Kolumnit Kotimaa Politiikka

Jos Sinimusta Liike olisi Elokapina

Elokapina Helsingissä (2022). Kuva: Kuvakaappaus: YouTube/The RGH Experience.

Suomen yhdistyslaki kieltää sellaisten yhdistysten toiminnan, joiden toiminta on olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja. Hyvien tapojen juridinen selitys on sen verran ympäripyöreä, että haluttaessa kieltoon saadaan vaikka jalkapalloäitien taloyhtiön lettuseuran rahaliikenteelle perustettu rekisteröity yhdistys.

Jos olisi olemassa yhdistys, joka omilla sivuillaan kertoo avoimesti lakien rikkomisen olevan osa sen toimintatapoja, ja joka on jalkauttanut näitä laittomuuksia useiden vuosien ajan katutasolle, voisi kuvitella, että viranomaiset puuttuisivat asiaan. Varsinkin, kun se ilmoittaa laittomuuksia sisältävistä kampanjoistaan kuukausia etukäteen ja avoimesti kouluttaa alaikäisiä lakien rikkomiseen. Sellainen saataisiin kiellettyä pika-aikataululla väliaikaisella päätöksellä odottamaan lainvoimaista päätöstä, jos viranomaiset näin tahtoisivat.

Elokapina täyttää nämä kriteerit. Minkä takia yhdistyksen toiminnan sallitaan jatkuvan? Poliisioperaatiot maksavat kymmeniä, jopa satoja tuhansia euroja aina kun elokapina päättää tehdä tempauksen. Viimeksi viime viikolla järjestö sekoili lentoliikenteen kustannuksella.

Mutta Suomen viranomaiskoneisto on ollut liian kiireinen hakiessaan puolueeksi rekisteröidyn yhdistyksen puoluestatuksen purkua. Siis puolueen, joka pyrkii demokraattisin keinoin muuttamaan lakeja, aivan kuten jokainen puolue tekee. Puolueen, jonka toiminnassa ei ole rikottu ensimmäistäkään lakia. Tämä puolue ei häiritse ihmisiä niiden arjessa, vaan tarjoaa lettuja halukkaille ohikulkijoille telttatapahtumissaan.

Mitä eroa on Sinimustalla Liikkeellä ja Elokapinalla?

Ensimmäinen ei riko lakeja, mutta haluaa muuttaa niitä demokraattisin keinoin. Toinen rikkoo lakeja ja pyrkii kiristämään viranomaisia uhkailemalla lakien rikkomisen massatapahtumilla.

Ensimmäinen omaa nationalistiset näkemykset eikä välitä avoimien rajojen politiikasta. Jälkimmäinen kouluttaa jäseniään ”valkoisesta etuoikeudesta” ja vaatii avoimia rajoja (vaikka kyseessä on ”vain ilmastojärjestö” ja vaikka afrikkalaisen muuttaessa suomeen, lisääntyy tämän päästöt yli satakertaisiksi). Tämä onkin se merkittävämpi syy, miksi toinen saa jatkaa touhujaan ja toista kampitellaan viranomaisten koneistossa parhaan mukaan.

Suomi väittää olevansa yhteiskunta, jossa jokaisella on oikeus osallistua päätöksentekoon. Tämä on samanlainen valhe kuin Neuvostoliiton markkinointitarinat sosialistisesta paratiisista, kun samaan aikaan ihmisiä raahattiin Siperiaan ja teloituskammioihin miljoonakaupalla. Päätöksentekoon saa osallistua vain, jos edustat globalisteille ihanteellisia näkemyksiä, mutta oikeutesi loppuvat heti, jos haluat itsenäisyyttä.

Nina Metsälä, Sinimusta Liike

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Enää ei auta muuta kun se että kansalaiset iskee pelon eloapinoille tekemällä fyysisesti selväksi että seuraavaa kertaa ei tule, jos tulee niin silloin päättyy muutakin kun sekoilu.

Ismo Meinander

Ei vissiiin rukouksia kuultu toissa iltana, kun manasin ja messusin Toivoa, Iloa ja Onnea kaikille Suomen ja Euroopan kansallismielisille.
Ensin kommentti lakkauttamispäätökseen: tämähän oli sinänsä selvää jo alusta saakka, että näin tulee käymään. Täyttäessäni kannattajakorttia reilu vuosi sitten olin ihmeissäni jo siitä, että SML on hyväksytty edes keräämään niitä. Olin jo siinä vaiheessa tietoinen siitä, että tämähän on jotain teerenpeliä valtiolta, ja tavoitteena varmaan vaan hivuttaen yrittää pitkällä tähtäimellä lannistaa kansallismielisiä entistä enemmän osoittamalla nyky-totalitarismin voimaa subjekteilleen.
Tokihan myös viime vuosisadan aatteilla on ihmisten mielissä niin huono kaiku, että se torjutaan nykyisen järjestelmän ja ihmisten toimesta jo puhtaan pelkoreaktion vuoksi (”ei enää ikinä uudestaan!”), eikä kansallismielisen aatemaailman ja maailmankuvan lukuisia hyviä puolia edes mietitä. Uskoisin kuitenkin, että myös lukuisat SML:n toivomat muutokset tulevat näkymään tulevaisuuden maailmassa, mutta sellaisenaan fasismi ja kansallissosialismi eivät varmaankaan tule ilmentymään enää tässä maailmassa. Parhaiden puolien soisi ilmentyvän kuitenkin!
Sen lisäksi, että jouduin itse toteamaan jäseneksi liittymistä harkittuani, että ”suutarin on pysyttävä lestissään” l. itseni käytännössä poissa aktiivisesta politiikasta ja pysytellä henkisyyden ja kulttuurin ylösnostattamisen virtauksissa – puolue-politiikkahan on aina kompromissi mielestäni – vaikka SML onkin puolueista itseäni lähimpänä; totesin myös karvaasti sen, että nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä ja maailmantilanteessa on aika turha yrittää vaikuttaa politiikassa millään tavoin. Kuten sanottua, pisteet kuitenkin aktiiveille jääräpäisestä yrityksestä vaikuttaa myös sitä kautta. Itselläni on 8/10:stä asiasta sama kolmannen tien edustajien näkemys sen suhteen, mitä asioita vastustan maailmassa, mutta pyrin olematta jäämään tähän vastustuksen periaatteeseen kiinni.
Ergamus Pentum: elämme lopun aikoja, pitäkää huolta toisistanne ja läheisistänne.