Muu maailma Rikos

Hizbollahin johtaja uhkaa Israelia vastaiskulla

Hassan Nasrallah libanonilaisen, šiiaislamistijärjestö Hizbollahin johtaja. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 4.0 DEED.

Hassan Nasrallah, libanonilaisen šiiaislamistijärjestö Hizbollahin johtaja, on julistanut julkisesti, että mikäli Israel hyökkää Libanoniin, Hizbollah taistelee ”loppuun asti”. Nasrallahin mukaan Hizbollahin vastatoimet eivät tule tuntemaan sääntöjä tai rajoja, mikäli Israel päättää ryhtyä hyökkäykseen. Tämä varoitus tulee uutistoimisto Reutersin raportin mukaan.

Tilanne kiristyi entisestään, kun Israelin ilmavoimat tappoivat keskiviikkona Hamasin varajohtajan Saleh al-Arourin ilmaiskulla Beirutissa, Libanonin pääkaupungissa. Nasrallah kuvailee al-Arourin tappamista ”vaaralliseksi rikokseksi”, johon Hizbollah ei voi suhtautua hiljaa.

Asiantuntijat ovat spekuloineet, että al-Arourin salamurha oli viesti Hizbollahille, vihjaten mahdollisiin tuleviin yhteenottoihin. ”Kuka tahansa, joka harkitsee sotaa kanssamme, katuu sitä yhdellä sanalla”, Nasrallah varoittaa.

Hizbollah ja Israel ovat olleet yhteenotoissa lokakuusta lähtien, joissa on kuollut yli 120 Hizbollahin taistelijaa ja kymmeniä siviilejä Libanonissa. Lisäksi ainakin yhdeksän israelilaista sotilasta on kuollut Hizbollahin iskuissa. Tämä jännittynyt tilanne seuraa vuoden 2006 kuukauden mittaisen maasodan jälkeisiä tapahtumia Libanonissa, jossa antisionistinen Hizbollah nöyryytti Israelia.

Lähde: Iltalehti 

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Milloin ei olisi uhkaillut, osaako kukaan kertoa. Näitä uhkauksia on sen sijaan kuultu yhtenään.

John Quiman

Ihan rutiini uhittelua, josta israelilaiset tuskin jaksavat isommin edes kiinnostua. Hizbollahan on jo vuosikymmeniä ammuskellut raketteja israeliin, uhitellut levottomasti ja aika ajoin saanut turpiinsa, kun israelilaiset ovat kimmastuneet.

Uusimmat uutiset