Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Kanariansaaret hukkuvat laittoman maahanmuuton aaltoon: 8 500 uutta tulijaa kahdessa viikossa

Kuva: Wikimedia Commons / (CC0) Public Domain / Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet.
Pelkästään lokakuussa Espanjan saaristoon on saapunut kolmannes kaikista tänä vuonna saapuneista matkustajista.

Ainakin 8561 laitonta siirtolaista on rantautunut Kanariansaarille kahden viime viikon aikana, kun Espanjan saariston oma siirtolaiskriisi on riistäytymässä käsistä.

Espanjan sisäministeriön maanantaina julkaisemat luvut ovat yli kolmannes kaikista tänä vuonna tähän mennessä kirjatuista saapumisista.

Yhteensä 23 537 laitonta siirtolaista on saapunut Espanjan alueille vuonna 2023, mikä on 80 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana kirjatut luvut. Paikalliset virkamiehet ovat antaneet hälytyksen, kun julkiset palvelut täyttyvät ja saarten turvallisuus on uhattuna.

Kanariansaarten presidentti Fernando Clavijo sanoi olevansa ”hämmästynyt ja hämmentynyt” Espanjan vasemmistohallituksen ”täydellisestä hiljaisuudesta” siirtolaiskriisin kärjistyessä saarilla, ja poliisiviranomaiset varoittivat resurssien ylikuormittumisesta.

”On totta, että kun henkilöstöä ohjataan auttamaan näitä ihmisiä, meillä on jälleen kerran riittämätön määrä partioautoja niinkin tärkeissä palveluissa kuin yleinen turvallisuus”, sanoi Espanjan poliisiliiton (CEP) tiedottaja José Luis Gallardo.

Uusia tulijoita on saapunut tässä kuussa päivittäin keskimäärin yli 500, ja Lanzaroten saarella sijaitsevan Arrecifen päävastaanottokeskuksen kapasiteetti on ylittynyt, ja maahanmuuttajia majoitetaan väliaikaisesti telttoihin Naosin satamassa.

Teneriffalla poliisit joutuivat siirtämään autonsa pois Las Americasin poliisiaseman suojatusta autotallista, jotta laittomien siirtolaisten ryhmät voisivat nukkua autotallin lattialla.

”He vaarantavat kaikkien turvallisuuden”

Clavijo varoitti tilanteen pahenevan entisestään. Hän mainitsi Senegalin poliittisen epävakauden, Afrikkaan saapuvan ukrainalaisen viljan vähenemisen, joka johtaa nälänhädän lisääntymiseen, ja EU:n keskittymisen itäiselle Välimerelle Italian Lampedusan saaren ympärillä pahentavina tekijöinä.

”Kaikki nämä indikaattorit yhdessä sen kanssa, että tähän aikaan vuodesta meri on hyvin tyyni, ovat aiheuttaneet sen, minkä tiesimme tapahtuvan. Etenkin kun Euroopan unionin valvontaa vahvistetaan Välimeren yläosassa”, Clavijo sanoi espanjalaiselle El Mundo -sanomalehdelle.

Samalla kun saarten virkamiehet ovat tyrmistyneitä Espanjan hallituksen toimettomuudesta taakan keventämiseksi, Manner-Espanjan konservatiivit moittivat hallitsevia sosialisteja ja erityisesti sisäministeri Fernando Grande-Marlaskaa liiallisista toimista.

”Marlaska siirtää 600 laitonta maahanmuuttajaa Teneriffalta Madridiin kaupallisilla lennoilla 48 tunnissa jättääkseen heidät kadulle. Samaan aikaan kun Ranskassa julistetaan tason 5 terrorismihälytys, hallitus siirtää kaupunkeihimme satoja asepalvelusikäisiä afrikkalaisia maahanmuuttajia, jotka eivät tiedä, mistä he ovat kotoisin tai keitä he ovat”, oikeistopopulistinen Vox-puolue kirjoitti X:ssä.

”He vaarantavat kaikkien turvallisuuden”, se lisäsi.

Espanjan saaret ovat tällä hetkellä ottamassa vastaan ennätysmäärän laittomia siirtolaisia yhden vuoden aikana ja ylittävät vuoden 2006, jolloin kirjattiin lähes 32 000 uutta tulijaa.

Lähde: Remix

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Hauras vähemmistö raskaana olevia naisia ja lapsia siinä kelluu hädin tuskin pinnalla pysyvässä paatissa. Merihätä on käsin kosketeltavan suuri, kyllä nyt on aika laittaa äärioikeistolle tiukka ei ja lisätä suvaitsevaisuutta.

John Quiman

Pakko laittaa ylikuormitus heikkoon veneseen, jolla ei Välimerta ylitettäisi, että tulisi se pelastamisen tarve.

