Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Muu maailma

Iranin korkein uskonnollinen johtaja Khamenei: Ruotsi on julistanut sodan muslimimaailmalle

Iranin korkein uskonnollinen johtaja ajatollah Ali Khamenei. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 4.0)/ farsi.khamenei.ir /Khamenei.ir.

Iran uskoo, että Ruotsi valmistautuu sotaan muslimeja vastaan, koska se ei luovuta koraanin polttajaa Irakiin. Näin sanoo Iranin korkein uskonnollinen johtaja ajatollah Ali Khamenei.

”Ruotsin hallituksen pitäisi tietää, että tukemalla rikollista, joka poltti Pyhän Koraanin, se on asettanut itsensä sotatilaan muslimimaailmaa vastaan käytävää sotaa varten. Se on luonut vihan ja vihamielisyyden tunteita heitä kohtaan kaikissa muslimimaissa ja monissa niiden hallituksissa”, Khamenei kirjoitti Twitterissä.

Eräs maahanmuuttaja, Uppsalan yliopiston islamin professori Mohammad Fazlhashemi varoitti, että lausunto voi aiheuttaa Ruotsille ongelmia.

”Tämä on vakava konfliktin ja uhkatason eskaloituminen. En ole nähnyt mitään vastaavaa muilta mailta, jotka tuomitsisivat Koraanin polttamisen. Kukaan ei ole mennyt niin pitkälle, että olisi kuvannut sitä sodanjulistukseksi”, hän sanoi Expressenille.

Khamenein lauantaina antama lausunto ei ole fatwa – muslimien kirous tai tuomiolauselma, jolla voi olla merkittäviä seurauksia, mutta Fazlhashemin mukaan se on silti vakava.

Lähde: Fria Tider

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Eikö olisi jo aika poistaa islam uskonnonvapauden piiristä koko Euroopan alueella. Me emme ole mitään velkaa tälle barbaariselle kristinuskon ja j-talaisuuden lahkolle. Mikäli Euroopassa tullaan tekemään – mitä pahoin pelkään – islamia ja koraania suojelevia lakeja, niin täällä ei polteta yksittäisiä, vihaa suvaitsemattomuutta ja rasismia lietsovaa pyhää kirjaa, vaan täällä saattaa palaa kirjarovioita, mikäli aiomme pitää kiinni ihmisyydestämme tätä uskonlahkoa vastaan. Islamilaiset totalitaariset valtiot vaativat koraanin polttajaa luovutettavaksi islamilaisen lain tuomittavaksi, eli tapettavaksi. Minä en usko olevani yksin käsitykseni kanssa, että olisimme mielihyvin luovuttamassa jokaisen täällä rikoksiin syyllistyneen oikeauskoisen islamilaisen oikeuden eteen, tietenkin todistaen heidän myös pilkanneen profeettaa kaikkien muiden rikostensa ohessa, näin varmistamme, että tuomio toteutuu islamin lakien mukaan. Ekstrana ja hyväntahdon eleenä, vaadimme myös vastaanottamaan tänne vain lisääntymään tulleiden yhteiskunnan varoilla elävät vetelehtijät.Muillakin ideologioilla voidaan pyyhkäistä pois järjen viimeisetkin rippeet yhteiskunnan keskustelusta, mutta islam on niistä epäilemättä parhaita. Länsi pelkää niin pahasti, ettei sitä pidettäisikään avoimena ja suvaitsevaisena, että se päästää kaikkein suvaitsemattomimman ja ulkopuolisilta suljetuimman ideologian irti yhteiskuntiensa kimppuun 

Toni Lajos

Herra uskova johtaja voipi pyyhkiä takapuoltaan Ruotsin sodanjulistuksella, naapuri tekee bisnistä, ei kerkiä sotimaan kivikautista elämää ohjenuorana pitäviä vastaan.

ilkka

Khamenein kannattaisi tietää että ruotsalaisia vastaan hyökkääminen tulee jatkossa olemaan sodajulistus NATO:le, joten olisiko nyt aika pitää pienempää ääntä, ja mitä tulee sodanjulistuksiin, niin tukeutuminen suurlähetystöjen alueelle, ( jota on viimepäivinä tapahtunut ) on myöskin sodanjulistus. Diplomaattinen maaperä on koskematonta aluetta, jos sille astutaan tuhoamaan tai polttamaan jotain, se on sama kuin rajojen yli tunkeutuminen.

Ilkka Manttari

Muslimeja röyhkeämpiä ovat ainoastaan Suomalaiset poliitikot jotka eivät aseta suomalaisten etua ensisijaiseksi, vaikka suomen kansa maksaa heidän palkkansa. On aika monia joiden haluaisin palkkapäivänä kääntyvän Imaaminsa puoleen.

Ilkka Manttari

Herää kyllä kysymys että ketkähän sitä ”pyhää” sotaa jatkuvasti lietsovat. Kyllä maailma on vielä nuori. Meillä on tuollaisia uskontoja ja sitten tuollaisia poliittisia järjestelmiä kuin venäjällä. Kaikki on aina toisten vika. Kai jossakin vaiheessa vielä löytävät toisensa. Vaikka tuota ihmisoikeus käsitettä käytetään monasti väärin, niin kummallekaan ideologialle ne eivät merkitse mitään. Myös sananvapaus on aivan olennaista yhteiskunnan kehitykselle. Luoja suokoon että emme jonakin aamuna herää kommunistiseen ja islamistiseen suomeen.

John Quiman

Tietääkseni on yksi ainoa uskonto, joka käy pyhää sotaa ja sen uskonnon oleellinen osa on pyhä sota vääräuskoisia vastaan. Mitä tahansa kristinuskon nimissä on joskus tehty väkivaltaisia tekoja, eivät ne teot ole olleet sen uskonnon mukaisia, mutta islamin nimissä tehdyt väkivaltiaiset teot ovat juuri sen uskonnon mukaisia, olivat ennen ja ovat edelleen.

Kommunistit, vasemmistolaiset jakaikenlaiset suvakit sekä islaminuskoiset vaativat ihmisoikeuksien nimissä mitä vaan, mutta eivät suo niitä oikeuksia kaikille, vain valituille. Ovat oman diktaturiansa asialla kumpikin ja toisissa ajatuksissa olevat ovat vain hyväksikäytettäviä välineitä.

Poliitikot uskovat voivansa hallita islaminuskoisia omaksi hyödykseen aina siihen asti, että islaminuskoiset laittavat heidät hamppukiikkuun.