Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Israel: Netanjahu haluaa karkottaa väkivaltaisiin yhteenottoihin osallistuneet eritrealaiset siirtolaiset

Benjamin Netanyahu. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Alan Santos, PR.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi sunnuntaina haluavansa, että Tel Avivissa sattuneeseen väkivaltaiseen yhteenottoon osallistuneet eritrealaiset siirtolaiset karkotetaan välittömästi, ja hän on määrännyt suunnitelman kaikkien afrikkalaisten siirtolaisten poistamiseksi maasta.

Huomautukset tulivat päivä sen jälkeen, kun kilpailevien eritrealaisryhmien veriset mielenosoitukset Tel Avivin eteläosassa johtivat kymmenien ihmisten haavoittumiseen. Eritrealaiset, Eritrean hallituksen kannattajat ja vastustajat, ottivat yhteen rakennuspuun ja metallin palasilla ja kivillä, sekä rikkoivat kauppojen ikkunoita ja poliisiautoja. Mellakkavarusteisiin pukeutunut Israelin poliisi ampui kyynelkaasua, tainnutuskranaatteja ja kovia ammuksia, kun ratsupoliisit yrittivät saada mielenosoittajat kuriin.

Lauantain väkivaltaisuudet toivat uudelleen esiin siirtolaiskysymyksen, joka on jakanut Israelia jo pitkään. Se on noussut uudelleen esiin, kun Israelia repii kiista Netanjahun oikeuslaitoksen uudistamissuunnitelmasta. Kannattajat vetoavat siirtolaiskysymykseen syynä siihen, miksi tuomioistuimia pitäisi hillitä, ja sanovat, että ne ovat olleet esteenä siirtolaisten karkottamiselle.

”Haluamme kovia toimenpiteitä mellakoitsijoita vastaan, mukaan lukien osallistujien välitön karkottaminen”, Benjamin Netanjahu sanoi väkivaltaisuuksien jälkiseurausten käsittelemiseksi koolle kutsutussa erityisessä ministerikokouksessa.

Lähde: AP

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Nyt ei jakamattomat ihmisoikeudet paina mitään, eikä maailma kauhistele, tai media luo kuvaa rasistisesta käytöksestä, mutta jos Suomessa joku edes sanoisi noin, olisi taas meneillään valtava mainehaitta ja ulkolaiset sijoittajat eivät ” uskaltaisi ” tulla niin umpirasistiseen maahan.

John Quiman

Noita otteita kaivattaisiin Pohjolaankin.

Toisaalta Eurooppaan kohdistuu systemaattinen pyrkimys afrikkalaistaa ja lähi-itäläistää Eurooppa: ”Europe MUST become multicultural!”.

https://www.youtube.com/watch?v=VpUv5S1k0VM

Miksi Euroopasta pitää tulla monikulttuurinen juuri afrikalaisten ja lähi-itäläisten maahantuonnilla? Vieläpä niiden alueiden heikoimmalla aineksella?

Kun vaikkapa Filippiiniläinen pyrkii Eurooppaan töihin, siis ei sossun luukulle, kuten nämä maahantuonti rikastajat, pitää hänen läpäistä tiukka seula.

Vastaus lienee siinä, että tarkoitus on sekoittaa Eurooppa siten, että kansallistunne häviää, kun suuri osa väestöstä on aivan eri kulttuurista ja lopulta ihmisten keskinäinen luottamus ja keskinäinen yhteenkuuluvuuden tunne katoaa. Lyhyesti sanoen, tarkoitus on pilata eurooppalaisten Eurooppa, jotta siitä tulisi helposti hallittavissa oleva maanosa tulevalle diktaturialle. Mitään hyvää tämän taustalla ei ole.

Joku haluaa tuhota eurooppalaisten kyvykkyyden ja osaamisen, jotta se ei kilpailisi vallasta jonkin muun tahon kanssa ja jotta siitä tulisi kommunistiseen tapaan toimiva diktaturia. Politiikassa on viimekädessä aina kyse vallasta, joten valta on perimmäinen motiivi. Raha ja poliittinen valta on vallanhimoisten unelma. Itsenäisesti ajattelevat ihmiset ovat sille kauhistus.

Ilkka Manttari

Jos Suomi olisi Israelin asemassa, Suomea ei enää olisi. Ollaan sellaisia sopeutujia, vaikka mihin. Esi-isämme eivät olleet. Siksi meillä on ”itsenäinen” Suomi. Ei taitaisi olla tällä porukalla.

John Quiman

Oli Ruotsin vallan aika, jolloin alistettiin. Oli Venäjän valta, jolloin alistettiin. Nousi vastarinta ja tuli itsenäisyys. Tuli aika, jolloin haluttiin olla suomalaisia ja itsenäisiä suomalaisella tavalla. Tuli sodat ja sen jälkeen suomettuneisuuden aika, jolloin alistettiin itäisen naapurin nuoleskeluun ja kansa opetettiin kuvittelemaan ihanaa elämää ystävyydessä ja puolueettomuudessa, jotka olivat kumpikin valheita, joilla peitettiin tosiasiallinen tila.

NL kaatui, mutta suomettuneisuuden alistuva mieli jäi suurelle osalle pysyväksi mielentilaksi huolimatta siitä, että lähestyttiin länttä reippaasti. Nousi elintaso ja lapset kasvoivat viihteen ja kivan pumpulissa, eivätkä oppineet realismia, eivätkä työn merkitystä. Tuli henkisesti heikko aika ja kaiken maailman kaunokuvien petolliset myyjät myivät suvakismin tavattoman monille. Media ja politiikka alistuivat suvakismille ja niinpä kansa, joka luotti mediaan uinui suvakismin valheellisessa pumpulissa ja kaikenlaisten syyllistämisten rajoittamassa pienessä laatikossa.

Ulkoiset tahot, kuten Ruotsi ja Venäjä, eivät katkaisseet kansan selkärankaa, sen tekivät omat, jotka halusivat luoda suvakkilan kaikilla mausteilla ja pettivät kansan kieltämällä tietystä asioista totuuden puhumisen ja hakkasivat leimakirveillä kaikkia, jotka pistivät vastaan.

Nyt sitten ollaan monikulttuuristumassa ja suomalaisuus on katoamassa ajan kanssa, ellei kansa herää suvakkilavalheesta. Valitettavan harva tajuaa, minne ollaan menossa ja vielä harvempi tajuaa, että kun jotain kohti mennään, on eräänä päivänä kylmä tosiasia, että siellä ollaan, eikä ole peruutus-nappia.

Ilkka Manttari

Optimisti kun olen, ajattelen että kyllä tästä vielä noustaan. Suomalaiset vaan ovat niin rauhallista porukkaa että harvemmin täällä ranskanleivän hinnasta kaduille lähdetään, mutta kun asia vaatii, uskon että alkaa tapahtumaan. Olen ilolla seurannut esim. journalismin uusia tuulia, enemmän näkyvät Tubessa, esim Puopolo on ammattilainen jolla on näkyvyyttä.

Jussi Jakonen

Puopolo on samalla lailla herkkähipiäisen hänen mielipiteisi

Ilkka

Tiedätkö mitä tapahtuu kun ulospolo ja naalaspolo yhtyy, siitä syntyy paliskunta. kysymykseni kuuluu samaan sarjaan kuin tämä. Mitä yhteistä on hiilellä ja lotalla. Molemmat ovat jylsijöitä.