Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka sulkee laittomasti maassa oleskelevat saarelle

Kreikan viranomaiset ovat sulkeneet paperittomia henkilöitä uudelle EU-rahoitteiselle pakolaisleirille Samosin saarelle.

Toistaiseksi julkaisemattomassa maahanmuuttoministerin päätöksessä linjataan, että 17. marraskuuta alkaen henkilöt, joilla ei ole hallituksen myöntämää henkilöllisyyskorttia, eli toisin sanoen todistusta turvapaikanhausta, eivät pääse poistumaan pakolaisleiriltä. Kielto on voimassa määrittelemättömän ajan. Päätös koskee henkilöitä, joiden henkilöllisyyskortti on otettu pois kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen, tai vasta leirille saapuneita ihmisiä, jotka eivät ole vielä saaneet korttia. Leirillä on kaikkiaan noin 450 ihmistä, joista viimeisen kahden viikon ajan arviolta 100 henkilöä on estetty poistumasta.

Leiri on EU-rahoitteinen ”suljettu tarkan valvonnan keskus”, joka sijaitsee syrjäisellä alueella noin kuuden kilometrin päässä yhdestä saaren suurimmista kaupungeista Vathista. Leirille mahtuu peräti 3000 ihmistä ja siellä on tiukat eristämis- ja valvontajärjestelmät, joihin kuuluu muun massa metallinen piikkilanka-aita, valvontakameroita läpi alueen sekä poliisien ja vartijoiden ympärivuorokautinen läsnäolo. Leirin asukkaat saavat poistua leiriltä vain aamu- ja iltakahdeksan välillä, ja tällöinkin heidän on kuljettava turvallisuustarkastuksen läpi.

Kansainvälisen oikeuden ja EU-säännösten mukainen laittomien siirtolaisten sulkeminen säilöön on viimesijainen keino, jota on edeltänyt kunkin hakijan henkilökohtaisen tilanteen tarkka arviointi. Säilöönottoajan on oltava mahdollisimman lyhyt, säilöönoton edellytykset ja menettely on oltava laissa määritelty ja säilöön otetulla on oltava mahdollisuus valittaa päätöksestä.

(Lähde STT)

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kartsa

Mistä saataisiin Suomeen päättäjät jotka osaavat tehdä samanlaisia päätöksiä Suomessa saaria löytyy.

juha II

Suomi voisi tehdä saman ja sulkea kaikki kiusankappaleet Ahvenanmaalle!

John Quiman

Ehkei Ahvenanmaalle kuitenkaan, mutta jollekin saarelle. Ahvenanmaa on strategisesti tärkeä, joten se kannattaa pitää toimivana.

Tanska ainakin suunnitteli, että laittaisi jonnekin kauas pois Euroopasta leirejä, joissa voi hakea turvapaikkaa ja odotella tulosta. Olisikohan Pirunsaari vuokrattavana?

Antti

Miten se nyt niin tärkeä voi olla, koska Ahvenanmaalaisett eivät käy edes armeijaa, rahaa sinne täältä kyllä pumpataan älyttömästi.

John Quiman

Sodan tai vastaavan sattuessa kohdalle, Suomi miehittää Ahvenanmaan ja puolustaa sitä. Strateginen tärkeys tulee siitä, että se on Itämeren hallinnassa tärkeä ja lisäksi tulppa Pohjanmerelle päin.

Ahvenanmaalaiset voivat käydä vapaaehtoisesti armeijan ja on niitäkin, jotka sen tekevät.

Rahaa sinne menee aikoja sitten tehtyjen sopimusten perusteella. Tietty prosentti verotuloista menee Ahvenanmaan maakunnalle. Ehkä se oli silloin tarpeeseen, mutta ei ole enää pitkiin aikoihin ollut.

Lueskelin erinäisiä vuosia sitten erään ahvenanmaalaisen lehden keskustelupalstan tuosta rahasta käytyä keskustelua. Monet ahvenanmaalaiset ihmettelivät sitä itsekin, että Ahvenanmaa saa rahaa aika reilusti ja uskoivat, että se ei ole hyvä juttu ja pohtivat, että mitähän mannersuomalaiset siitä miettivät, että vauras Ahvenanmaa saa rahaa jopa enemmän kuin mitä jokin köyhempi maakunta saa manner-Suomessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Ei niitä pitäisi laskea ulos lainkaan. Kyllä lepsuilla otteilla saavutetaan nopeasti korkeat haittaluvut. Jos olisi asumaton saari, olisi se erinomainen kaikkien ”siirtolaisten” säilyttämiseen. Eikä sieltä pääse pois kuin hyväksytyllä turvapaikalla, joita myönnetään yhdelle tuhannesta, ja tietysti kotimaahansa pääsee, mutta vain, kun poliisi saattaa lentokoneeseen.

