Eurooppa Kotimaa Politiikka Politiikka

Huru ja Junnila: Italiassa mällätään suomalaisten veroeuroilla – missä valvonta, missä hätäjarru?

Kuva: Pxfuel.

Italia rahoittaa Superbonus 110-nimellä toimivaa avustusjärjestelmää EU:n elpymispaketista saamillaan rahoilla. Avustusta jaetaan kotiaan remontoiville, jotka saavat sen jopa täysin ilmaiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustajat Petri Huru ja Vilhelm Junnila jättivät asiasta kirjallisen kysymyksen ministerille.

– Italia maksattaa muiden EU-maiden maksamilla elpymisrahoilla italialaisten kotiremontteja, jotka olisi tehty joka tapauksessa ja joiden tarve syntyi jo paljon ennen koronapandemiaa. Miksi suomalaisten veronmaksajien pitää kustantaa italian maaseudun elävöittäminen tai ikkunaremontit ja miten ihmeessä nämä liittyvät koronasta elpymiseen, Petri Huru kysyy.

Avustusjärjestelmä otettiin käyttöön jo 2020, mutta Italia jatkoi sitä myöhemmin ja yhdisti sen EU:n elpymispakettiin.

Onko Italia pukki kaalimaan vartijana?

Vilhelm Junnila epäilee Italian kykyä valvoa EU:n elpymisrahojen oikeaa käyttöä.

– Italian korruptio ja veronkierto on eurooppalaisessa mittakaavassa laajaa ulottuen poliitikoista virkamiehiin ja aina mafiaan asti. Siksi pidän eriskummallisena, että vastuu elpymisrahojen valvonnasta on maalla itsellään – Italiahan on kuin pukki kaalimaan vartijana, Junnila huomauttaa.

Huru ja Junnila kysyivät ministeriltä valvooko Italian elpymisrahojen rahankäyttöä jokin muukin taho kuin Italia itse ja onko Suomi valmis käyttämään niin sanottua hätäjarru-mekanismia, mikäli herää pieniäkin epäilyjä tukirahojen väärinkäytöksistä.

– Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sanoi julkisuudessa, että yksittäisenkin jäsenmaan vaatimuksesta elpymisvarojen maksu tietylle jäsenmaalle voidaan keskeyttää, mikäli se ei noudata maakohtaista elpymissuunnitelmaansa. Italian kohdalla näyttää siltä, että rahat käytetään taloremontteihin, joilla voidaan kasvattaa poliittista suosiota, eikä naisille ja nuorille, kuten suunnitelmassa luvattiin. Hätäjarrusta ei ole hyötyä, jos siitä ei olla vetämässä ajoissa, Huru ja Junnila muistuttavat.

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kolmossivun tyttö

”.. onko Suomi valmis käyttämään niin sanottua hätäjarru-mekanismia, mikäli herää pieniäkin epäilyjä tukirahojen väärinkäytöksistä.”

Pelkään pahoin, ettei mitään hätäjarruja käytetä. Silloinhan Suomi myöntäisi olleensa hyväuskoinen hölmö ja muutkin avustuspaketit saattaisivat nousta uuteen valoin. Suuri ja mahtava EU, johon meidät vaivalla huijattiin ja kansaa kumileimasimena käytettiin, näyttäisi yhtäkkiä epäoikeudenmukaiselta. EU:hun jääräpäisesti luottava suomalainen joutuisi tarkastamaan kantansa. Ehkä me jopa tarvitsemme vielä EU:ta johonkin, vaikka 30 vuotta EU on tarvinnut meidän rahojamme. Hirvein kauhuskenaario on, että Italia voi suuttua meille ja äänestää natoanomuksen nurin.

murre riepunen

Tätä touhua on jatkunut vuosikymmeniä, afrikan maat eritoten rieumuitsevat maamme avokätisestä suhtautumisesta auttamiseen, myös useissa muslimimaissa riemuitaan nukkehallituksemme kompuroinnista. Rahan jakaminen jatkuu…jatkuu.Kotimaassa ahdinko pahenee, ministeri kehoittaa kiristämään vyötä, reitä loppuu vyöstä, joutuu turvautumaan henkseleihin, kukas sellaiseen edes luottaa, joka käyttää vyötä että henkseleitä?

juha II

Hallituksen akat ovat itsekin korviaan myöten veloissa!!!

Sama kuin pedofiili päiväkodissa töissää!!!

juu

Se hyväksyttyjen hakemusten keskimääräinen ”remontti hinta” oli jo yli 170 000€.
Ihan varmasti mafia ja muutkin huijaavat tuosta isot rahat itselleen, sehän oli tiedossa jo etukäteen. Mutta meidän EU-uskovaiset idiootit eduskunnassa antaa mitä vain kehdataan pyytää, ja eiväthän he omistaan anna vaan suomalaisilta.

Eka Kettunen

Ei ihan pikkukämpät olekaan kyseessä jos Italian leveysasteilla saa 170 000 euroa remppaan upotetuksi.

Tuumailija

Levelin Junnuhan oli kotomaassaan käymässä ja isoissa pirskeissä pamppujen kanssa, lesosi vielä oikein tuubissa sillä.
Ja tällaista kaveria VKK on pyytänyt ehdokkaaksi…

seant

Nyt jokainen vaatimaan ministereiltä ilmaista ikkunaremonttia, kuten Italialaiset saavat Eu: n yhteisillä rahoilla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tarkoitatko tällaisia ikkunoita?Hirmumyrsky alueilla olisi käyttöä ; https://uvmedia.org/2022/04/22/paivan-kuva-haluaisin-tilata-ukrainalaiset-ikkunat/

Kata

Olipa hyvä huomio! 😀