Muu maailma Politiikka

Kohtaako presidentti Joe Biden virkasyytteen?

Kuva: Pixabay

Yhdysvaltain poliittinen taisto ottaa uusia kierroksia presidentti Joe Bidenin kohdatessa mahdollisen virkasyytteen.

Demokraattien ja republikaanien välinen poliittinen taisto Yhdysvalloissa on saanut jälleen uusia kierroksia. Presidentti Joe Biden on mahdollisesti kohtaamassa virkasyytteen liittovaltion keskusrikospoliisi FBI:n julkaiseman dokumentin seurauksena jossa mainitaan Bidenin osallistuneen kansainväliseen lahjontasuunnitelmaan, kertoo Fox News.

FBI:n lähteen mukaan silloinen varapresidentti Joe Biden olisi saanut 5 miljoonaa dollaria lahjuksena ukrainalaiselta maakaasufirma Burisma Holdingsilta. Lähteen mukaan Burismalla työskennellyt henkilö oli kertonut molempien sekä Joen että tämän pojan Hunter Bidenin saaneen 5 miljoonaa dollaria lahjuksena. Hunter toimi silloin osana Burisman lautakuntaa.

Lähteen mukaan Burisma oli joutunut ukrainalaissyyttäjä Viktor Shokinin tutkinnan kohteeksi, mikä maakaasufirmassa työskennelleen henkilön mukaan vaikeuttaisi firman pääsyä yhdysvaltalaisille markkinoille. Firman siis piti maksaa Bidenille jotta Shokin saataisiin kuvioista pois. Joe Biden on itse myöntänyt painostaneensa Ukrainan silloista presidenttiä Petro Poroshenkoa erottamaan Viktor Shokinin tämän syyttäjän virasta. Tämän tiedon Biden myönsi vuonna 2018 Yhdysvaltain ulkosuhteiden neuvoston järjestämässä tapahtumassa.

Sosiaalisessa mediassa useat republikaanit ovat vaatineet Bidenia virkasyytteeseen lahjonta skandaalin takia. Vastauksena demokraatit ovat kyseenalaistaneet dokumentin luotettavuuden. Edustajainhuoneen puhemies Kevin McCarthyn mukaan Bidenin mahdollinen virkasyyte on vasta harkinnan alla. Useat edustajainhuoneen republikaanit ovat kuitenkin yksityisesti ilmaisseet, että päätös on jo periaatteessa tehty, kertoo CNN.

Lähde: Fox News, CNN, Council on Foreign Relations

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Homman nimihän on se, että vasemmisto sosialistit on USA:kin mietittänyt kaikki tärkeät virat. Näin ollen vasemmistolainen rikollisperheen johtaja Biden ei voi saada syytettä mistään.

Pekka Viherä

Suomen poliitikot ja presidentti luottavat lujasti sellaisen kaukaisen maan antamaan turvallisuuteen, jossa presidenttejä syytetään rikoksista ja salamurhataan sellaisia presidenttejä, jotka toimivat todennäköisesti kansalaisten etujen mukaisesti.

ilkka

Ja Venäjän poliitikot sekä Presidentti luottavat lujasti itse antamiinsa lupauksiin kunnoittaa muiden maiden oikeutta itsenäisyyteen vaikka samalla salamurhataan jokainen eri mieltä oleva. Ihan vaan esimerkkinä Politkovskaja sekä Nemtsov..

Peter Kreisler

No nyt selvisi se miksi dementoitunut Biden on presidentin virassa, hän on vain ns. ”sulake” joka ottaa vastaan tällaiset syytteet ja niiden seuraukset. Todellinen tekijä on aivan varmasti taustalla oleva taho tai henkilö.
Sitä paitsi, Biden on hyvä bulvaani sillä hän tuskin muistaa ketä on tavannut tai mistä on puhuttu.

John Quiman

Kun ovat noita Biden kuvioita tonkineet, on Obama noussut joissakin yhteyksissä esiin. Saa nähdä tuleeko siitä jotain lisää.

Peter Kreisler

Ei juuri yllätä, ja kukahan Obaman taustalta löytyy?

John Quiman

On jo löytynyt sellaisia merkittäviä vallankäyttäjiä, että sitä vyyhteä on vaikea tutkia ja vielä vaikeampi saada siitä aikaiseksi syytteitä. Jos löytyy lisää, menee vielä vaikeammaksi.

ilkka

Tilanne on ” Kamala ”…

Toni Lajos

Hourulaan joutaisi koko käppänä….

Kansalaisen verkkokauppa