Minuhe Kerettiläinen

Kauankohan kestää, ennen kuin hölmölän vihervasemmisto alkaa kirkumaan keskitysleireistä mielikuvitussopimuksista?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Minuhe Kerettiläinen
John Quiman

Keskitysleiri oli sanana normaali Toisen maailmansodan aikaan. Sillä nimellä oli leirejä ympäri maailmaa. Jostain syystä muistetaan vain saksalaiset keskitysleirit ja sana yhdistetään jonkinlaiseen hirveyteen.

Kyseessähän on leiri, jonne on keskitetty eristettävää porukkaa.

Tuonelan lossivahti

Sitten kun EU-liittovaltio jyrää meitin niin Saimaalla ja Turun edustalla on saaria minne sijoittaa vaikka satatuhatta lukutaidotonta kumiveneilijää.

John Quiman

Kun rakentaa tarpeeksi korkeita taloja, saa saarille miljoonia.

Onhan meilläkin

eköhän mekin voitaisi laitta nuo vaikka Ahvenanmaalle?

Matulaatio

Niin, tosiaan! Swedula-alueillahan on tyytyväisimmät pakoloiset, asiaa on kai oikein tutkittukin!

John Quiman

Ahvenanmaa on strategisesti tärkeä alue, joten sitä ei kannata liikaa täyttää matuilla.

Närpiöön vaan. Toivottavat tervetulleiksi uusiksi suomenruotsalaisiksi ja niinpä jossain ajassa suomenruotsalaiset näyttävätkin eri rodulta. Snellmanhan puhui ruotsalaisista vieraana rotuna. Tosin reipas enemmistö suomenruotsalaisista on alkujaan suomenkielisten sukujen vesoja. Joskus runsaat sata vuotta sitten heidän keskuudessaan oli suosittua tehdä sukututkimuksia, josko löytyisi oikein aatelista verta suvusta. Suurin osa lopetti sukutukimuksen, koska löytyikin heidän kauhistuksekseen suomalaiset juuret.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Horace Smith

Ei varmasti kukaan kiellä poistumasta. Kotiin pääsee aina. Ja todennäköisesti Kreikan valtion tuella.

Eka Kettunen

Voisihan tuo leiri olla kauempanakin, vaikka Afrikassa tai Etelänavalla pingviinien töllisteltävänä, ennen kuin kaikki palautetaan kotimaihinsa valittelemaan päätöksistä.

jep

Meilläkin on Ahvenanmaa tätä varten. Ei puutu kuin poliittinen tahtotila ja valveutuneet äänestäjät.

Kata

Ei ne ite osaa valittaa kyllä siinä on femakkowoket asialla,joka maassa!Kuvottavaa!

Lieväasteinen

En ymmärrä noiden wokettarien logiikkaa. Kantaväestön miestä he eivät päästä lähellekään, jauhavat metoosta ja patriarkaatista, mutta kun kuvioihin tulee ei-valkoinen muslimimies, menevät iloisina naimisiin vaikka haaremiin, laittavat burkan päälle, sulkeutuvat kiltisti kotiin ja muuttuvat synnytyskoneiksi. Tai em. on ehkä tyyppiesimerkki suvakkilogiikasta.

Kata

Ei sitä voi normaali ihminen ymmärtääkään.Jotain niin pahasti pielessä noissa oletetuissa.

John Quiman

Useimmissa wokettarien tapauksissa kanta-asukas mies juoksee mieluummin karkuun kuin päästää lähelleen.

Riku Laine

Säilöönottoajan on oltava mahdollisimman lyhyt, säilöönoton edellytykset ja menettely on oltava laissa määritelty ja säilöön otetulla on oltava mahdollisuus valittaa päätöksestä.”
Ja nehän valittaa tyyliin ’meillä on oikeus päästä loisimaan, tekemään rikoksia sun muuta pahaa sekä levittää ällöttävää kulttiaan’.


Ilkka Forsten

Säilöönottojasta saadaan hyvin lyhyt, millisekuntteja kestävä, mutta joku huutaa YK:n artikloiden perään jos niin tehdään.