Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Islamilainen valtio: Uusi terrori-iskujen aalto tulossa Eurooppaan

ISIS. Kuva: Kuvakaappaus: Youtube.

Viimeisin uhka saapuu vain muutama päivä sen jälkeen, kun useat Euroopan maat varoittivat terroristiryhmän aiheuttamasta vaarasta.

Torstaina julkaistussa 40-minuuttisessa ääniviestissä terroristijärjestö Islamilainen valtio (IS) uhkasi iskuilla kristittyjä vastaan kaikkialla maailmassa ja otti jälleen kerran vastuun Moskovan verilöylystä, jossa kuoli yli 140 ihmistä ja loukkaantui 360.

Viestissä IS:n tiedottaja Abu Hudhaifah al-Ansari kehotti liikkeen ”yksinäisiä susia” ”hyökkäämään ristiretkeläisten (kristittyjen) ja juutalaisten kimppuun kaikkialla”, erityisesti Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Israelissa ramadan-kuukauden aikana (joka päättyy 10. huhtikuuta).

Viimeisin IS:n uhka tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun useat Euroopan valtiot varoittivat terroristiryhmän mahdollisista iskuista Euroopassa.

Viesti, jossa Al-Ansari muistutti (sittemmin kukistetun) IS:n kalifaatin julistamisesta kymmenen vuotta sitten, julkaistiin IS:n mediaportaalin al-Furkanin kautta. Tuolloin sen puolisotilaalliset joukot hallitsivat laajoja alueita sisällissodan runtelemassa Syyriassa ja naapurimaassa Irakissa. Sen jälkeen, kun Yhdysvallat vuonna 2019 tappoi IS:n johtajan Abu Bakr al-Baghdadin ja menetti hallussaan pitämänsä alueet, ryhmä on supistunut useisiin terrorisoluihin, jotka toimivat edelleen molemmissa maissa.

Ranska nosti tällä viikolla terrorihälytystasonsa korkeimmalle tasolle, ja pääministeri Gabriel Attal vetosi ”Moskovan iskuun ja muihin (tunnistamattomiin) uhkiin, jotka painavat maatamme”.

Tällä hetkellä asiantuntijat pitävät tammikuussa 2015 muodostettua Islamic State-Khorasanin maakuntaa (ISKP) Islamilaisen valtion vaarallisimpana alueellisena haarana. ISKP:n tiedetään rekrytoivan jäseniä Talebanin riveistä ja houkuttelevan uusia jäseniä, jotka pitävät Talebania liian maltillisena itselleen.

”Viimeaikaiset arviot maailmanlaajuisesta jihadistimiljööstä ovat osoittaneet ISKP:n olevan huolestuttavin Islamilaisen valtion haaraosasto, joka osallistuu kansainvälisiin ulkoisiin operaatioihin”, todettiin kansainvälisen terrorisminvastaisen keskuksen marraskuussa julkaisemassa raportissa.

ISKP:llä on laaja läsnäolo Afganistanissa (erityisesti Yhdysvaltojen vetäytymisen jälkeen), mutta ISKP:n toimintaa on dokumentoitu myös Pakistanissa ja muilla Keski-Aasian alueilla.

Avoimien rajojen yli kulkevien ääri-islamistien ja jo Euroopassa olevien radikalisoituneiden muslimien välillä maanosalla on suuri ongelma, kun IS kehottaa virallisen tukikohtansa ulkopuolella olevia henkilöitä tekemään iskuja kristittyjä vastaan.

Lähde: European Conservative

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ensin hankitaan Eurooppaan vuosikymmenten ajan ongelmia ja sitten ihmetellään ja voivotellaan, että miksi meillä on ongelmia.

Ilkka Manttari

Hyvin tiivistetty.

Ruoste Iskee

Muslimeissa ei ole eroa kaikki tekee mitä sontakoraanissa selostetaan ja pokkuroi sen mukaan, käyden terroristihautomoissa eli moskeijoissa ja tekee kaikki samat asiat mitä terroristitkin.

Viimeksi muokattu 14 päivää sitten by Ruoste Iskee