Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

”Sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevat naiset” saavat heti töitä opeteltuaan ensin ajamaan polkupyörällä

Kuvituskuva Kuva: Kansalainen

Ei-länsimaiset maahanmuuttajanaiset – tai ”sosioekonomisesti haavoittuvassa asemassa olevat naiset”, kuten Ruotsin valtion radio heitä kutsuu – ovat ryhmä, joka on kauimpana ruotsalaisilta työmarkkinoilta. Tämä on kuitenkin muuttumassa. Malmössä on löydetty syy korkeaan maahanmuuttajatyöttömyyteen: naiset eivät osaa ajaa pyörällä. Jos he oppivat, niin silloin työpaikka on yhtä varma asia kuin verot ja kuolema.

Malmön Winnet-yhdistys on saanut Ruotsin tasa-arvovirastolta määrittelemättömän X-summan veronmaksajien rahaa tämän uraauurtavan työmarkkinapoliittisen aloitteen käynnistämiseen kaupungissa. Ja Ruotsin radio auttaa sitä hankkeen käynnistämisessä.

Sitä, miten pyöräily tarkalleen ottaen helpottaa työnsaantia, ei selitetä, eikä sitä myöskään Ruotsin radiossa ihmetellä. Yksi niistä, jotka oppivat pyöräilemään tällä tavoin, on Fariha Bakshi.

”Olen hyvin iloinen siitä, että olen oppinut. Voin työskennellä kotihoidon parissa”, hän sanoo murretulla ruotsilla.

Kuulijalle ei kerrota, miten vanhusten hoitaminen ja huolenpito sujuu paremmin, jos pystyy pitämään tasapainonsa polkupyörän selässä. Sen sijaan välittyy vaikutelma, että aika olisi kannattanut käyttää paremmin kielitaidon parantamiseen, jotta Fariha voisi tulla ymmärretyksi kollegoiden ja asiakkaiden kanssa keskustellessaan.

Radio-ohjelman jaksossa esitellään myös muita pyöräilyaloitteeseen osallistujia, joiden ruotsin kielen taito jättää paljon toivomisen varaa ja osoittaa, että heillä olisi tarve viettää aikaa mieluummin maahanmuuttajille tarkoitetussa ruotsin kielen opiskelukeskuksessa (SFI) kuin polkupyörän satulan selässä.

Lähde: Samnytt

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Eihän tuo niin kummaa ole. Meilläkin korkeakouluista ja yliopistoista saa lopputodistuksen jos osaa ajaa polkupyörällä, ainakin tuloksista päätelle ja ainakin punavihreät.

John Quiman

Malmössä on aika hyvin hoidettu bussiliikenne, joten kaikkialle pääsee busseilla. Ainakin oli 80-luvulla, jolloin asuin siellä. Luultavasti se ei ole muuttunut

Malmössä on kyllä hyvät pyörätiet ja enimmäkseen käytin polkupyörää liikkumiseen, koska kaupunki ei ole erityisen iso. Talvella toki voi tulla ongelmia polkupyörän kanssa.

Polkupyörän hankkiminen ei ole työpaikan tai liikkumisen edellytys. Kielitaito sen sijaan on keskeinen merkitykseltään, jos haluaa työtä Ruotsissa. Tosin aika monin paikoin taitaa olla ählämi enemmistönä, joten niillä alueilla varmaan riittää ählämin kieli. Ählämit palkkaavat mielellään toisia ählämeitä olemattomilla palkoilla.

Viimeksi muokattu 13 päivää sitten by John Quiman
Marko Kristian

Kehitysmaalaisten takia joudumme keksimään pyöränkin uudelleen.
Seuraavaksi sitten miettimään miten estää burkhan tarttumasta ketjujen väliin?