Jukka Severinkangas

Tulijoita piisaa niin kauan kuin Euroopan SYLI on auki. Hetki vielä ja sitten vain syli ja sekin lopulta sulkeutuu.

John Quiman

Niin kauan kuin syli on auki tulee, mutta eräänä päivänä rahat loppuu, eikä ole enää antaa ilmaisia etuja edes omille tarpeessa oleville kansalaisille. Siihen lakkaa hyvinvointiyhteiskunta ja paljon muutakin.

Asian voisi korjata, jos nyt alkaa kovalla kädellä palauttelemaan niitä kotimaihinsa suuria määriä, mutta siihen pitäisi syntyä voimakas tahto ja kovan luokan politiikka. Taitaa jäädä tekemättä. Kun kaikki on tuhoutunut, ehkä syntyy jokin voima, joka pyrkii korjaamaan ongelman, mutta sitten ollaankin jo jonkinasteisessa sodassa.

Ilkka Manttari

Olet asian ytimessä. Tullaan oikeudenmukaisuuteen. Miten valtio kohtelisi oikeudenmukaisesti niitä jotka ovat koko ikänsä maksaneet korkeita veroja ym. liitännäismaksuja. Tuo ei taida olla yhdelläkään puolueella, vähiten vihervasemmistolla, edes ajatushautomo vaiheessa. Siis epäoikeudenmukaisuus rehottaa, etenkin omaa kansaa kohtaan.

John Quiman

Poliitikot puhuvat suu vaahdossa oikeusvaltiosta, mutta oikeudenmukaisuus ei ole heille minkään arvoinen asia. Vain heidän pyrkimyksensä merkitsevät heille ja kansa on heidän mielestään olemassa vain siihen tarkoitukseen, että poliitikot lypsävät heitä. kuviossa ei ole jälkeäkään oikeudenmukaisuudesta, paitsi juhlapuheissa.

Toni Lajos

Meillä vihervasemmiston kauhistelema työvoimapula korjaantuu tuota pikaa, kunhan saadaan purtiloiden lastit purettua, tieto maamme löperöstä politiikasta johtuen, suvaitsevaisuuden ihanuudesta toikkaroiva vähemmistö antaa puhtia maahamme saapuvalle joukkiolle.

Marko Kristian

Siellä Canarian saarilla asuvilla menee myös toimeentulo.
Turismistahan siellä eletään, tai elettiin ennen kuin saaret täyttyi laittomasti tulleista afrikkalaisista. Nykyäänhän hotellit on täynnä yleensä näitä laittomasti maassa olevia, jotka ei maksa mistään mitään.
Tykkäsin joskus talvella käydä siellä lomalla, mutta ei kyllä enää voi mennä, kun laittomasti tulleita afrikkalaisia on enemmän kuin paikallisia asukkaita.
Täällähän monet sanoi ennen että siellä on liikaa suomalaisia, no nyt se on varmaan heidän mieleen.

Jouko

Ennen maahan saapuvat siirtolaiset kulkivat rajatarkastusasemien kautta ja hakivat kohdemaasta itsenäisesti elannon, asunnon ja opettelivat maan kielen kykyjensä mukaan yrittäen sopeutua paikalliseen kulttuuriin. Näin kohdemaa sai työvoimaa ja hakija kaipaamaansa elintasoa. Win – Win.
Edellinen oli hyvä ja toimiva käytäntö. Miksi tuota käytäntöä on viime vuosina muutettu ja mikä on se laki, joka velvoittaa elättämään maahan saapuneet tyhjätaskuiset siirtolaiset. Poliittinen typeryys EI saa, eikä voi olla valtiota velvoittava tekijä.
On syytä muistaa, että siirtolainen ja turvapaikan hakija eivät ole synonyymeja.

Ilkka

Muista nyt että lähtihän Suomalaisiakin Amerikkaan ja Australiaan.. Joutuivat tosin tekemään töitä heti perille päästyään, oppimaan kielen ja hyväksymään sikäläisen menttaliteetin eikä sosiaalitoimistoa ollut. Jos ei pysynyt kuokka eikä kirves kädessä, tultiin maitojunalla kotiin ihan viranomaisten pakottamana. SILLOIN se ei nähtävästi ollut ihmisoikeuksien vastaista, mutta kuukeria ei saa poistaa sossun luukulta, hän on niin paljon kärsinyt valkonormaatiivisesta syrjinnästä ja etnisestä profiloinnista. Kumma kyllä, ne samat valkonormaatiiviset yhteiskunnat ovat vieneet vuosikymmenet kehitysmaihin apua, vaikka joka paikassa pursuava rasistinen käytös on ollut niin ilmeistä. Rasistiset yhteiskunnat ovat pitäneet mustien yhteiskunnat pystyssä ja mitä ollaan saamassa palkinnoksi. Joka paikassa suutaan soittavat mustat gettojengit joilla onkin kaikki ihmisoikeudet, ja oikeus vaatia koko ajan lisää. Olisko sittenkin ollut syytä muistaa vanha sanonta, ” Jos ihmistä kannetaan joka paikkaan, hän ei opi koskaan kävelemään. ”

