki seuraavaksi presidentiksi. 🤦🏻‍♂️

Nimi*

Presidentti = armeijamme ylipäällikkö, johon tehtävään tämä hoonaaja-pekka tulossa…💩

Antonio "Al" Hol

Lienee caruna totuus, että äänestäjät valitsevat lennättäjä-pekkulin sijasta presidentiksi vaikka työhevosen jos ketään varsinaista mustaa hevosta ei ehdokkaaksi ilmesty.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Antonio "Al" Hol
Hinuri-Homppeli

Typerät akat äänestävät caruna-pekkaa vain sen takia, että tämän puppelin ulkonäkö sattuu miellyttämään.

juu

Bangladesh, Egypti, Turkki, Tunisia…
Toi porukka tulee valehtelemalla ja käyttää turvapaikkajärjestelmää hyväkseen, kaikki on maita joissa ihmiset käy jopa lomalla.
Vähän kun Husu käy nautiskelemassa mogadishun rannalla samalla kun sieltä ”hengenhädässä paetaan”

oilwell not so well

Tuohon kasvuprosenttiin saa pistää pari nollaa lisää sitten kun väestönkasvua on parin seuraavan vuosikymmenen aikana arvioidut 1000000000 ihmistä sekä globaalia lisälämpöä pari celsiusastetta.
Shell and Exxon’s secret 1980s climate change warnings | Climate crisis | The Guardian

Fossiilisten polttoaineiden käyttö ei tule näet vähenemään merkittävästi, sillä Kiina, Intia ja öljyvaltiot pitävät siitä huolen.

Niinpä Ilmastokeskustelu tulee aluksi muuttumaan selviytymisriitelyksi ja myöhemmin silkaksi selviytymistaisteluksi.

Sari Saarela

Frontex vahvisti, että 13 miljoonaa ukrainalaispakolaista, jotka saapuivat EU:n maaulkorajojen kautta 24. helmikuuta ja vuoden lopun välisenä aikana, eivät sisälly lukuihin.”
2015 invaasiossa setvittiin perin juurin, onko maan sisäinen pako mahdollista – se oli ensisijainen vaihtoehto. Nyt kukaan ei ole tästä puhunut sanaakaan, vaikka Länsi-Ukraina on täysin sodasta vapaa alue. Sen sijaan EU:n komission mielestä jokaiselle ukrainalaiselle tulisi jatko-oleskelulupakin myöntää automaattisesti. Eihän tässä ole mitään järkeä.

Juha

Ei oo järkeä ei… mutta se tunne!

Marakattia pukkaa

Suomalaiset rumahkot vajakki-suvakki-matupatja-akat sekä peppu-Pekka on jo pikkupöksyt kosteina näitä odottelemassa.

Toni Lajos

Pääministerin kaapua hamuava voisi vaalipuheissaan ottaa seuraavan kannan haittamaahanmuuttoon. Etuuksien lapioiminen murjaanien taskuun ja tileille pitää lopettaa, ainakin tiukkaan seurantaan ja puolittaa kaikki avut, tästä ilmoitukset ympäri maapallon, kaikilla kielillä jopa savumerkit otettava käyttöön, maksakoon mitä maksaa, maahantunkeutuvien määrässä tapahtuva romahdus nostaa ilon ja rieumun suomalaisten keskuuteen, hymyssä suin saattelemme vielä maahamme jäävät murjaanit lentokentille Afrikan lentoja odottelemaan

ONNEA SUOMI! OTA 1, MAKSA 3

Pikavippiministerillä ei ole mitään rahan arvon tajua. Ei minkäänlaista vastuullista ja kestävää julkisen talouden hoitoa, sillä tytöllä ei mitään kokemusta eikä talousosaamista, paitsi kehumastaan vessojen pesusta.

Kahden naisen kasvattama ja kertoi tulleensa hyvin köyhistä perheoloista. Siis eikö nämä sateenkaarivanhemmat käyneet lainkaan töissä? Tällainen työn välttely ja yhteiskunnan tuilla ja veronmaksajien rahoilla eläminen on lepakkovanhemmille hyvin tyypillistä, ikävä kyllä.

Piikkilampaat

Kova on halu tuhota eurooppa ja valkoinen rotu joka maapallon kehityksen on saanut aikaan.

Anomaster

Halusta se on kiinni, sillä tietämättömyyttä se ei voi olla, koska pitkin Eurooppaa noista on paljon ongelmia ja enimmäkseen pelkkiä kuluja.

Ranskassa muslimeja on jotain kymmenen prosentin nurkilla. Vankiloissa muslimit ovat reipas enemmistö, muistaakseni noin 70 prosenttia. Voisiko sitä sanoa monikulttuurisuuden rikkaudeksi?

Suharin Kevari

Jännämiehiä tulee pelastamaan maamme. Miettikää sitä miten rohkeasti kuolemaa pelkäämättä melovat afrikasta asti kumiveneillä suoraan kelan luukulle uhrautuvaisuutta osoittaen talvisodan hengen ollessa vahvana. Ihme miten afrikassa ja lähi-idässä asti ovat selvittäneet suomen surkean tilanteen ja rientävät avuksemme.
Vaikka karkoitus uhkaisi niin silti sieltä tullaan. Loistavia jekkupoikia jotka eivät edes osaa kieltä, eivät osaa lukea tai laskea ja monet kääntyvät muslimista äärikristityksi ja löytävät oikean seksualisen suuntautuneisuutensakin

pena

Hienoa saada Petteri Orpon haluamaa työvoimaa ja osaajia! Näillä Suomi nousuun!

Ou jee

Ja Petturi Urposta seuraava PM.

Juha

”Meillä on tilaa”

EU-Ukrainassa tarvitaan nyt paljon reippaita nuoria miehiä.. valkoiset kansallismieliset miehet voidaankin tulevaisuudessa korvata näillä EU standardien mukaisilla tummemmilla versioilla.