Eurooppa Politiikka Uutiset

Kosovo: Serbialaisautot kielletään

Kuva: Flickr, Liikenneturva

Keskiviikkona Serbia pidätti kolme aseistautunutta kosovolaispoliisia, joitten sanoo tunkeutuneen rajan yli Serbian puolelle. Kosovo on vastatoimena kieltänyt Serbiassa rekisteröityjen auton saapumisen Kosovoon.

Serbian ja Kosovon välit ovat olleet kireät pitkän aikaa. Albaanienemmistöisen Kosovon itsenäisyyttä kannattavat joukot ja Serbia kävivät 1999 lyhyen sodan. Kosovo itsenäistyi Serbiasta 2008.

Kosovo väittää Serbian siepanneen poliisit Kosovon alueella. Poliisit olivat tutkimassa ilmoitusta naamioitujen ja aseistautuneitten henkilöitten liikkumisesta alueella.

Sekä Serbia että Kosovo haluavat Euroopan Unionin jäseniksi.  Maat ovat myös mahdollisia Naton jäseniä sotilasliiton laajentuessa.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

samoja impulssiivisia,sunna muslimejä,noi albaanit.vähäisellä ä.ö.llä varustettuja,pedofiili profeetan palvojia.rikollisia lonkeroita pitkin eurooppaa.

John Quiman

Kosovon muslimit ovat enimmäkseen hyvin maallistuneita, eikä se uskonto ole kovin suuri osa niiden elämää. Kuulemma ainaostaan joitain vahoja ihmisiä löytyy, joille uskonto on merkittävä asia. Ovat kyllä aika herkästi syttyviä siinä kuin sebitkin. Tappelevat kunnia-asianaan asioista, joista Pohjolassa ei moni jaksaisi isommin piitata. Rikollisuus on merkittävän suurta noilla seuduilla yleensäkin. Olivathan hekin osa kommunistista Jugoslaviaa.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

Jotenkin niin turhanpäiväistä kinastelua , kun molemmat ovat kuumakalleja, jotka tulistuvat pienistä ja merkityksettömistäkin asioista.

Albaaneiksi kutsutut ovat asuneet noilla seuduilla satoja vuosia. Kehitys on johtanut albaanien voimakkaaseen enemmistöön. Erinäisiä vuosikymmeniä sitten albaaneiksi kutsuttuja oli jotain 60 % väestöstä. Nyt niitä on 90 %.

Serbit ovat asuneet niiden seassa tuolla alueella herra tie kuinka kauan. Kun alue kuului Serbiaan ja Serbia Jugoslaviaan, oli kai aika rauhallista. Kun Jugoslavia hajosi, alkoi serbien tiukka linja pitää itsellään kaikki alueet, joilla asui serbejä. Niitähän asui vähän siellä täällä pitkin Jugoslaviaa.

Albanit alkoivat vastustaa serbien toimia, kuten muutkin kansanryhmät pitkin entistä Jugoslaviaa. Kuinka syyllisiä ketkäkin ovat onkin vaikeampi ongelma ulkopuolisille. Albaaneille ja serbeille syyllisyys on helppo ongelma: toinen on syyllinen.

Serbian ajatus, että Kosovo kuuluu heille on aika kohtuuton siksi, että alueella on ikiajat ollut albanien enemmistö. Nämä albanit eivät ole tulleet Albaniasta, vaan ovat ikiajat asuneet noilla sijoilla. Jotkin alueet Serbian rajan läheisyydessä ovat serbienemmistöisiä, joten albanit voisivat antaa ne alueet serbeille, jos asukkaat niin haluavat. Haluavathan he itsekin pitää omat asuinsijansa itsellään, irti Serbiasta.

Mitähän mieltä noista kuvioista voisi olla? Pääsee helpoimmalla ja on vähemmän väärässä, kun ei ole mitään mieltä moisesta kansojen tilkkutäkki-ampiaispesästä, josta ulkopuolisen on hyvin vaikeaa saada mitään selvää, eikä ulkopuolisten käsityksillä ole tuossa tapauksessa edes mitään väliä. Antakaamme heidän ihan itse kinastella halujensa mukaan omissa oloissaan.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by John Quiman

Kansalaisen verkkokauppa