Kehitysmaihin on yritetty perustaa kouluja, siis vuosikymmenet, ja yhä sakki joka ” opiskelee ” on luku ja kirjoitustaidotonta. Sinne on viety kastelujärjestelmiä, mutta heti kun valkoiset jotka on rakentaneet, kaiken ovat lähtenee pois, on kastelukin loppunut. Se mikä ei ole loppunut on ylikansoitus, sillä spädärin käyttö kuulemma laskee henkilön suosiota klaanin silmissä. Tämä asia ei korjaannu sillä että EU nimittää uusia afrikkakomissaareja kuten Jutta Urpilainen, sillä hän kuppasi jo suomen valtion rahat Kreikkaan, ja on valmis kuppaamaan loputkin afrikkaan. Sillä saa hyveliputtaa monta vuotta ja siinä sivusssa pyrkiä Suomen Presidentiksi.

John Quiman

Erääseen kylään Afrikassa rakennettiin kehitysapuna kaivo. Kun valkoiset lähtivät pois, pistivät mustat miehet kaivon päreiksi, koska heidän mielestään naiset touhusivat joutavia, kun ei tarvinnut hakea vettä kaukaa. Heidän mielestään oli parempi, että naiset kantavat jatkossakin veden pitkän matkan takaa.

Olisiko siinäkin tapauksessa ollut parempi antaa kyläläisten itse kypsyä henkisesti kaivon käyttämiseen ja antaa heidän itsensä tehdä se sitten, kun heidän yhteisönsä on siihen valmis?

Ilkka

Belgian Kongo on hyvä esimerkki siitä miten paikalliset ei pysty pitämään edes valmista toimivana. Kongossa oli länsimainen kehitys, toimiva infrastruktuuri ja mahdollisuus saada valkoisten lähdettyä suorastaan ihannevaltio aikaan. Mitä kongo on nyt ? Savuava tunkio kuten kaikki muutkin paikat, mikään ei toimi ja jatkuva valitus kuuluu että valkoiset veivät mahdollisuudet kehittyä. Näitä sitten halutaan eurooppaan tuomaan sivistä ja hyvinvointia, ja puhutaan syvällä rintaäänellä ettei meidän taloutemme pysy pystyssä ilman heitä.

Kuinka monta länsimaata on ollut jonkun toisen kansan rakentamia, joihin on sitten päästy vain olemaan valmiin pöydän ääreen ? Ei yhtään, ja kaikesta huolimatta me olemme kehittyneet valovuoden edelle mustia. Kuka siis osaa jotain, ja ketkä ovat loputtomasti perässä vedettäviä. Etelä – Afrikka on toinen hyvä esimerkki. Nyt kun mustat ovat voimansa tunnossa, menee kaikki nutulleen vaikka sielläkin oli valmista mistä olisi voinut jatkaa ja päästä eteenpäin. Edes omaa ruokatuotantoa ei pystytä pyörittämään, teknologiasta nyt puhumattakaan. Mustat ovat rotuna hyvin tyhmää perimältään, sitä ei muuta se väittämä miksikään että kaikki ihmiset ovat samanlaisia, ne kun ei ole. Jos ajatellaan että valkoiset keksivät mennä hyödyntämään niitä rikkauksia mitä tarjolla oli, niin mitä niistä samoista rikkauksista nyt on hyötyä kun mustat eivät pysty tekemään asioille mitään. Afrikka olisi kultasuoni josta riittäisi vaurautta sikäläisille, mutta lasikuus ja kyvyttömyys kehittyä jarruttaa kaiken aikaa tulevaisuutta. Kun siihen sitten vielä lisätään taikausko tai islam, on tuloksena takapajula ja tolkuton määrä lisää ruokittavia mitkä nyt yrittää viedä euroopalta elinmahdollisuudet. Töihin ne ei tule, sen tietää jokainen.

John Quiman

Mitä rasimiin tulee, kukoistaa rasismi Afrikassa ja monessa muussakin paikassa pitkin maailmaa. Afrikkalaiset pitävät joitakin heimoja alempiarvoisina ja syrjintä on heidän mielestään täysin oikeutettua.

