Eurooppa Rikos

Italian konservatiivihallitus on vihainen Antifa-hyökkääjän ”ankarista” vankilaoloista Unkarissa

Väkivaltaisen Antifa-ryhmän (Vasarajengi) äärivasemmistolainen peruskoulunopettaja, italialainen Ilaria Saris oikeudenkäynnissään Unkarissa. Kuvakaappaus: YouTube.

Italialaisnaista, jonka väitetään kuuluvan Hammerbande (suom. Vasarajengi) -nimiseen Antifa-ryhmään, syytetään osallistumisesta raakoihin, ihmishenkiin vaikuttaviin iskuihin Unkarissa.

Italian konservatiivihallitus valittaa, että Italian kansalainen Ilaria Salis, jota syytetään osallistumisesta raakoihin äärivasemmistolaisiin iskuihin Budapestissä, joutuu niin sanottuihin ”koviin olosuhteisiin” Unkarin vankilajärjestelmässä.

Italian ulkoministeri Antonio Tajani on arvostellut muun muassa naisen kohtelua, johon kuului käsiraudoissa ja kahleissa esiintyminen oikeudessa, ja hän kertoi Italian parlamentille, että 39-vuotias Salis joutui kohtaamaan unkarilaisilta ”halventavaa ja nöyryyttävää” kohtelua.

Sen jälkeen kun Salis tuotiin oikeuteen käsiraudoissa ja kahleissa, italialaiset sanomalehdet hyökkäsivät Unkaria vastaan vedoten syytetyn naisen isän närkästykseen ja väittäen, että ”Ilaria Salisin kohtelu on EU:n sääntöjen vastaista eikä vastaa oikeuskulttuuriamme”.

Italialaislehdet ovat kertoneet, että Unkarin ja Italian pääministerien välillä käytiin puhelinkeskustelu ennen Brysselin huippukokousta 1. helmikuuta. Heidän lähteidensä mukaan keskustelussa käsiteltiin myös Ilaria Salisin tapausta, joka on syytteessä ääriväkivaltaisen Antifa-ryhmän seitsemään ihmiseen kohdistuneista iskuista. Heidän uhrinsa, jotka tunnistettiin virheellisesti oikeistoaktivisteiksi, pahoinpideltiin rajusti vasaroilla ja muilla tylpillä esineillä, mikä johti vakaviin vammoihin ja sairaalahoitoon viime vuoden helmikuussa.

Useat oikeistolaiset ja konservatiiviset italialaiset poliitikot ovat kuitenkin sanoneet, ettei heidän tehtävänsä ole arvioida toisen maan oikeusprosessia ja vankilaoloja.

Italialainen europarlamentaarikko Susanna Ceccardi sanoi, että hän ei nähnyt Italian lehdistössä järkyttävää kuvaa käsirautoihin kahlitusta naisesta, mutta harva julkaisi videon, jossa äärivasemmistolaiset hyökkääjät hakkaavat viattomia budapestilaisia ohikulkijoita veriseksi.

Vaikka italialainen lehdistö yrittää esittää italialaisnaisen uhrina, Milanon läheltä kotoisin olevaa peruskoulunopettajaa Ilaria Sarista syytetään kolmesta rikollisen vahingonteon yrityksestä, kahdesta rikoskumppanuudesta ja yhdestä avunannosta. Hän vastasi olevansa syytön oikeudessa maanantaina.

”Heidän tavoitteenaan oli hyökätä valittujen uhrien kimppuun erilaisin keinoin, jotka voivat riistää heidän henkensä, jotta he saisivat nöyryytyksenä vakavia, hengenvaarallisia vammoja”, unkarilainen tuomioistuin ilmoitti lausunnossaan.

Äärivasemmistolainen Antifa-ryhmä hyökkää vasaroilla oikeisto-aktivistien sekä satunnaisten ihmisten  kimppuun

Syyttäjät vaativat 11 vuoden tuomiota Salisille, jonka seuraava oikeudenkäyntipäivä on 24. toukokuuta.

”Myös tyttäreni totesi oikeudenkäynnin aikana, että hän on syytön. Uskon, että hän selviää tästä syyttömänä”, sanoi epäillyn isä. ”Ja tyttäreni on hyvin vahva… Olen varma, että hän hallitsee tilanteen ja selviää siitä.”

Vastauksena syytöksiin Unkarin vankeinhoitolaitos salli keskiviikkona toimittajien tutustua noin 25 neliömetrin selliin, jossa Salis on vangittuna. He toteavat, että häntä kohdellaan asianmukaisesti kansainvälisten normien mukaisesti, muun muassa aterioidaan kolme kertaa ja hänellä on pääsy terveydenhuoltopalveluihin.

Dresdenin tuomioistuin antoi viime kesäkuussa keskiviikkona tuomion oikeudenkäynnissä, joka koski Hammerbande-järjestön (Vasarajengi) johtajaa. Vasarajengi on väkivaltainen äärivasemmistolainen Antifa-ryhmä, joka tunnetaan siitä, että se hyökkää vasaroilla oikeisto-aktivistien sekä satunnaisten viattomien kimppuun. Saksalaistuomari tuomitsi Lina Engelin viideksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen, ja kolme hänen toveriaan sai lievempiä tuomioita.

Vasarajengin neljä jäsentä, jotka osallistuivat myös lukuisten ihmisten pahoinpitelyyn Budapestissä Unkarissa sekä hyökkäyksiin eri puolilla Saksaa, on tuomittu mammuttimaisessa oikeudenkäynnissä Dresdenin saksialaisessa aluetuomioistuimessa 97 päivän todistelujen jälkeen, kertoo unkarilainen uutistoimisto Magyar Nemzet.

Budapestin iskuun väitetään kuitenkin osallistuneen myös italialainen Saris sekä toinen unkarilainen Antifan jäsen.

Antifa-jengin tiedossa on 13 uhria Saksassa, mukaan lukien entinen NPD:n jäsen Enrico B. Leipzigissa, joka kärsi polvilumpion murtumista ja päähän kohdistuneista potkuista vuonna 2018; oikeistoaktivisti Cederic S., joka kärsi vakavista selkärangan murtumista, jotka melkein veivät hänen henkensä; ja Leon R., äärioikeistolaisen baarin omistaja, jonka kimppuun hyökättiin pesäpallomailoilla yhdessä muiden baarissa olleiden henkilöiden kanssa.

Lähde: Remix

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Pitäisikö tuollaisia sitten arvostaa?

Kauko Aalto

Kuinkahan saisimme hänet Suomeen kärsimään rangaistusta, me sentään kunnioitamme ihmisoikeuksia, jos vangilla kuitenkin ilmenee ahdistusta, niin sosiaalitäti tulee lohduttamaan, ison pilleripurkin kanssa.

Marko Kristian

Jokainen voi miettiä mikä olisi täysin samassa tilanteessa lehdistön ja poliitikkojen reaktio, jos syytettynä olisi uusnatseja ja uhreina ulkomaalaisia..