Esim. Somalit halveksivat bantuja, joita pidetään Somaliassa vieläkin toisen luokan kansalaisina. Eivät somalit ole tulleet Suomeen olemaan hyviä, vaan nauttimaan ilmaisista oikeuksista, joihin opittuaan he pitävät etuja oikeutenaan. He katsovat edelleen olevansa bantuja parempia ja kun he syyttelevät suomalaisia rasismista, syyttelevät he suomalaisia siitä mitä itse ovat. Suomalaisten syyttelyn tarkoitus on varmistaa oikeus maksattaa elämänsä suomalaisten kukkaroista.

Kyse on loisimisoikeuksista, ei muusta. Somaliassa he hyväksikäyttävät bantuja, koska bantuilla ei ole voimaa nousta sitä vastaan. Suomessa he käyttävät hyväkseen suomalaisia, koska he ovat härskejä hyväksikäyttäjiä ja suomalaiset poliitikot ovat valheillaan sekä laeillaan alistaneet suomalaiset hyväksymään sen.

Jouko

Suomi ei ole saanut käynnistettyä teollista tuotantoa suosikkiapukohteessaan Tansaniassa sinnikkäästä yrittämisestään huolimatta. Metsäteollisuushankkeet kääntyivät luonnonsuojeluksi Itä-Usambarassa, kalastuselinkeinon tehostamiseksi viedyt troolarit ruostuivat Dar es Salaamin satamaan eikä fosfaattikaivosta saatu aikaan Arushassa.
( T& T – 2001 )
Heimopäälliköt laittavat kehitysapurahat ja paikalle tuodut kaupaksi käyvät tarvikkeet sekä koneikot nopsasti omiin pohjattomiin taskuihinsa. Oikaisevat hiukan gepardihattua ja vinkuvat sitten lisärahoittusta.

Eihän se ole tyhmä, joka pyytää. Mutta antajasta voidaan sitten puhua erikseen.
Näin on ollut aina ja tulee myös olemaan. Amen.

John Quiman

Ennen olikin luonnollista maahanmuuttoa. Sitä, mitä on ollut sitten aikojen alusta. Muuttaa voi, mutta ei ryhtyä taakaksi toisille.

Nykyisin kutsutaan loisimaan hyvillä eduilla ja kyllähän pummeja maailmasta löytyy. Siksipä maahantulijat ovatkin suurelta osin mitään osaamattomia ja lukutaidottomia. Jos joku vähän jotain osaa, ei se ole riittävää länsimaisessa yhteiskunnassa pärjäämiseen. Ei tarvitse ollakaan, koska ilmaisilla eduilla houkutellaan lähinnä pummeja. Ne, jotka jotain osaavat ja ovat kyvykkäitä sopeutumaan, muuttavat työura mielessään maihin, joissa näkevät mahdollisuuksia, eivät etsi parasta sossun toimistoa, eivätkä hae turvapaikkaa, vaan hakevat työpaikkaa.

Ilkka Manttari

Joskus mainitsin noista liikakansoituksen vaaroista. Tämä on alkusoittoa. Saatetaan jokunen kymmenen vuotta mennä suunnilleen näillä mutta suunta koko ajan pahenee. Etenkin kun euroopan päättäjiltä puuttuu täydellisesti itsesuojeluvaisto.

John Quiman

Lähinnä tämän ongelman syy on suvakkipolitiikka, joka toivottaa tervetulleeksi jokaisen maahanlampsijan. Ne pitäisi palauttaa välittömästi, niin lakkaisivat yrittämästä.

Mitä liikakansoitukseen Afrikassa tulee, niin ei se sillä helpotu, että pieni osa muuttaa muualle. Se on ehkä promille tai alle, joka siirtyy eurooppalaisten elätettäviksi. Afrikassa riittäisi edellytykset elättää kaikki, mutta kun eivät tee mitään, vaan odottavat kehitysapuja eli yhdenlaista sossurahaa.

Politiikalla moni afrikkalainen maa on tuhonnut oman ruoantuotantonsa ja teollisuutensakin, eikä kehitysavut ja muut apuna markkinoidut ratkaisut ole tehneet muuta kuin hallaa. Ei vaan haluta Euroopassakaan myöntää, että ihan on niiden oma vika, että mikään ei toimi, eikä euroopalaisten holhousmentaliteetti tee muuta kuin haittaa.

Ilkka

” Tavja ” Halonen on sanonut että kaikilla on perusoikeutena tehdä lapsia.. Kyllä, mutta se ei ole perusoikeus että elättää ne muiden kustannuksella. Tätä hän ei muista mainita, sillä ne jakamattomat ihmisoikeudet nähtävästi tehtiin suojelemaan sosiaalipummeja savannin laidalta.

John Quiman

Se oikeus elättää jälkikasvua toisten piikkiin on käellä, ei ihmisillä.